Як сформувати ціну на прикраси ручної роботи

Кроки

  • Price Your Jewelry Designs Step 1.jpg 1 Записуйте, що і в яких кількостях було використано для створення кожного прикраси. Фактично вам доведеться визначити ціну кожного елемента, використаного в роботі. Наприклад, якщо ви заплатили 50 рублів за десяток металевих намистин і використовували в роботі над прикрасою 2 намистини, вам потрібно буде розділити 50 рублів на 10, і так далі. Це дозволить легко порахувати вартість всіх витратних матеріалів. Чим краще ви розрахуєте вартість матеріалів, тим точніше буде ціна всього виробу. Вам потрібно буде також включити в ціну вартість упаковки та пересилання. Зберігайте чеки - вони стануть в нагоді вам при сплаті податків, якщо ви захочете відняти комерційні витрати.
  • Price Your Jewelry Designs Step 2.jpg 2 Записуйте, скільки часу ви витратили на кожне з прикрас. Як швидко ви можете створити ескіз прикраси і втілити його в життя? Якщо першим фактором прибутковості є якість, другим точно буде швидкість. Ціна прикраси, яке ви можете зробити за півгодини, буде нижче ціни прикраси, на створення якого у вас піде 4-5 годин. Записуйте час в той же блокнот, куди ви записуєте вартість матеріалів.
  • Price Your Jewelry Designs Step 3.jpg 3 Розрахуйте ціну. Для розрахунків ви можете використовувати спеціальну формулу - отримане число стане основою для ціни, яку ви зможете потім скорегувати з урахуванням пунктів, про які піде мова нижче. Вибір формули визначається тим, як ви продаєте свої прикраси: в роздріб (безпосередньо покупцям) або оптом (наприклад, магазинах).
    • У роздріб. Візьміть вартість витратних матеріалів і помножте її на 2.5 (іноді множать на 3), і ви отримаєте ціну для продажу в роздріб. На цьому етапі зручно використовувати таблицю: впишіть в колонки список використаних матеріалів, їх вартість, а потім за допомогою формули помножте все на 2.5. Якщо у вас є невиртуальный магазин, вам також потрібно буде врахувати додаткові витрати, такі як вартість оренди, праці найманих робітників, комунальних послуг, полиць та іншого обладнання і податки. Можливо, специфіка вашого бізнесу зажадає множення не на 2.5-3, а на 5.
    • Оптом. Помножте ціну видаткових матеріалів на 1.5 (іноді множать на 2). Ви можете призначити більш низьку ціну при продажу оптом, оскільки так ви витратите менше часу на залучення нових клієнтів і більше часу на виробництво прикрас (або на обробку замовлень, створення реклами, підтримку сайту, магазину тощо). Переконайтеся, що у вашому бізнесі оптова ціна може бути і вище ніж та, до якої ви прийдете в своїх розрахунках (тобто ваша сфера повинна дозволяти помножити ціну видаткових матеріалів на 2-2.5). Багатьом дизайнерам прикрас оптові продажі допомагають збільшувати прибутковість і розширювати бізнес. При множенні на 1.5 ви даєте можливість тим, хто буде продавати ваші прикраси, знижувати ціни на ті прикраси, які продаються гірше, або влаштовувати розпродажі. При формуванні ціни важливо враховувати й розробку і створення украшенй, і витрати власників магазинів, які будуть продавати ваші прикраси.
  • Price Your Jewelry Designs Step 4.jpg 4 Врахуйте вартість своєї праці. Різниця між хобі і бізнесом полягає в тому, чи отримуєте ви гроші за результат чи ні, тому вирішите, скільки ви хочете заробляти на годину, і врахуйте вартість своєї праці в розрахунку ціни. Наприклад, вартість витратних матеріалів для одного прикраси становить 300 рублів, а ви хочете продавати його за ціною 750 рублів (згідно з правилом множення на 2.5). Якщо ви хочете заробляти 300 рублів на годину, а на створення прикраси йде 2 години, то вартість такого виробу повинна дорівнювати як мінімум 900 рублів (300 рублів матеріали, 600 - праця). Крім того, можуть бути і додаткові витрати, наприклад, веб-сайт і час, витрачений на рекламу.
    • При визначенні суми, яку ви хочете платити собі у годину, врахуйте свій досвід. Як довго ви займаєтеся прикрасами? Якщо у вас є великий досвід, велике портфоліо і ви багато чого вмієте, ви можете призначити собі більш високу ціну. Крім того, у вас можуть бути особливі конкурентні переваги - наприклад, унікальний дизайн або потрібні контакти. Такі переваги також дозволять призначати собі більш високу ціну.
