Як зробити гарячий шоколад з корицею

Інгредієнти

Солодовий гарячий шоколад з корицею:

  • 1 чашка (240 мл) молока
  • Ovaltine або інший сухий шоколадний напій
  • Кориця
  • Збиті вершки (за бажанням)
  • Зефір (за бажанням)

Гарячий шоколад з корицею по-мексиканськи:

  • 1 чашка (240 мл) молока (підійде просте молоко або мигдальне, соєва та інші "немолочні" види молока)
  • 2 (12 грамів)столові ложки подрібненого або тертого гіркого шоколаду (або більше)
  • Паличка кориці довжиною 2,5 см
  • 1 чайна ложка цукру (за бажанням)
  • 1/4 чайної ложки ванільного екстракту або есенції (за бажанням)
  • збиті вершки або зефір для прикраси (за бажанням)

Суміш для приготування гарячого шоколаду з корицею:

  • 3 чашки (350 грамів) знежиреного сухого молока
  • 2 чашки (260 г) цукрової пудри
  • 1 1/2 чашки (170 грамів) какао-порошку (хорошої якості)
  • 1 чашка (100 грамів) шоколадної стружки (напівсолодкий або темний шоколад)
  • 1/2 чашки (70 грамів) шматочків білого шоколаду
  • 2 чайні ложки меленої кориці
  • 1/4 чайної ложки солі

Гарячий шоколад з корицею і карамеллю:

  • 1/3 чашки (40 грамів) какао-порошку, хорошої якості
  • 1/2 чашки (100 г) цукру
  • щіпка солі
  • 1/3 чашки (80 мл) кип'яченої води
  • 3 1/2 чашки (800 мл) холодного молока (підійде просте молоко або мигдальне, соєва та інші "немолочні" види молока).
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 столова ложка карамельного соусу
  • Збиті вершки і/або зефір для прикраси

Кроки

Метод 1 з 4: Солодовий гарячий шоколад з корицею

  • Make Cinnamon Hot Chocolate Step 2 Version 2.jpg 1 Налийте молоко в кухоль.
  • Make Cinnamon Hot Chocolate Step 3 Version 2.jpg 2 Нагрійте в мікрохвильовій печі (близько 15-30 секунд, в залежності від вашої мікрохвильової печі).
  • Make Cinnamon Hot Chocolate Step 4 Version 2.jpg 3 Додайте бажане кількості Ovaltine і ретельно перемішайте ложкою.
  • Make Cinnamon Hot Chocolate Step 5 Version 2.jpg 4 Додайте 2-6 щіпки кориці в залежності від того, наскільки пряний гарячий шоколад ви хочете отримати.
  • Make Cinnamon Hot Chocolate Step 6 Version 2.jpg 5 Продовжуйте розмішувати, поки все не розчиниться.
  • Make Cinnamon Hot Chocolate Step 7 Version 2.jpg 6 Прикрасьте збитими вершками і/або зефіром.
  • Make Cinnamon Hot Chocolate Step 8 Version 2.jpg 7 Готово!

  • Метод 2 з 4: Гарячий шоколад з корицею по-мексиканськи

  • 1 Налийте молоко в каструлю з товстим дном. Додайте паличку кориці. Повільно доведіть до кипіння.
  • 2 Додайте шоколад. Кількість шоколаду на ваш розсуд.
  • 3 Змішайте молоко і шоколад за допомогою віночка. Збивайте, поки шоколад повністю не з'єднається з молоком.
  • 4 Додайте цукор, щоб підсолодити. Це необов'язково, тільки якщо вам це подобається.
  • 5 Додайте ваніль за смаком. Знову ж таки, тільки якщо вам подобається смак ванілі. Ваніль дійсно додає смакові нотки.
  • 6 Витягніть паличку кориці. Гарячий шоколад вилийте в чашку.
  • 7 Подавайте. За бажанням можете прикрасити збитими вершками і/або зефіром. Потім посипте меленою корицею.
    • Подавайте з печивом або булочками.
  • Метод 3 з 4: Суміш для приготування гарячого шоколаду з корицею

    З цієї кількості інгредієнтів вийде близько 20 чашок. Отриману суміш можна зберегти для подальшого використання.

  • 1 Покладіть всі інгредієнти у велику миску.
  • 2 Перемішайте до однорідної маси. Робіть це акуратно.
  • 3 Подрібніть суміш. Додайте суміш в кухонний комбайн по частинах. Перемішуйте до отримання однорідної маси.
  • 4 Перекладіть перемелену шоколадну суміш в герметичний контейнер. Зберігайте в прохолодному, сухому і темному місці.
    • Суміш можна зберігати до 3 місяців.
  • 5 Зробіть гарячий шоколад з корицею з суміші. Просто розведіть 1/3 чашки суміші в 1 склянці гарячого молока або в чашці води. Якщо хочете, можете додати збиті вершки для прикраси.
  • Метод 4 з 4: Гарячий шоколад з корицею і карамеллю

  • 1 Покладіть какао-порошок, цукор і сіль в каструлю з товстим дном.
  • 2 Влийте гарячу воду. Перемішайте, щоб з'єднати всі інгредієнти.
  • 3 Доведіть до кипіння. Постійно помішуйте.
  • 4 Зменшіть температуру. Варіть на повільному вогні ще 2 хвилини.
  • 5 Додавайте молоко невеликими порціями. Постійно помішуйте і не доводьте до кипіння.
  • 6 Влийте карамельний соус. Постійно помішуйте. Додайте корицю.
  • 7 Зніміть з вогню. Розлийте в 4 гуртки.
  • 8 Готово. Можете додайте збиті вершки і/або зефір для прикраси.
  • Поради

    • Маленьким дітям дуже подобається гарячий шоколад у зимовий час, особливо зі збитими вершками. Так як це недороге і легке в приготуванні частування, ви можете в якості нагороди за що побалувати своїх дітей і їх друзів цим напоєм.
    • У першому рецепті можете використовувати коричневий цукор зі смаком кориці, щоб вийшов більш солодкий напій. Врахуйте тільки, що такий цукор з корицею не так легко розчиняється, як звичайна кориця, тому його обсяг повинен бути менше .
    • В першому рецепті, щоб Ovaltine і кориця не прилипли до боків гуртки, вимийте кухоль як можна швидше.

    Попередження

    • Не додавайте занадто багато кориці, це зробить смак напою занадто нудотним.

    Що вам знадобиться

    Спосіб 1:

    • Ложка
    • Гуртка
    • Мікрохвильова піч

    Спосіб 2:

    • Каструля з товстим дном
    • Ложка для розмішування

    Спосіб 3:

    • Миска
    • Віночок для змішування
    • Кухонний комбайн
    • Герметичний контейнер для зберігання

    Спосіб 4:

    • Каструля з товстим дном
    • Ложка для розмішування
    • 4 гуртки


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?