Як скласти тост шафера

Кроки

Частина 1 з 2: Написання особливої мови

  • Write a Best Man's Speech Step 1.jpg 1 Будьте собою і не потрібно виголошувати промову, що відповідає правилам, але не відображає вас. Хоча й існують деякі шаблони при написанні мови, але що дійсно важливо – залишатися вірним вашій дружбі з нареченим, навіть якщо історії про неї не можна слухати дітям. Ваша мова не повинна бути нудною або лицемірною. Однак найважливіше – усі слова повинні йти від душі і бути правдивими.
    • Багато шаферы, щоб розвеселити гостей використовують жарти у своїх промовах. Однак, якщо у вас не виходить жартувати, не треба себе змушувати.
    • Якщо ж ви жартівник і веселун, не потрібно намагатися бути занадто сентиментальним. Кілька щирих слів буде достатньо, щоб показати ваше тепле ставлення.
    • Постарайтеся не переживати, якщо ви боїтеся виступати перед публікою. Можна навіть пожартувати на тему цього і сказати, що так наречений мстить вам за те, що коли-то ви змусили його штовхати вашу машину вгору по схилу.
  • Write a Best Man's Speech Step 2.jpg 2 Будьте лаконічні. Не варто обмежуватися лише словом "Вітаю" або промовою в одну сходинку, але в теж час не треба говорити без угаву: це не ваш день. Ваша мова повинна тривати рівно стільки, щоб вам вистачило часу висловити свої думки. Постарайтеся вкластися в 2 - 4 хвилини, у більшості людей немає терпіння слухати промови більше 5 хвилин. Поцікавтеся у нареченого і нареченої, якої тривалості повинна бути мова.
    • Хоча ви повинні приготувати і відрепетирувати вашу промову заздалегідь, перед її проголошенням придивіться до гостей: якщо вони невтомно танцюють і вживають алкоголь, значить все-таки краще зупинитися після першого анекдоту.
    • Хоча, звичайно дружка і боярин виголошують промову, але може бути і більше бажаючих. Буває, що у нареченої 2 дружки, а значить і 2 мови. Батько нареченої або навіть піддатий дядько можуть захотіти сказати кілька слів. У таких випадках, коли багато людей хочуть щось сказати, особливо актуально не затягувати мова, інакше гостям доведеться слухати їх цілу ніч.
  • Make a Wedding Toast Step 3.jpg 3 Запишіть і відрепетируйте вашу промову заздалегідь. Чим швидше ви її напишете, тим більше часу у вас буде на її вдосконалення, що в свою чергу підвищить вашу впевненість, коли ви будете стояти перед всім залом. Не думайте, що випивши багато алкоголю, вам буде легше говорити перед гостями. Швидше, це найгірше, що ви можете зробити, тому що в кінцевому підсумку все може вийти з під контролю і ви скачете щось, про що будете дуже шкодувати. Тому, щоб все пройшло гладко, дуже важливо добре підготуватися заздалегідь.
    • Не бійтеся взяти з собою листочок з промовою, коли ви йдете її вимовляти. Навіть якщо ви не будете підглядати, то думка, що ви завжди можете, додасть вам впевненості.
  • 23391 4.jpg 4 Пошукайте натхнення. Якщо вам не вдається написати промову, це нормально, якщо ви подивитеся на YouTube відео промов бояр, тисячі яких люди виклали туди. Сідаючи писати мова, ви можете почерпнути звідти нові ідеї, які вам і не прийшли б в голову раніше. Також можна просто пошукати тексти онлайн або навіть попросити друзів або членів сім'ї, яким вже випадала честь вимовляти подібні мови, дати вам їх або що-небудь порадити.
  • Частина 2 з 2: Проголошення промови

  • 23391 5.jpg 1 Не вживайте багато алкоголю перед виголошенням промови. Хоча на всіх весіллях все відбувається по-різному, але зазвичай промови виголошують під час банкету, коли гості вже сидять і можливо готові слухати. А це означає, що від кінця весільної церемонії і до проголошення промови може пройти кілька годин. В цей час будуть подаватися напої і вам потрібно буде чекати своєї черги до мікрофона. Тому бажано воздержать себе від вживання великої кількості алкоголю, щоб не зганьбитися перед людьми. Але після виголошення промови можна трохи розслабитися! [1]
    • Тости бояр часто записують на відео. Ви ж не хочете назавжди залишитися на записи в неналежному вигляді?
