Як заморозити помідори
Кроки
Метод 1 з 4: Готуючи помідори до заморожування
1 Виберіть помідори. Вони повинні бути пружними, але не занадто жорсткими. Уникайте помідори з дірками від жуків, м'якими місцями та іншими ушкодженнями. Ви можете використовувати їх, але вони вимагають більше часу для підготовки.[1] - Ви можете використовувати будь-яку породу помідорів, але помідори Рома найпридатніші для заморозки. У них немає стільки води, що означає, що у вас буде виходити густий соус, без тривалого варіння.
2 Вимийте помідори, щоб прибрати бруд із саду. Переконайтеся, що ви добре потерли помідори, і що на них не залишилося землі. Витріть насухо помідори. 3 Приберіть стеблинки з помідорів. Як правило, шкіра навколо стеблинки жорстка, з цього, варто забрати і її.[2] Метод 2 з 4: заморозьте очищені помідори
1 Кипіння велику каструлю води. Покладіть помідори в киплячу води на хвилину. Кипляча вода розм'якшить шкіру помідорів, і вам буде простіше її зняти. 2 Зніміть шкіру. Використовуючи кінчик носа ножа для очищення, зробіть по дірці на шкірі кожного помідора. Як тільки в шкірці буде дірка, вона буде простіше злазити. Зніміть шкіру.[3] 3 Приготуйте друшляк, у великій ємності. Виймаючи насіння, тримайте помідори над друшляком. Не обов'язково позбутися від усіх насінь, але ваші томатні соуси будуть виглядати апетитніше без насіння. Натисніть на помідори злегка, щоб позбавиться від соку. Відкладіть помідори. 4 Видавіть, як можна більше рідин з насіння помідорів в друшляк. Перелийте сік в пляшку. Ви можете його випити, або використовувати для соусів. Якщо хочете, ви можете заморозити і його. 5 Розріжте решта помідори на шматочки. Маленькі шматочки вимагають менше часу для приготування. 6 Заповніть спеціальні пакети для їжі, шматочками помідорів. Приберіть, якомога більше повітря з пакетів з допомогою трубочки, і потім закрийте пакети. - Якщо хочете, ви можете закрити пакети вакуумним пакувальником. Ви можете купити такий у магазині, де продають кухонні вироби.
7 Зробіть пакети, як можна рівніше, щоб заощадити місця. Покладіть пакети в морозилку. Метод 3 з 4: заморожуючи цілі помідори з шкіркою
1 Покладіть цілі помідори на деко для печива. Покладіть помідори в морозилку. Поклавши помідори на деко, ви збережете їх форму. Цілі помідори не потрібно бланшувати перед приготуванням.[4] 2 Вийміть помідори з морозилки, як тільки вони заморозяться. Покладіть їх у пластикові пакети з ізоляцією. Переконайтеся, що в пакетах немає повітря, перед тим, як їх закрити. 3 Обполосніть заморожені томати під теплою водою, щоб вони оговтались. Після приблизно хвилини під теплою водою, їх шкіра злізе з легкістю. Метод 4 з 4: Готуючи заморожені томати
1 Зробіть пюре їх помідорів. Томатне пюре може використовуватися як основа для інших соусів. Ви, також, можете зробити томатний соус з приправами і спеціями. 2 Ви можете зробити традиційну помідорну підливу. Помідорна підлива відмінний літній, вегетаріанське блюдо. 3 Зробіть томатний соус. Томатний соус підходить для багато чого. Він відмінно поєднується з макаронами, з лазіння, або з моцарелою. 4 Нічого так не розігріває, як томатний суп. Зваріть каструлю томатного супу, в холодний зимовий день. 5 Зробіть томатний кетчуп. Хоча ви можете купити багато різних готових кетчупів, нічого не замінити домашній кетчуп. Що вам знадобиться
- Помідори
- Велика каструля
- Дві великі ємності
- Ніж для очищення, ніж для помідорів, ніж звичайний
- Друшляк
- Пластикові пакети з ізолятором
- Трубочка
- Вакуумний пакувальник (не обов'язково)
Джерела і посилання
^ http://anrcatalog.ucdavis.edu/pdf/8116.pdf ^ http://food.unl.edu/web/preservation/freezing-tomatoes ^ http://anrcatalog.ucdavis.edu/pdf/8116.pdf ^ http://food.unl.edu/web/preservation/freezing-tomatoes
Рекомендуємо для перегляду