Як стати хорошим водієм

Кроки

  • Be a Better Driver Step 1.jpg 1 Зосередьтеся. Звертайте увагу на дорожній рух навколо вас, часто поглядає в дзеркала заднього виду, предугадывайте, що інші водії збираються робити – і все це допоможе вам стати ввічливим і надійним водієм.
  • Be a Better Driver Step 2.jpg 2 Дозвольте іншому водієві обігнати вас, якщо ви помітили, що він рухається з перевищенням швидкості. Це не драг-рейсинг 1950-х років. Жага швидкості призводить до виникнення небезпечних ситуацій. Ви завжди повинні триматися справа, особливо, якщо вас хтось обганяє. Винятком будуть ті випадки, якщо ви бажаєте зробити лівий поворот, або зліва знаходиться виїзд на автостраду, з якої ви збираєтеся продовжити рух. Залишаючись на правій смузі руху, ви дозволите водіям, що рухаються з більшою швидкістю, безпечно обігнати вас зліва, тим самим не примушуючи їх здійснювати обгін справа, що є небезпечним маневром.
  • Be a Better Driver Step 3.jpg 3 Використовуйте сигнали повороту в потрібний час. Повідомите інших водіїв про свій намір повернути або перелаштуватися в іншу смугу руху заздалегідь, щоб вони змогли прийняти відповідні заходи. Невідповідний час вмикати сигнал повороту, коли ви вже зупинилися на червоне світло; зробіть це заздалегідь, щоб водій позаду вас зміг змінити смугу, а не чекати, коли замерехтить зелений.
  • Be a Better Driver Step 4.jpg 4 Ніколи не міняйте смугу руху посеред перехрестя. Також розраховуйте час виїзду на перехрестя, так щоб ви не блокували його.
  • Be a Better Driver Step 5.jpg 5 НІКОЛИ не намагайтеся «проскочити на жовтий». Якщо загорівся жовтий світло, і у вас достатньо місця для зупинки, зупиніться. Велосипедисти, пішоходи та інші водії очікують, що ви вже повністю зупиніться у час, коли загориться червоний. Ви піддасте небезпеку себе та інших учасників руху, «проскакуючи на жовтий», щоб зберегти 1-2 хвилини. Це того не варто.
  • Be a Better Driver Step 6.jpg 6 Пам'ятайте, що дозволити водієві повернутися в транспортний потік – це дуже ввічливо. Однак не слід різко гальмувати в транспортному потоці, щоб зробити це. Це може призвести до невеликого зіткнення з нічого не підозрюють водієм позаду вас або гірше. Водії в рухомому автомобільному потоці не очікують раптового гальмування. Будьте гранично обережні.
  • Be a Better Driver Step 7.jpg 7 Пам'ятайте: дотримання дистанції – відмінне правило. Дотримуйтесь дистанцію як мінімум в 2-4 секунди між вами і автомобілем попереду. Ви можете використовувати знаки або дорожню розмітку, щоб контролювати відстань. Можливо, якщо водій попереду раптово загальмує або зупиниться, у вас буде досить простору, щоб зупинитися або перебудуватися на іншу смугу, щоб уникнути аварійної ситуації. Погодні умови, наприклад, сніг або дощ, теж є причиною дотримання безпечної дистанції у разі занесення або ковзання автомобіля, що йде попереду.
  • Be a Better Driver Step 8.jpg 8 Не слід забувати, що у житлових районах діти можуть несподівано вибігти на проїжджу частину, не звертаючи уваги на проїжджаючі автомобілі. Увагу дітей звернена, насамперед, на м'яч, який вилетів на дорогу, на їх друзів або на перетин дороги на велосипеді, наприклад. Під час руху по житловому району завжди чекайте появи об'єктів або людей на дорозі.
  • Be a Better Driver Step 9.jpg 9 Пам'ятайте, що вантажівки складно зупинити миттєво або розгорнути, ми всі були свідками цього. Коли обганяєте вантажівку з причепом, пам'ятайте, що його водієві важко буде загальмувати. Найкраще завершити обгін, коли ви побачите вантажівку в дзеркалі заднього виду. Уникайте перебування поруч з вантажівкою в многополосном русі; якщо ви не бачите водія вантажівки в його дзеркалі, то й він не бачить вас.
  • Be a Better Driver Step 10.jpg 10 Будьте ввічливі з літніми водіями. Літнім людям також необхідно сідати за кермо, щоб куди-небудь поїхати. Особливо в тому випадку, якщо у них немає іншого вибору. Однак, більшість літніх людей воліють виїжджати у другій половині дня, коли дорожній рух не таке щільне і при денному світлі. Коли ви їдете за літнім водієм, дотримуйтесь дистанцію і будьте готові до несподіваних маневрів, таким як зміна смуги. Деякі літні водії можуть змінювати смугу руху без попередження.
  • Be a Better Driver Step 11.jpg 11 Спробуйте безпечно змінити смугу, якщо ви помітили дорожні роботи, машину поліції або швидкої допомоги попереду, або виявили, що смуга починає сповільнюватися, а сусідня смуга вільна. Попереду може бути аварія, пробка або хтось вирішив зупинитися на узбіччі або зламався. Здійснюючи перехід на іншу смугу, ви убезпечите себе від аварії і допоможете людям, що знаходяться в небезпеці.
  • Be a Better Driver Step 12.jpg 12 Зрозумійте, що більшість водіїв просто хочуть дістатися до пункту призначення. Трапляються аварії, але ви можете зробити деякі кроки, щоб уникнути аварії або застерегти інших водіїв від скоєння аварії. Розуміючи, як поводять себе водії у різних ситуаціях, ви самі станете краще водити. Хороший водій навчається передбачати зміни в дорожньому русі і готуватися до них, змінюючи швидкість, смугу, напрямок руху.
  • Be a Better Driver Step 13.jpg 13 Якщо вас зупинив співробітник поліції, будьте ввічливі з ним, і ви зможете обійтись тільки попередженням в разі порушення правил. Це буде залежати від виду порушення та умов дорожнього руху. Не всі поліцейські прагнуть виписати штраф.
  • Be a Better Driver Step 14.jpg 14 Не використовуйте узбіччя або середину дороги, щоб об'їжджати людей, що не беруть участь в русі.

