Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як зробити абсент

Рекламний блок

Інгредієнти

  • 750мл пляшка Bacardi® 151 ром, Everclear® (зерновий спирт) або горілка (використовується алкоголь повинен бути 50 градусів або вище, в іншому випадку витягти з трав потрібні речовини не вийде)
  • 30 г полину (Artemisia absinthium) (стебла і листя)
  • 10 г иссола аптечного (вся рослина)
  • 10г китайського зірчастого анісу (плід/квітка) (японський сорт отруйний!)
  • 30г насіння анісу
  • 20г насіння фенхелю
  • 6г лимонної м'яти (Melissa Officinalis) (вся рослина)
  • 3.2 г коріандр (насіння)
  • 1.8 г кореня лепехи (Calamus)
  • вероніка лікарська
  • кардамон
  • чебрець
  • лаванда
  • шавлія
  • м'ята
  • корінь дягелю (Angelica)
  • полин понтійська (Artemisia pontica [опціонально])

Кроки

  • Make Absinthe Step 1 Version 2.jpg 1 Визначитеся з тим, який вид абсенту ви хочете зробити. Будь абсент завжди містить три ключові компоненти, які ще називають "святою трійцею" – це полин, аніс і фенхель. Сьогодні ви можете придбати полин, яка майже не містить туйон, завдяки чому отриманий напій буде безпечніше, ніж абсент, що містить туйон. Виберіть колір абсенту. Колір з'являється за рахунок використовуваних трав за час настоювання. Зелений абсент проводиться з використанням зелених трав, наприклад, м'яти і полину. Хлорофіл з цих трав і надає алкоголю зелений колір. Червоний абсент може бути зроблено за рахунок виключення зелених трав і використання червоних трав, включаючи паприку, яка дає більш гострий і пряний смак. Олії анісу і фенхелю роблять колір напою більш каламутним (також ефект хмарності у абсенту виходить завдяки додаванню води).
  • Make Absinthe Step 2 Version 2.jpg 2 Підготуйте всі інгредієнти і місце, де ви будете готувати абсент. Використовуйте близько 1/3 склянки або менш трав'яних інгредієнтів на 750 мл спиртової основи. Ретельно помийте руки і поверхні, на яких ви будете працювати з травами. Наріжте, розкришите або розмеліть рослинні інгредієнти. Полин може бути нарізана або раскрошена (якщо вона суха). Для подрібнення насіння анісу і трав ви можете використовувати ступку. Чим дрібніше були розмелені трави, тим краще извлекутся аромати і необхідні речовини.
  • Make Absinthe Step 3 Version 2.jpg 3 Покладіть всі інгредієнти в скляну банку з закручується кришкою (або аналогічну тару) і залийте алкоголем. Переконайтеся, що кришка щільно закрита.
  • Make Absinthe Step 4 Version 2.jpg 4 Зберігайте пляшку в темному теплому приміщенні від 2 тижнів до 2 місяців, щоб гірка полин та інші трави добре настоялися. Цей процес називається мацерацією (або настоюванням), і його тривалість безпосередньо впливає на смак напою. Занадто довгий наполягання небезпечно тим, що колір абсенту стане каламутним, а смак гірким, а при недостатньому витримуванні абсент не отримає свій дивовижний смак і аромат.
  • Make Absinthe Step 5 Version 2.jpg 5 Візьміть суміш і процідіть його через марлю, кавовий фільтр, або подібний матеріал, щоб прибрати всі трави. Отримана рідина, швидше за все, буде коричневої і гіркою. Для отримання 'реального' абсенту знадобиться дистиляція, завдяки якій википить вся гіркота. Дистилят буде мати більш прозорий колір і набагато менший аромат. Тепер, коли у вас є всі ці трави після першого настоювання, ви зможете зробити абсент набагато швидше - з другої мацерації. Друге наполягання дасть абсенту його справжній смак і колір.
  • Make Absinthe Step 6 Version 2.jpg 6 Візьміть набагато менше полину, краще всього понтійської (римської) полину, щоб мінімізувати гіркоту. Оскільки цей абсент не буде дистильований, він буде мати сильний аромат і природний колір. Експериментуйте – додавайте аромати, які вам подобаються. Наполягайте напій стільки, скільки вам подобається, але не два місяці. Занадто тривала мацерація зробить абсент більш гірким.
  • Make Absinthe Step 7 Version 2.jpg 7 Набагато простіше зробити другу настоянку абсенту, замість того, щоб додавати трави безпосередньо в дистилят. Таким чином, ви зможете навіть зробити навіть анісову, фенхельную або м'ятну настоянку, або змішувати різні смаки в залежності від особистих уподобань. Таким чином, ви можете змінювати рецепт в "реальному часі". Інакше вам доведеться чекати ще тиждень або близько того для мацерації.
  • 8 Процес перемішування має найважливіше значення. Вам знадобиться змішувати дистилят з приправою і в той же час розбавляти суміш або горілкою, або водою. Змішайте, спробуйте, а потім змішайте те, що необхідно. Якщо ви додали надто багато алкоголю (дистиляту), суміш буде горіти як міцне спиртне. Якщо додасте занадто багато аромату (настоянки), то напій вийде занадто гірким. На цьому етапі ви також можете підсолодити абсент, якщо хочете. Це можна зробити що завгодно, як цукром, так і будь-яким сиропом.
  • Make Absinthe Step 9 Version 2.jpg 9 Вилийте в пляшку. Оскільки, швидше за все ви не знаєте, як його витримати (зістарити), пийте!
  • Make Absinthe Step 10 Version 2.jpg 10 Отримуйте задоволення. Рекомендуємо дотримуватися певний ритуал при приготуванні абсенту.
  • Поради

