Як зробити топлене масло
Кроки
Метод 1 з 3: Просте топлене масло
1 Розімніть 225 грам вершкового масла в мікрохвильовій печі протягом 10 секунд. Покладіть розм'якшене вершкове масло на сковороду.
2 Поставте сковороду на плиту на середній вогонь. Безперервно спостерігайте за маслом, як тільки вона закипить, негайно зніміть його з вогню.
3 Ложкою зніміть піну з поверхні масла і викиньте її. Ложкою або ополоником зніміть очищене масло з сковороди в миску, залишаючи на дні відокремилися частки молока. Частки молока треба викинути. Метод 2 з 3: Часникове масло топлене
1 Закип'ятіть 125 грам розм'якшеного несолоного вершкового масла в сковороді на середньому вогні.
2 Зніміть сковороду з вогню, як тільки масло закипить. Зніміть і викиньте піну. Перекладіть очищене масло в миску.
3 Покладіть очищену олію на чисту сковороду. Додайте 3 дрібно подрібнені часточки часнику і потушкуйте топлене масло з часником протягом 1 хвилини. Додайте по дрібці солі і меленого чорного перцю. Метод 3 з 3: Лимонне масло топлене
1 Покладіть 225 грам несолоного масла на сковороду. Поставте сковороду на плиту і нагрівайте на повільному вогні, поки масло не розтане.
2 Зніміть піну з поверхні ложкою олії. Залиште розтоплене масло постояти 2 хвилини.
3 Перекладіть очищене масло з сковороди в миску. Зберіть залишки молока з дна сковороди і викиньте їх.
4 Покладіть очищену олію на чисту сковороду. Вичавіть сік одного свіжого лимона в сковороду з топленим маслом.
5 Перемішайте, додайте 2 столові ложки подрібненого зеленого лука. Додайте щіпку чорного перцю для аромату.
Поради
- Топлене масло зазвичай краще, ніж просто розтоплене масло, з деяких причин. М'який смак підходить для використання у багатьох рецептах, його можна нагрівати до високих температур, на ньому можна смажити у невеликій кількості жиру на сковороді смажити в духовці. Так як віддаляється молоко, топлене масло стає більш здоровим і корисним.
Що вам знадобиться
- Вершкове масло
- 2 сковороди
- Ложка або казанок
- Миска
- 3 зубчики подрібненого часнику
- Мелений чорний перець
- Морська сіль
- Лимон
Рекомендуємо для перегляду