  • 23391 6.jpg 2 Попросіть гостей звернути на вас увагу. Люди можуть вести себе досить шумно, тому, можливо, вам доведеться кілька разів стукнути виделкою по келиху з вином і почекати поки гості притихнут. Так як ви почнете з того, що уявите себе, дуже важливо, щоб люди почули хто ж ви і ким доводитеся нареченому. Скажіть що-небудь типу: "Пані та панове, можна хвилиночку вашої уваги."
    • В залежності від того, як проходить святкування, можливо, хтось вже встиг представити вас і вам можна буде пропустити цю частину. Але все ж будьте заздалегідь готові, якщо вам дадуть мікрофон, коли гості практично не звертають на вас увагу.
  • Make a Wedding Toast Step 6.jpg 3 Уявіть себе. Перше, що вам потрібно сказати, це хто ви такий. Хоча ймовірно, до цього часу більшість гостей вже зрозуміли, що ви – шафер, після церемонії одруження все одно потрібно сказати, хто ви і звідки знаєте нареченого і наречену. Цілком можливо, що не всі присутні знайомі з вами, тому ви повинні розповісти, хто ви, як ви познайомилися з нареченим і нареченою і скільки часу ви їх знаєте. Запам'ятайте вступну рядок, щоб добре почати вашу мову, навіть якщо повністю її не вивчили. Ось як можна себе уявити:
    • "Для тих, хто мене не знає, мене звуть Брайан, я молодший брат [ім'я нареченого]."
    • "Я – Джейк, кращий друг [ім'я нареченого]. Ми дружимо з сьомого класу, а [ім'я нареченої] я знаю з їх другого побачення."
    • "Я Денні, кращий друг [ім'я нареченого]. З [ім'я нареченого] і [ім'я нареченої] знайомий з першого курсу університету. Ми жили на одному поверсі"
  • Write a Best Man's Speech Step 5.jpg 4 Подякуйте батьків і гостей. Віддайте данину традиції і подякуйте людей, які оплатили весілля, як правило, батьків нареченої. Не дякуйте їх конкретно за "оплату" торжества, а за те, що вони зробили це можливим. Ви можете сказати наскільки добре вдалося святкування, і як все чудово проводять час. Так ненав'язливо можна подякувати батькам нареченої. Але не забувайте, що в наш час все дуже швидко змінюється, і витрати за весілля батьки молодят могли розділити, тому не забудьте подякувати всім, хто допомагав з організацією торжества.
    • Також дуже люб'язно з вашого боку подякувати всіх гостей за їх присутність.
    • Якщо захочете, можете подякувати подружок нареченої. Скажіть, що вони дуже хороші подруги і що вони чудово виглядають. Ви можете трохи пожартувати на цю тему, але тільки так, щоб нікого не образити. Ви можете сказати якогось дивовижного кольору їх сукні і як сильно подруги допомагали під час весілля; скажіть що-небудь швидке і витончене.
  • 23391 9.jpg 5 Невимушено пожартуйте про нареченого. Хороший шафер підключає до своїх жартів нареченого, щоб кожен гість звернув увагу на його особистість. Якщо ви хочете використовувати благородні, але смішні цитати, візьміть на замітку книги Оскара Уайльда "Шлюб - перемога уяви над інтелектом." Ви не повинні образити нареченого, але можна пожартувати на тему того який він сором'язливий/товариський/прагне до самовдосконалення людей. Найкраще, щоб це було характерною рисою нареченого, про яку всі знають, і гумор не став жартом для «своїх». [2]
    • Пам'ятайте, що половина людей може не знати один одного. Ваша мова повинна здаватися гостям веселою і зворушливою, навіть якщо вони особисто не знають нареченого і подробиць його минулого. Однак якщо торжество проводитися тільки для близького кола людей, а значить всі один одного точно знають, то можна і заглибитися в подробиці.
    • Якщо ви доводитеся нареченому братом, то ви можете посміятися над тим, як в дитинстві він вас невпинно дражнив або як ви йому не давали спокійно жити. Можна пожартувати, що з того часу він не дуже змінився.
    • Постарайтеся вирівняти емоційний баланс. Милих і щирих слів про нареченого не повинно бути менше, ніж жартів. [3]
  • Make a Wedding Toast Step 8.jpg 6 Розкажіть зворушливу історію. Основна частина вашої промови повинна містити коротку розповідь про нареченого і, можливо, нареченій. Хоча метою цієї розповіді є додання вашого виступу більш особистого характеру, уникайте оповідання невтішних подробиць з минулого. З історії повинно бути зрозуміло чому наречені – ідеальна пара, або чому наречений чудово підходить нареченій. Ось як це можна зробити: [4]
    • Розкажіть смішну історію. Це розбавить формальність церемонії і розташує гостей до нареченим. Відмінним способом для залучення уваги аудиторії стане наступне вступ: "Зараз я збираюся повідомити вам секрет про нареченого" або "Наречений просив мене не включати цю історію в мій виступ, але я просто не міг виконати його прохання."
