Як заморозити помідори

Кроки

Метод 1 з 4: Готуючи помідори до заморожування

  • Freeze Tomatoes Step 1 Version 2.jpg 1 Виберіть помідори. Вони повинні бути пружними, але не занадто жорсткими. Уникайте помідори з дірками від жуків, м'якими місцями та іншими ушкодженнями. Ви можете використовувати їх, але вони вимагають більше часу для підготовки.[1]
    • Ви можете використовувати будь-яку породу помідорів, але помідори Рома найпридатніші для заморозки. У них немає стільки води, що означає, що у вас буде виходити густий соус, без тривалого варіння.
  • Freeze Tomatoes Step 2 Version 2.jpg 2 Вимийте помідори, щоб прибрати бруд із саду. Переконайтеся, що ви добре потерли помідори, і що на них не залишилося землі. Витріть насухо помідори.
  • Freeze Tomatoes Step 3 Version 2.jpg 3 Приберіть стеблинки з помідорів. Як правило, шкіра навколо стеблинки жорстка, з цього, варто забрати і її.[2]
  • Метод 2 з 4: заморозьте очищені помідори

  • Freeze Tomatoes Step 4 Version 2.jpg 1 Кипіння велику каструлю води. Покладіть помідори в киплячу води на хвилину. Кипляча вода розм'якшить шкіру помідорів, і вам буде простіше її зняти.
  • Freeze Tomatoes Step 5.jpg 2 Зніміть шкіру. Використовуючи кінчик носа ножа для очищення, зробіть по дірці на шкірі кожного помідора. Як тільки в шкірці буде дірка, вона буде простіше злазити. Зніміть шкіру.[3]
  • Freeze Tomatoes Step 6 Version 2.jpg 3 Приготуйте друшляк, у великій ємності. Виймаючи насіння, тримайте помідори над друшляком. Не обов'язково позбутися від усіх насінь, але ваші томатні соуси будуть виглядати апетитніше без насіння. Натисніть на помідори злегка, щоб позбавиться від соку. Відкладіть помідори.
  • Freeze Tomatoes Step 7 Version 2.jpg 4 Видавіть, як можна більше рідин з насіння помідорів в друшляк. Перелийте сік в пляшку. Ви можете його випити, або використовувати для соусів. Якщо хочете, ви можете заморозити і його.
  • Freeze Tomatoes Step 8.jpg 5 Розріжте решта помідори на шматочки. Маленькі шматочки вимагають менше часу для приготування.
  • Freeze Tomatoes Step 9.jpg 6 Заповніть спеціальні пакети для їжі, шматочками помідорів. Приберіть, якомога більше повітря з пакетів з допомогою трубочки, і потім закрийте пакети.
    • Якщо хочете, ви можете закрити пакети вакуумним пакувальником. Ви можете купити такий у магазині, де продають кухонні вироби.
  • Freeze Tomatoes Step 10.jpg 7 Зробіть пакети, як можна рівніше, щоб заощадити місця. Покладіть пакети в морозилку.
  • Метод 3 з 4: заморожуючи цілі помідори з шкіркою

  • Freeze Tomatoes Step 11.jpg 1 Покладіть цілі помідори на деко для печива. Покладіть помідори в морозилку. Поклавши помідори на деко, ви збережете їх форму. Цілі помідори не потрібно бланшувати перед приготуванням.[4]
  • Freeze Tomatoes Step 12.jpg 2 Вийміть помідори з морозилки, як тільки вони заморозяться. Покладіть їх у пластикові пакети з ізоляцією. Переконайтеся, що в пакетах немає повітря, перед тим, як їх закрити.
  • Freeze Tomatoes Step 13.jpg 3 Обполосніть заморожені томати під теплою водою, щоб вони оговтались. Після приблизно хвилини під теплою водою, їх шкіра злізе з легкістю.
  • Метод 4 з 4: Готуючи заморожені томати

  • Freeze Tomatoes Step 14.jpg 1 Зробіть пюре їх помідорів. Томатне пюре може використовуватися як основа для інших соусів. Ви, також, можете зробити томатний соус з приправами і спеціями.
  • Freeze Tomatoes Step 15.jpg 2 Ви можете зробити традиційну помідорну підливу. Помідорна підлива відмінний літній, вегетаріанське блюдо.
  • Freeze Tomatoes Step 16.jpg 3 Зробіть томатний соус. Томатний соус підходить для багато чого. Він відмінно поєднується з макаронами, з лазіння, або з моцарелою.
  • Freeze Tomatoes Step 17.jpg 4 Нічого так не розігріває, як томатний суп. Зваріть каструлю томатного супу, в холодний зимовий день.
  • Freeze Tomatoes Step 18.jpg 5 Зробіть томатний кетчуп. Хоча ви можете купити багато різних готових кетчупів, нічого не замінити домашній кетчуп.
  • Що вам знадобиться

    • Помідори
    • Велика каструля
    • Дві великі ємності
    • Ніж для очищення, ніж для помідорів, ніж звичайний
    • Друшляк
    • Пластикові пакети з ізолятором
    • Трубочка
    • Вакуумний пакувальник (не обов'язково)

    Джерела і посилання

  • ^ http://anrcatalog.ucdavis.edu/pdf/8116.pdf
  • ^ http://food.unl.edu/web/preservation/freezing-tomatoes
  • ^ http://anrcatalog.ucdavis.edu/pdf/8116.pdf
  • ^ http://food.unl.edu/web/preservation/freezing-tomatoes


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?