Як вирішити, припиняти чи дружбу після сварки

Кроки

  • Decide Whether or Not to End a Friendship After a Fight Step 01.jpg 1 Визначте причину. Чому ви сварилися? Чи це була ваша вина або вашого друга, що призвело до ворожнечі? Чому сварка досягла точки, коли ви стали сумніватися в дружбі? Було сварка необхідної або роздутою? Визначаючи справжні причини сварки, ви зможете правильно вирішити, варто чи ні продовжувати дружбу і взагалі чи можливо її врятувати.
  • Decide Whether or Not to End a Friendship After a Fight Step 02.jpg 2 Вкажіть на предмет сварки. Що змушує вас думати, що цей розрив? Ви сварилися через релігії, політики? Відмінності можуть призвести до сварок. Часто такі сварки дуже цікаві, якщо у вас сміливість їх вести, але іноді можуть зруйнувати вашу дружбу. Ви сварилися з-за хлопця чи дівчини? Ви думаєте, що друг забрав у вас хлопця/дівчину? Знову-таки, хлопці і дівчата можуть приходити і йти, але ваш друг повинен пережити їх всіх, якщо ваша дружба справжня. І тут постає головне питання - чи була ваша дружба справжньою? Ви сварилися з-за того, що ваш друг зрадив вас, не дотримав обіцянки або вчинив злочин? Ці ситуації дуже серйозні і повинні бути добре обдумані.
  • 3 Визначте, чи є якісь певні умови, що перешкоджають вашій дружбі. Деякі речі можна пробачити. Але якщо ваш друг расист і/або жорстокий до людей інших віросповідань і це стосується вас і він ніяк не хоче змінюватися, це не можна пробачити.
  • Get Over a Relationship in Less Than a Week Step 02.jpg 4 Просіть ради. Запитайте у родичів або друзів, яким ви довіряєте. Запитайте у того, хто не є вашим спільним другом і той, хто не розповість про вашу проблему всім оточуючим. Будьте настільки об'єктивні, наскільки це можливо, коли пояснюєте обставини і питаєте неупереджену думку. Розмови про проблеми з одним, терапевтом або священиком можуть дійсно допомогти вам прийняти правильне рішення. Але будьте обережні, якщо ви скажіть це тому, кого ви обидва знаєте, то плітки про вашу проблему можуть поширитися зі швидкістю світла, і тоді ви не зможете бути ініціатором припинення відносин. Ви і ваш друг вже сварилися досить жорстко для того, щоб ви задумалися про майбутнє вашої дружби. Не ускладнюйте всі нерозумним разбалтыванием вашої проблеми. Розмовляйте з тими, хто знаходиться поза вашого загального кола спілкування.
  • Let a Guy Friend Know You're Not Interested Romantically in a Nice Way Step 10.jpg 5 Визначте, чи можливо ще залишитися друзями. Іноді, після сварки ви не хочете бачити людину. Якщо справа в цьому, то вам потрібно всього лише трохи часу перерви, один тиждень або навіть місяць не бачити один одного.
  • Make Up with Someone Whether You're Sorry or Not Step 01.jpg 6 Зважте всі переваги і недоліки. Якщо ви вирішили завершити вашу дружбу, чи стане ваше життя краще після цього? Як? Або тільки гірше? Уявіть ваше життя без цієї людини. Подумайте про той факт, що ваші спільні друзі змушені будуть вибрати одного з вас, трохи залишаючись вірними вам і трохи вашому другу. Як це вплине на вас?
  • End a Controlling or Manipulative Relationship Step 09.jpg 7 Подумайте, чи було у когось з вас таке раніше. Чи був у когось з вас такого роду розрив? Якщо відповідь так, то ця сварка може бути частиною великої проблеми. Чесно подивіться в минуле - чи були у вас коли-небудь сварки з одним? Якщо так, що постарайтеся змінити вашу минулу ситуацію і протестуйте свою сприйнятливість. Якщо ви консультуєтеся з друзями або членами сім'ї, вони можуть підтвердити або відкинути цю ідею. Якщо ваш друг сказав вам про ваших старих розривах відносин, подумайте гарненько про те одного. Є у нього багато старих друзів? Люди, які мають кілька старих друзів, можуть почати припиняти відносини після певної кількості часу або більш важливо, після певного рівня близькості. Ця захисна реакція і ви можете не приймати це.
