Як зробити хліб з спельтового борошна
Інгредієнти
Для приготування 2 середніх буханців, необхідно:
- 7 склянок борошна
- 1 пакетик дріжджів
- 2 чайні ложки цукру
- 6 ст. л. розплавленого жиру
- 3 склянки теплої води
- 1 чайна ложка солі
Кроки
1 З'єднайте воду і цукор. Додайте дріжджі. Тим самим ви робите так, щоб дріжджі "не померли". - Відразу після того, як ви додасте дріжджі, це буде виглядати так, як представлено на цій картинці.
- Якщо дріжджі живі, через кілька хвилин вони будуть виглядати, як показано нижче.
2 Додайте в рідину борошно і сіль. Ретельно перемішайте. Потім додайте жир і перемішайте. Важливо додати всі інгредієнти саме в такому порядку, в іншому разі жир буде сприяти формуванню непривабливих грудок в тесті. 3 Накрийте тісто і поставте його в тепле місце без протягів, доки воно не підніметься в два рази. 4 Замішують тісто протягом 10 хвилин. Розділіть навпіл і покладіть у змащену і посипану борошном форму для хліба. Розігрійте духовку до 190? за Цельсієм. 5 Знову накрийте його і дайте тісту піднятися ще в два рази. 6 Випікайте в духовці протягом приблизно 1 години, але стежте, щоб він не став занадто коричневим. Час приготування може бути різним. 7 Вийміть з духовки і дайте хлібу охолонути у формі. Потім переверніть форму і хліб повинен легко вийти з неї. Ммм, що у вас вийшло? Прекрасна буханець золотистого, свіжого хліба з спельтового муки! Що вам знадобиться
- Миска для змішування інгредієнтів
- Дерев'яна ложка
- Чисте кухонний рушник, щоб накрити тісто
- Чиста поверхня для замішування тіста
- 2 форми для хліба
- Решітка для охолодження
Рекомендуємо для перегляду