Як зробити гарячий шоколад з корицею
Інгредієнти
Солодовий гарячий шоколад з корицею:
- 1 чашка (240 мл) молока
- Ovaltine або інший сухий шоколадний напій
- Кориця
- Збиті вершки (за бажанням)
- Зефір (за бажанням)
Гарячий шоколад з корицею по-мексиканськи:
- 1 чашка (240 мл) молока (підійде просте молоко або мигдальне, соєва та інші "немолочні" види молока)
- 2 (12 грамів)столові ложки подрібненого або тертого гіркого шоколаду (або більше)
- Паличка кориці довжиною 2,5 см
- 1 чайна ложка цукру (за бажанням)
- 1/4 чайної ложки ванільного екстракту або есенції (за бажанням)
- збиті вершки або зефір для прикраси (за бажанням)
Суміш для приготування гарячого шоколаду з корицею:
- 3 чашки (350 грамів) знежиреного сухого молока
- 2 чашки (260 г) цукрової пудри
- 1 1/2 чашки (170 грамів) какао-порошку (хорошої якості)
- 1 чашка (100 грамів) шоколадної стружки (напівсолодкий або темний шоколад)
- 1/2 чашки (70 грамів) шматочків білого шоколаду
- 2 чайні ложки меленої кориці
- 1/4 чайної ложки солі
Гарячий шоколад з корицею і карамеллю:
- 1/3 чашки (40 грамів) какао-порошку, хорошої якості
- 1/2 чашки (100 г) цукру
- щіпка солі
- 1/3 чашки (80 мл) кип'яченої води
- 3 1/2 чашки (800 мл) холодного молока (підійде просте молоко або мигдальне, соєва та інші "немолочні" види молока).
- 1 чайна ложка кориці
- 1 столова ложка карамельного соусу
- Збиті вершки і/або зефір для прикраси
Кроки
Метод 1 з 4: Солодовий гарячий шоколад з корицею
1 Налийте молоко в кухоль. 2 Нагрійте в мікрохвильовій печі (близько 15-30 секунд, в залежності від вашої мікрохвильової печі). 3 Додайте бажане кількості Ovaltine і ретельно перемішайте ложкою. 4 Додайте 2-6 щіпки кориці в залежності від того, наскільки пряний гарячий шоколад ви хочете отримати. 5 Продовжуйте розмішувати, поки все не розчиниться. 6 Прикрасьте збитими вершками і/або зефіром. 7 Готово!
Метод 2 з 4: Гарячий шоколад з корицею по-мексиканськи
1 Налийте молоко в каструлю з товстим дном. Додайте паличку кориці. Повільно доведіть до кипіння. 2 Додайте шоколад. Кількість шоколаду на ваш розсуд. 3 Змішайте молоко і шоколад за допомогою віночка. Збивайте, поки шоколад повністю не з'єднається з молоком. 4 Додайте цукор, щоб підсолодити. Це необов'язково, тільки якщо вам це подобається. 5 Додайте ваніль за смаком. Знову ж таки, тільки якщо вам подобається смак ванілі. Ваніль дійсно додає смакові нотки. 6 Витягніть паличку кориці. Гарячий шоколад вилийте в чашку. 7 Подавайте. За бажанням можете прикрасити збитими вершками і/або зефіром. Потім посипте меленою корицею. - Подавайте з печивом або булочками.
Метод 3 з 4: Суміш для приготування гарячого шоколаду з корицею
З цієї кількості інгредієнтів вийде близько 20 чашок. Отриману суміш можна зберегти для подальшого використання.
1 Покладіть всі інгредієнти у велику миску. 2 Перемішайте до однорідної маси. Робіть це акуратно. 3 Подрібніть суміш. Додайте суміш в кухонний комбайн по частинах. Перемішуйте до отримання однорідної маси. 4 Перекладіть перемелену шоколадну суміш в герметичний контейнер. Зберігайте в прохолодному, сухому і темному місці. - Суміш можна зберігати до 3 місяців.
5 Зробіть гарячий шоколад з корицею з суміші. Просто розведіть 1/3 чашки суміші в 1 склянці гарячого молока або в чашці води. Якщо хочете, можете додати збиті вершки для прикраси. Метод 4 з 4: Гарячий шоколад з корицею і карамеллю
1 Покладіть какао-порошок, цукор і сіль в каструлю з товстим дном. 2 Влийте гарячу воду. Перемішайте, щоб з'єднати всі інгредієнти. 3 Доведіть до кипіння. Постійно помішуйте. 4 Зменшіть температуру. Варіть на повільному вогні ще 2 хвилини. 5 Додавайте молоко невеликими порціями. Постійно помішуйте і не доводьте до кипіння. 6 Влийте карамельний соус. Постійно помішуйте. Додайте корицю. 7 Зніміть з вогню. Розлийте в 4 гуртки. 8 Готово. Можете додайте збиті вершки і/або зефір для прикраси. Поради
- Маленьким дітям дуже подобається гарячий шоколад у зимовий час, особливо зі збитими вершками. Так як це недороге і легке в приготуванні частування, ви можете в якості нагороди за що побалувати своїх дітей і їх друзів цим напоєм.
- У першому рецепті можете використовувати коричневий цукор зі смаком кориці, щоб вийшов більш солодкий напій. Врахуйте тільки, що такий цукор з корицею не так легко розчиняється, як звичайна кориця, тому його обсяг повинен бути менше .
- В першому рецепті, щоб Ovaltine і кориця не прилипли до боків гуртки, вимийте кухоль як можна швидше.
Попередження
- Не додавайте занадто багато кориці, це зробить смак напою занадто нудотним.
Що вам знадобиться
Спосіб 1:
- Ложка
- Гуртка
- Мікрохвильова піч
Спосіб 2:
- Каструля з товстим дном
- Ложка для розмішування
Спосіб 3:
- Миска
- Віночок для змішування
- Кухонний комбайн
- Герметичний контейнер для зберігання
Спосіб 4:
- Каструля з товстим дном
- Ложка для розмішування
- 4 гуртки
Рекомендуємо для перегляду