  • Get Over a Relationship in Less Than a Week Step 05.jpg 8 Будьте впевнені, що ви приймаєте привальное рішення. Злитися на когось не є самостійною причиною для розриву відносин. Образа також саме по собі не є такою причиною. Це лише приклади злетів і падінь, які дружба може витерпіти, якщо ви обоє хочете пройти через це. Якщо ви можете це зробити, обговоріть всі і прийміть рішення, чи зможе ваша дружба пройти через це і стати міцнішим чи ні. Але якщо ваша сварка була за більш серйозних ціннісних розбіжностей, тоді ваше рішення закінчити відносини може бути кращим виходом. Якщо, наприклад, сварка була з приводу здачі кузена вашого друга поліції за проникнення в будинок вашого сусіда, то це може виявитися непереборною проблемою. Якщо ви хочете викликати поліцію, але ваш друг хоче захистити свого кузена, тоді у вас дуже серйозні розбіжності. Для вашого друга кров гущі води і вірність родині перевершує моральні і законні принципи. Це є проблемою, яку ви не зможете вирішити обговоренням. Якщо справа в цьому, то краще вам розійтися і йти своїми шляхами.
  • End a Controlling or Manipulative Relationship Step 12.jpg 9 Вирішите раз і назавжди. Знайте, що якщо ви вирішите закінчити ці відносини, то зворотного шляху не буде. Якщо ви вирішите припинити відносини, то постарайтеся зробити це не на сумній ноті. Глибоко загляньте в себе і будьте як можна більш добрими, коли повідомляєте вашому другу про припинення відносин. Якщо ви робите це з-за того, що ваш друг намагався захистити свою сім'ю від кримінальної відповідальності, вам, можливо, не вдасться це зробити. Ви по своєму громадянському обов'язку повідомте поліції про кузена вашого друга, а він незабаром дізнається, що ви винні в ув'язненні його родича. Можливо, ваш друг заспокоїться з часом і підійде до вас і скаже, що радий, так як це все скінчилося і не тримає на вас зла. Така дружба може бути врятована. Можливо, ваш друг сам не зважився повідомити в поліцію про свого кузена, і ви вирішили стати «поганим хлопцем». Але якщо все ж ваша дружба сходить на немає, постарайтеся зробити своє прощання як можна більш милим: «Я думаю, що нам потрібно погодитися з нашими розбіжностями. На жаль, я відчуваю, що ця сварка була занадто великий для наших відносин, і я не думаю, що зможу просто забути це і продовжити нашу дружбу. Мені потрібен як мінімум перерву. І чесно кажучи, після цієї сварки я не зможу ставитися до тебе як раніше. Давай попрощаємося зараз і, можливо, в майбутньому ми зможемо почати спочатку». Потім закрийте двері і нехай це кінцем ваших відносин.
  • Break Bad News Step 02.jpg 10 Не наговаривайте на людину. Ідіть своїм шляхом. Не кажіть погані речі про людину і не слухайте інших розмов про нього або про неї. Просто говорите: «У нас були розбіжності, і я забув уже про це. Я не хочу обговорювати це або що-небудь подібне про нього або про неї, добре?» Говорячи погані речі або підтримуючи погані плітки, ви лише бередите старі рани. Залиште це. Ваші справжні друзі зрозуміють, що те, що про вас правда, а що просто злі наговори.
  • Поради

    • Просто знайте це! Ніколи не починайте сварку. Якщо ваш друг починає сваритися, постарайтеся акуратно закінчити її.
    • Коли ви говорите про це людині, не ставитеся до нього погано, тому що це може лише погіршити справу.
    • Навіть якщо ви припиняєте відносини, просіть прощення. Якщо ви більше не хочете мати справу з людиною, ви не повинні перебувати поруч з ним. Просто уладьте всі справи і йдіть далі. Якщо ви відмовляєтеся йти далі і вибачаться, то це може стати причиною нової сварки.

    Попередження

    • Припинення дружби це втрата. Ви можете відчувати такі відчуття, як при смерті близької людини. Дайте собі час пройти через це і пробачити один одного. Якщо ви знаходитесь в неприємній ситуації, тоді мило скажіть, що ви не можете бути друзями більше, але якщо він/вона запитає чому, поясніть, що зробив цей чоловік.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?