Як розшифрувати харчові характеристики на етикетках

Кроки

  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 1.jpg 1 Почніть з «Розміру Порції». Вгорі етикетки ви побачите розмір порції і кількість порцій в ємності. Розміри порцій відрізняються в залежності від харчової етикетки, і можуть не збігатися з розміром порцій, які ви зазвичай їсте. Якщо ви їсте подвійну порцію того, що написано на етикетці, вам потрібно подвоїти всі цифри в списку харчових характеристик.
  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 2.jpg 2 Підрахуйте «Калорії» і «Калорії з жиру». Цей розділ на етикетці повідомить загальна кількість калорій в кожній порції їжі і число тих калорій, які виходять з жиру. Калорії забезпечують вимірювання кількості енергії, одержуваної з однієї порції їжі. Якщо ви намагаєтеся (втратити, набрати або підтримати) вага, потрібно враховувати кількість уживаних калорій. Наприклад, в одній порції макаронів з сиром міститься 250 калорій, з них 110 з жиру. Якщо ви з'їли 2 порції, то отримали 500 калорій і 220 з них будуть з жиру.
  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 3.jpg 3 Підсумуйте «Загальна кількість жирів». У загальну кількість входять корисні жири, такі як мононенасичені, поліненасичені омега-3 жири (зазвичай з рідини і рослинних джерел) і не корисні, такі як насичені і транс-жири (з тварин і овочів). Мононенасичені і поліненасичені жири можуть допомогти знизити рівень холестерину в крові і захистити серце. Транс-жири також відомі під назвою «гідровані» і «частково гідровані». Вони формуються в процесі перетворення рідких масел в тверді жири, таких як маргарин в брикеті. Гідрування збільшує термін придатності і стабілізує запах жирів. Частково гідровані жири вважаються найгіршими жирами для нашого здоров'я.
  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 4.jpg 4 Подивіться на утримання" Натрію. Натрій, відомий під назвою столова сіль, і він в прихованому вигляді міститься у багатьох продуктах, таких як консервовані супи і томатні соуси.
  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 5.jpg 5 З'ясуйте кількість «Холестерину» у вашому продукті. Це допоможе дізнатися, скільки холестерину ви вживаєте з однією порцією їжі. Існує два види холестерину – ЛПВЩ, відомий як «корисний» холестерин і ЛПНЩ, «поганий» холестерин.
  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 6.jpg 6
  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 7.jpg 7 Обчисліть «Загальна кількість вуглеводів». Це число відображає загальну кількість усіх типів вуглеводів, які ви вживаєте з однією порцією їжі.
  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 8.jpg 8 Підрахуйте зміст «Волокна». Це число вказує, скільки грам дієтичного волокна міститься в одній порції їжі. Дієтичне Волокно це невід'ємна частина рослинної їжі.
  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 9.jpg 9 Будьте пильні при виборі кількості "Цукру". Це кількість цукру, яку ви вживаєте з однією порцією їжі. Деякі вуглеводи перетворюються в цукор в процесі перетравлення в організмі, так що ви можете вживати більше цукру, ніж написано на етикетці.
  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 10.jpg 10 Зверніть увагу на кількість «Протеїнів». Це число вказує на кількість уживаного з однієї порції протеїну.
  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 11.jpg 11 Подивіться на «Вітаміни та Мінерали». У їжі можуть містяться вітаміни, такі як А, В, С або Е і мінерали, як залізо і кальцій.
  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 12.jpg 12 Подивіться «Відсоток денної норми». Зірочка (*) після цього заголовку відноситься до інформації внизу етикетки, яка встановлює «% денної норми, заснованої на 2,000-калорійної дієти».
  • Read Nutrition Facts on Food Labels Step 13.jpg 13 зрештою, не забудьте подивитися «Інформацію внизу Етикетки». Цей розділ заснований на 2,000-калорійної дієти. Така таблиця повинна бути на всіх етикетках харчових, хоча подібна діаграма не обов'язкова на невеликих упаковках, якщо етикетка занадто маленька. Однак, подібна інформація це дієтичні поради від експертів в області охорони здоров'я для всіх Американців і однакова для всіх продуктів. Вона також застосовна в багатьох інших країнах, які йдуть дієтичної рекомендації, наданої індивідуальними і консультативними експертами живлення країни. Вона відображає верхні і нижні межі для кожної поживної речовини на основі 2,000-калорійної дієти. Давайте використаємо приклад з макаронами і сиром. В одній порції міститься 18% Денної норми з можливих 100% Денної Норми загального споживання жиру. Це залишає 82 %, які можна вживати з інших джерел протягом дня. Якщо ви з'їли 2 порції, ви отримаєте 36% вашої Денної Норми жиру, залишаючи 64% на вживання з інших джерел.
  • Поради

    • Ви можете захотіти надрукувати цей список і вкласти його в гаманець, гаманець або сумочку, щоб використовувати під час покупок продуктів, поки не звикнете читати етикетки.
    • Навіть люди з так званим «здоровим» стилем харчування, такі як вегетаріанці і дитеры, можуть вживати занадто багато натрію, цукру і жиру в дієті; особливо якщо вони люблять консервовані або оброблені харчові продукти. Будьте обізнані про інформацію на етикетці!

    Попередження

    • Експерти з питань охорони здоров'я попереджають, що вживання занадто великої кількості насичених жирів, транс-жирів, холестерину, натрію і цукру може збільшити ризик захворювання хронічними хворобами, такими як хвороби серця, велике кров'яний тиск, діабет і певні типи раку.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?