    • Те, що вам подобається робити вашу роботу, не означає, що ви не повинні отримувати за це гроші! Призначте собі хоча б мінімальну зарплату.
  • Price Your Jewelry Designs Step 5.jpg 5 Проведіть дослідження ринку. Після того, як ви визначитеся, якою має бути ціна ваших виробів, переходьте до вивчення ринку, щоб зрозуміти, чи будуть такі прикраси приносити прибуток.
    • Хтось пропонує купити у вас ваші прикраси? Це вказує на можливу прибутковість вашої справи. Якщо ваші колеги захоплюються намистом, яке ви зробили, це може бути знаком того, що на прикраси буде попит. Крім того, думка колег можна також використовувати для призначення ціни. Запитайте, скільки, на їхню думку, такі прикраси можуть коштувати і яку суму вони були б готові за них віддати.
    • Оцініть свій досвід. Вам вже вдавалося продати свої прикраси ручної роботи? Якщо так, так ви зможете зрозуміти, за якою ціною ваші вироби буду купувати. Друзі можуть сказати, що купили б щось за ціною N рублів, але доконана продаж покаже, скільки грошей ви насправді зможете виручити.
    • Оцінював вашу роботу досвідчений дизайнер? Думка іншого дизайнера про ваших прикрасах може допомогти оцінити якість вашої роботи і визначити ціну, на яку ви можете розраховувати.
  • Price Your Jewelry Designs Step 6.jpg 6 Перегляньте дизайн. Якщо ви отримали відгуки про вашу роботу, які вказують на те, що ваші прикраси не будуть відразу розлітатися як гарячі пиріжки, подумайте, як можна змінити дизайн.
    • Якщо на певний вид прикрас немає попиту, подумайте про те, щоб змінити дизайн.
    • Подумайте про витратних матеріалах. Ви використовуєте срібні елементи та напівдорогоцінне намистини або менш дорогі матеріали? Більш дорогі та якісні витратні матеріали завжди припускають більш високу ціну. Можливо, ви можете спробувати робити прикраси і з дорогих матеріалів, і з дешевих. Це дозволить вам залучити самих різних покупців.
    • Не намагайтеся увірватися на ринок з мінімальною ціною (наприклад, продаючи в роздріб по оптовій ціні). Це сприятиме тому, що люди звикнуть до низькими цінами, і згодом буде складно ці ціни піднімати, що поставить весь ваш бізнес під загрозу.
    • Краще змінити дизайн або відмовитися від прикрас, які не окупають себе. Люди часто із підозрою ставляться до товару, який продається з ненормально низькою ціною. У більшості з нас є відчуття того, що у кожного товару є своя справедлива ціна, тому недорогі товари автоматично асоціюються з дешевими матеріалами та неякісною роботою. Якщо ваші прикраси продаються погано, спробуйте підняти ціну. Це суперечить здоровому глузду, але результати вас вразять. Зрештою, прикраси - це розкіш, а не необхідність.
  • Поради

    • Оскільки у клієнтів будуть ваші контактні дані, вони будуть зв'язуватися з вами або робити замовлення на вашому сайті, коли захочуть купити що-небудь ще або обговорити з вами можливість індивідуального виготовлення прикрас. Клієнти можуть втратити вашу візитну картку, але якщо в коробці з вашими прикрасами буде лежати спеціальна картка, відповідна упаковки та дизайну прикраси, вони обов'язково збережуть її. Sinicline - професійний виробник наклейок, рекламних карток, коробка для прикрас, пакувальних пакетів та іншої друкованої продукції. Ми будемо раді співпраці з вами.
    • На картках, вкладених в коробку, повинен бути ваш логотип, назва і вся ваша контактна інформація (адреса сайту та електронної пошти, телефонний номер). Контактну інформацію можна помістити на оборот картки, щоб не порушувати малюнок на лицьовій стороні. Це також створить враження, що ваш бізнес легальний і не зникне на наступний день після продажу.
    • Така картка також означає, що ви готові відповідати за якість товару, тому що з вами можна зв'язатися, якщо в клієнта виникнуть проблеми з прикрасою. Крім того, покупці найчастіше залишають такі картки і зберігають їх в коробці з прикрасами.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?