Як розморозити лосося
Кроки
Метод 1 з 3: Розморожуємо в холодильнику
1 Дістаньте рибу з морозильної камери приблизно за 12 годин до приготування. Якщо у вас багато риби, більше 500 гр, дістаньте її з морозильної камери за 24 години. 2 Зніміть з неї пакувальну плівку, особливо якщо в магазині її загорнули в кілька шарів плівки чи фольги. 3 Покладіть лосося в неглибоку миску. 4 Покладіть її на полицю холодильника, подалі від продуктів, які можуть увібрати запах риби. Температура в холодильнику повинна бути від 1.7 до 4.4 градусів за Цельсієм. У таких умовах на ній не зможуть розвинутися різні мікроорганізми. 5 Починайте готувати відразу ж, як дістанете рибу з холодильника. Метод 2 з 3: Розморожуємо в раковині
1 Дістаньте рибу з морозильної камери. На разморозку кожних 500 гр риби піде 30 хвилин. 2 Тримайте лосося в пластиковому пакеті. Так в продукті не будуть розмножуватися бактерії. 3 Покладіть лосося у велику миску. Коли ви наберете в миску води так, щоб вона повністю покрила рибу. - Можна розморозити рибу в раковині, але її треба попередньо почистити, щоб не забруднити рибу.
4 Наберіть миску або раковину холодною водою і занурте в неї рибу. 5 Міняйте воду кожні 30 хвилин. 6 Дістаньте рибу з води, якщо вона повністю розморозилася і відразу починайте готувати. - Якщо ваша риба лежала в морозильнику в льоду, направте струмінь води на рибу до тих пір, поки лід не розтане. Після цього покладіть лосося в пластиковий пакет, потім в каструлю і відправте в холодильник на 6-12 годин.
Метод 3 з 3: Розморожуємо в мікрохвильовій печі
1 Дістаньте лосося з морозильної камери. Приберіть всю упаковку. 2 Покладіть її на тарілку, покриту серветками. Накрийте рибу серветками. 3 Найбільш тонкі частини риби помістіть в центр тарілки. 4 Виберіть функцію розморожування і поставте на 4-5 хвилин (даний час розрахована на кожні 450 гр риби). Мікрохвильова піч віддає на разморозку 30 відсотків своєї потужності, на пульті керування кнопка "Power 3". 5 Зупиніть піч на половині часу розморожування і переверніть рибу. 6 Зупиніть піч, поки вона не закінчить виконання програми, на рибі ще будуть залишатися кристали льоду. 7 Покладіть тарілку на стіл на 5 хвилин, дайте рибі остаточно розморозитися. 8 Відразу ж приступайте до готування. - Розморожування в мікрохвильовій печі найменш рекомендований спосіб. Швидке нагрівання м'яса риби призводить до того, що стінки клітин м'яса лопаються, з-за чого риба нерівномірно розморожена і буде сухою на смак.
Поради
- Перш ніж покласти лосося в морозильну камеру, наклейте на упаковку наклейку з датою. Не залишайте рибу в морозильнику більше 8 тижнів.
- Розморожуючи цілого лосося, перевірте, чи не залишилося кристаликів льоду всередині риби. Наведіть на неї струмінь води, щоб завершити разморозку.
Попередження
- Не використовуйте для розморожування теплу воду, так в м'ясі риби розвинуться бактерії.
- Ніколи не заморожуйте лосося повторно.
- Переконайтеся, що правильно заморозили рибу. Домашні морозильні камери не призначені для тривалого зберігання продуктів. З'їжте лосося протягом 2-3 місяців після заморожування. Якщо риба довго залишалася при звичайній температурі, була неправильно упакована або недостатньо заморожена, то не треба її розморожувати і тим більше їсти.
Що вам знадобиться
- Холодильник
- Раковина
- Мікрохвильова піч
- Вода
- Паперові серветки
- Неглибока посуд
Рекомендуємо для перегляду