Як зняти шкірку з помідорів
Кроки
Метод 1 з 3: : Окріп
1 Закип'ятіть воду в каструлі. Цей спосіб підійде, якщо вам необхідно очистити більше, ніж один помідор, т. к. він дозволяє очищати 3-4 помідора за раз.[1] 2 Приготуйте чашу з крижаною водою. Поставте її поряд з плитою. 3 Вимийте помідори і зробіть насічку. Вимийте помідори в холодній воді, потім дайте їм висохнути або промокніть паперовим рушником. Видаліть листочки і стебла, якщо такі є. Потім переверніть помідор і зробіть хрестоподібну насічку на тильній стороні гострим ножем. 4 Покладіть помідори в окріп. Використовуйте ложку або шумівку з довжиною ручкою, щоб не обвариться окропом. 5 Залиште помідори в окропі, поки шкірка не почне розходитися. Зазвичай для цього потрібно 15-20 секунд. Не залишає помідори в окропі довше, ніж на півхвилини. В іншому випадку вони почнуть готуватися і стануть м'якими. 6 Вийміть помідори шумівкою. Відразу ж покладіть їх в чашку з крижаною водою. Це охолодить помідори, і не дасть їм приготуватися. 7 Вийміть помідори з води і зніміть шкірку. Як тільки помідори досить охолонуть, вийміть їх з крижаної води. Шкірка повинна бути вкрита складками і легко зніматися. Візьміться пальцями за шматочок шкірки у хрестоподібного розрізу і потягніть. Шкірка повинна з легкістю зійти. Продовжуйте в тому ж дусі, поки не знімете всю шкірку з помідорів. Якщо шкірка не відходить, скористайтесь маленьким зазубленим ножем, щоб зрізати її. 8 Поріжте помідори на дрібні шматочки, якщо потрібно. Ви також можете видалити насіння за необхідності. Далі дотримуйтесь рецептом. Метод 2 з 3: : Газова пальник
1 Підготуйте помідори. Ретельно вимийте помідори в холодній воді. Осушіть рушником і видаліть стебла і листочки, якщо такі є. 2 Настроміть помідор на вилку. Підключіть вилку в помідор з боку плодоніжки. Помідор повинен міцно сидіти на вилці. 3 Увімкніть газовий пальник. Поставте на середній вогонь. 4 Тримайте помідор над полум'ям на висоті 2-3 сантиметри. Повільно обертайте помідор 15-25 секунд, щоб він рівномірно прогрівся з усіх боків. Через зазначений час шкірка почне зморщуватися і покриватися пухирями. 5 Вимкніть газовий пальник і дайте помідорів охолонути. Не нагрівайте помідори довше 30 секунд. Викладіть їх на рівну і чисту поверхню і дайте їм охолонути. 6 Зніміть шкірку з помідорів. Як тільки помідори охолонуть, візьміться за ушкоджену шматочок шкірки і потягніть. Шкірка повинна швидко зійти. Очистіть весь помідор таким чином. Метод 3 з 3: : Ніж
1 Підготуйте помідори. Ретельно вимийте помідори в холодній воді. Осушіть рушником і видаліть стебла і листочки, якщо такі є. 2 Розріжте помідор гострим ножем на рівні четвертинки. 3 Покладіть четвертинки на обробну дошку шкірою вниз. Сторона з насінням повинні дивитися вгору. Знімайте шкірку з четвертинок по черзі. 4 Очистіть помідори гострим ножем. Почніть з одного гострого кінця четвертинки і акуратно зріжте всю шкірку. Намагайтеся зняти тільки шкірку і не зачепити м'якоть. 5 Використовувати ту ж техніку, щоб очистити залишилися четвертинки. Якщо ви знімете деяку кількість м'якоті з шкіркою - це цілком прийнятно. Поради
- Персик і нектарин також можна очистити за допомогою окропу.
- Існує спеціальний кухонний ніж для чищення помідор.
Що вам знадобиться
- Помідори
- Каструля з киплячою водою
- Чашка крижаної води
- Вилка
- Газова пальник
- Гострий ніж
- Обробна дошка
Джерела і посилання
^ http://whatscookingamerica.net/Vegetables/TomatoesPeeled.htm
Рекомендуємо для перегляду