Як розморозити лосося

Кроки

Метод 1 з 3: Розморожуємо в холодильнику

  • Defrost Salmon Step 1.jpg 1 Дістаньте рибу з морозильної камери приблизно за 12 годин до приготування. Якщо у вас багато риби, більше 500 гр, дістаньте її з морозильної камери за 24 години.
  • Defrost Salmon Step 2.jpg 2 Зніміть з неї пакувальну плівку, особливо якщо в магазині її загорнули в кілька шарів плівки чи фольги.
  • Defrost Salmon Step 3.jpg 3 Покладіть лосося в неглибоку миску.
  • Defrost Salmon Step 4.jpg 4 Покладіть її на полицю холодильника, подалі від продуктів, які можуть увібрати запах риби. Температура в холодильнику повинна бути від 1.7 до 4.4 градусів за Цельсієм. У таких умовах на ній не зможуть розвинутися різні мікроорганізми.
  • Defrost Salmon Step 5.jpg 5 Починайте готувати відразу ж, як дістанете рибу з холодильника.
  • Метод 2 з 3: Розморожуємо в раковині

  • Defrost Salmon Step 6.jpg 1 Дістаньте рибу з морозильної камери. На разморозку кожних 500 гр риби піде 30 хвилин.
  • Defrost Salmon Step 7.jpg 2 Тримайте лосося в пластиковому пакеті. Так в продукті не будуть розмножуватися бактерії.
  • Defrost Salmon Step 8.jpg 3 Покладіть лосося у велику миску. Коли ви наберете в миску води так, щоб вона повністю покрила рибу.
    • Можна розморозити рибу в раковині, але її треба попередньо почистити, щоб не забруднити рибу.
  • Defrost Salmon Step 9.jpg 4 Наберіть миску або раковину холодною водою і занурте в неї рибу.
  • Defrost Salmon Step 10.jpg 5 Міняйте воду кожні 30 хвилин.
  • Defrost Salmon Step 11.jpg 6 Дістаньте рибу з води, якщо вона повністю розморозилася і відразу починайте готувати.
    • Якщо ваша риба лежала в морозильнику в льоду, направте струмінь води на рибу до тих пір, поки лід не розтане. Після цього покладіть лосося в пластиковий пакет, потім в каструлю і відправте в холодильник на 6-12 годин.
  • Метод 3 з 3: Розморожуємо в мікрохвильовій печі

  • Defrost Salmon Step 12.jpg 1 Дістаньте лосося з морозильної камери. Приберіть всю упаковку.
  • Defrost Salmon Step 13.jpg 2 Покладіть її на тарілку, покриту серветками. Накрийте рибу серветками.
  • Defrost Salmon Step 14.jpg 3 Найбільш тонкі частини риби помістіть в центр тарілки.
  • Defrost Salmon Step 15.jpg 4 Виберіть функцію розморожування і поставте на 4-5 хвилин (даний час розрахована на кожні 450 гр риби). Мікрохвильова піч віддає на разморозку 30 відсотків своєї потужності, на пульті керування кнопка "Power 3".
  • Defrost Salmon Step 16.jpg 5 Зупиніть піч на половині часу розморожування і переверніть рибу.
  • Defrost Salmon Step 17.jpg 6 Зупиніть піч, поки вона не закінчить виконання програми, на рибі ще будуть залишатися кристали льоду.
  • Defrost Salmon Step 18.jpg 7 Покладіть тарілку на стіл на 5 хвилин, дайте рибі остаточно розморозитися.
  • Defrost Salmon Step 19.jpg 8 Відразу ж приступайте до готування.
    • Розморожування в мікрохвильовій печі найменш рекомендований спосіб. Швидке нагрівання м'яса риби призводить до того, що стінки клітин м'яса лопаються, з-за чого риба нерівномірно розморожена і буде сухою на смак.

  • Поради

    • Перш ніж покласти лосося в морозильну камеру, наклейте на упаковку наклейку з датою. Не залишайте рибу в морозильнику більше 8 тижнів.
    • Розморожуючи цілого лосося, перевірте, чи не залишилося кристаликів льоду всередині риби. Наведіть на неї струмінь води, щоб завершити разморозку.

    Попередження

    • Не використовуйте для розморожування теплу воду, так в м'ясі риби розвинуться бактерії.
    • Ніколи не заморожуйте лосося повторно.
    • Переконайтеся, що правильно заморозили рибу. Домашні морозильні камери не призначені для тривалого зберігання продуктів. З'їжте лосося протягом 2-3 місяців після заморожування. Якщо риба довго залишалася при звичайній температурі, була неправильно упакована або недостатньо заморожена, то не треба її розморожувати і тим більше їсти.

    Що вам знадобиться

    • Холодильник
    • Раковина
    • Мікрохвильова піч
    • Вода
    • Паперові серветки
    • Неглибока посуд


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?