    • Переконайтеся, що ви придбали потрібний вид полину.
    • Не поспішайте при приготуванні абсенту. Тільки терпіння допоможе приготувати дійсно хороший напій.
    • Високоякісний абсент завжди виходить шляхом перегонки початкового трав'яного настою. Даний рецепт не підходить для приготування такого виду абсенту.
    • Завжди використовуйте свіжі, чисті інгредієнти і готуйте в чистому місці.
    • Зазначені пропорції є лише приблизними. Ви можете варіювати кількість інгредієнтів на свій смак або додавати додаткові. Тим не менш, не слід використовувати більш ніж близько 1/3 чашки (16 чайних ложок) трав на 750 мл спиртової основи. Велика кількість трав призведе до високої концентрації трав'яних компонентів в кінцевому продукті, і абсент може виявитися дуже гірким на смак.

    Попередження

    • Не пийте абсент тільки тому, що він містить туйон. Рецептори мозку ГАМК-типу, на які діє туйон, також схильні до дії антиоксидантних поліфенолів флавоноїдів. Ці флавоноїди не токсичні (на відміну від туйона), і містяться в нетоксичних травах, наприклад, у ромашці і валеріани.
    • Не використовуйте занадто багато зірчастого анісу, оскільки він містить потенційно токсичні речовини.
    • Не використовуйте занадто багато мускатного горіха, так як він містить токсичні речовини.
    • Абсент, що містить занадто багато туйона, може бути шкідливий. Туйон токсичний, особливо при використанні у високих концентраціях. Туйон викликає судоми і зв'язується з рецептором гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК-А) у центральній нервовій системі. Рівень туйона в абсенті, який виробляється в Європі, контролюється, і має рівень нижче того, який вважається небезпечним. Абсент не є забороненим наркотиком, на відміну від туйона. Саме тому в деяких країнах абсент заборонений. Не рекомендується випивати більше 3-4 порцій абсенту за раз. Одноразове вживання абсенту навряд чи негативно позначиться на вашому здоров'ї, проте, довгострокове споживання може завдати істотної шкоди вашому здоров'ю.
    • Не використовуйте шавлія у великих кількостях, так як він містить туйон.
    Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?