  • Поради

    • Ніколи не залишайте двері автомобіля незамкненими в незнайомому місці.
    • У житлових районах є діти. Діти непередбачувані, особливо на дорозі. Будьте уважні і рухайтеся повільніше, ніж зазвичай.
    • Якщо вас хто-небудь зупинив, включаючи поліцію, відкрийте вікно настільки, щоб чути, що говорить людина, і дозволити йому чути вас. Попросіть показати посвідчення.
    • Візьміть в звичку блокувати двері, як тільки сіли за кермо.
    • Якщо у вас немає телефону, щоб подзвонити і попросити про допомогу, відкрийте капот автомобіля, щоб дати зрозуміти, що вам потрібна допомога. Якщо можливо, побачите зламаний автомобіль з дороги. Найчастіше колеги-водії вам допоможуть це зробити.
    • Не треба їхати впритул до попереду йде автомобіля. Немає необхідності в цьому, якщо ви не хочете заплатити за ремонт автомобіля кругленьку суму (або отримати травму) у разі аварії, яку можна уникнути.
    • Якщо ви знаходитесь на швидкісній смузі, не треба їхати повільніше, ніж інші машини в смузі. Не перевищуйте швидкість, якщо рух не таке швидке, дочекайтеся свого шансу і проїжджайте безпечно.
    • Зберігайте порожню каністру в машині. Якщо у вас скінчилося паливо, ви можете пройтися до найближчої заправки або попросити його у інших водіїв. У цьому випадку каністра може виявитися до речі.
    • Якщо у вас немає телефону, то ви повинні бути готові до непередбачених ситуацій у різні пори року. Влітку возите з собою достатньо води, великий знак аварійної зупинки» і маленький червоний трикутний прапорець, який ви зможете прив'язати до антени, щоб сигналізувати про поломку. Взимку візьміть теплі ковдри, трохи їжі і води і не вимикайте аварійні сигнали, поки не прибуде допомога.
    • Коли ви побачили, почули звук чи відчули запах, що сигналізує про несправності автомобіля, прийміть вправо або вліво в країнах з лівостороннім рухом). Так буде легше з'їхати на узбіччя в разі поломки.
    • Якщо водій позаду вас не дотримується дистанції, додатково збільшіть відстань від попереду автомобіля, що йде. У разі аварії, у вас буде більше часу й місця для зупинки.
    • Використання звукового сигналу не виправить всі ситуації. Це може змусити вас почувати себе краще і спокійніше, але найімовірніше, водії просто не звертають уваги або не чують сигнал.
    • Завжди майте запасний ключ від вашого автомобіля.
    • Думайте головою, а не педаллю гальма. Слідкуйте за небезпечними ситуаціями і будьте готові ухилитися, а не загальмувати. Невелика виляння і продовження руху - часто кращий варіант, ніж різке гальмування.

    Попередження

    • Будьте уважні і стежте за обома напрямками руху, щоб уникнути аварійних ситуацій.
    • Ніколи не чекайте, що водій зробить те, що ви вважаєте, що він повинен зробити. Якщо хтось ввімкнув сигнал повороту, переконайтеся, що він почав поворот, перш ніж прискоритися. Якщо ви помітили, що загорівся стоп-сигнал, переконайтеся, що водій гальмує, і навпаки: якщо стоп-сигнал не спалахує, то це не значить, що автомобіль не може різко зупинитися.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?