    • В якості альтернативи, можна розповісти який-небудь зворушливий розповідь. Наприклад, можна розповісти про те, як молодята познайомилися, і згадати якісь милі факти, які допомогли зміцнити їх відносини. Так як ви кращий друг нареченого, можете згадати про те, як стрімко зростали почуття нареченого до нареченої.
    • Якщо ви не можете згадати яку-небудь відповідну історію або ж недостатньо добре знаєте наречену щоб згадати розповідь її участю, скажіть кілька слів про кохання шлюбі або в цілому, або про почуття нареченого до нареченої. Навіть якщо вам не довелося багато спілкуватися з нареченою, ви можете розповісти про те, як наречений вперше розповів вам про неї, або що він сказав про їх першому побаченні.
  • 23391 11.jpg 7 Постарайтеся уникати підняття делікатних тем. Хоча вам і можуть здатися смішними жарти про набридливу колишню нареченого або про ніч, проведену у в'язниці за розпивання спиртних напоїв у громадському місці, але їх точно не оцінять наречений з нареченою і їх сім'ї. Ваш гумор повинен бути безпечним і тонкий; можна трохи пожартувати, якщо ви на 100% впевнені, що всі гості і молодята дійсно оцінять це.
    • Якщо ви збираєтеся розповісти анекдот, ви повинні бути впевнені, що він буде належним, на думку всіх присутніх; ніхто не повинен порахувати його принизливим або низьким.
    • Якщо ви надумаєте згадати про те, що наречений і наречена розірвали заручини на три тижні або про те, що з вашим другом було набагато веселіше до того, як він "закував себе в кайдани", наречена чи коли-то простить вам це. Навряд чи ви захочете ризикувати дружбою з нареченим, сказавши щось в такому дусі.
    • Не треба говорити про те, що наречена вашого друга спочатку вам не сподобалася.
    • І нарешті, ні в якому разі не думайте, що когось розвеселить, якщо ви спробуєте пожартувати на рахунок того, який поганий ресторан або кухня. Хтось виклав кругленьку суму за здаються вам некрасивими ялинкові гірлянди і гумову на смак курятину.
  • Write a Best Man's Speech Step 9.jpg 8 Розкрийте хороші якості нареченого. Наприклад, розкажіть про його вірності, його здатності до співчуття, або про те, як сильно він любить наречену і що він буде їй чудовим чоловіком. В деякому сенсі уявіть собі, що ви продавець, якому треба продати нареченого сім'ї нареченої, які не знають його так само добре, як знаєте ви. Розкажіть, який він хороший друг, як він допоміг вам пережити важкий період вашого життя.
    • Розкажіть про те, як наречений допоміг вам. Наприклад, "Я ніколи не забуду, як він допоміг мені переїхати в інший кінець країни, щоб виконати мою мрію. Без нього я не зміг би цього зробити. "
    • Цілком природно, що ця частина виступу буде трохи незграбною. Просто пам'ятайте, що це день вашого приятеля, і ніхто не збирається сміятися над вами, якщо ви трохи прикрасите факти.
  • 23391 13.jpg 9 Не забудьте віддати належне нареченій. Ви ж не хочете створити враження, що ви не знаєте, чому цей чудовий хлопець одружується на ній. Ви можете згадати про те, наскільки радісніше/щасливішими/спокійніше став наречений після зустрічі з нареченою. Наприклад, "Після їх знайомства, сумніви і тривоги нареченого зникли..."[5]
    • Це не проблема, якщо ви недостатньо добре знаєте наречену. В такому випадку, замість попередньої фрази можна сказати щось типу: "Хоча я і не знаю наречену настільки добре, наскільки хотілося б, але я з упевненістю можу сказати, що вона ідеально підходить нареченому."
  • 23391 14.jpg 10 Скажіть що-небудь хороше про стосунки молодят. Такі слова будуть прекрасним завершенням вашої промови, особливо якщо вона була сповнена жартів про нареченого. Ви можете сказати, як добре молодята підходять одне одному та що відразу видно яка у них сильна любов і як добре вони один одного доповнюють.
    • Наприклад, можна сказати: "Навіть коли наречений і наречена знаходяться в різних частинах кімнати, вони постійно шукають один одного очима. Вони пов'язані узами міцної любові."
    • Також можна відзначити, як сильно ви захоплюєтеся їх відносинами і завжди мріяли про такі ж (якщо ви самотні). Якщо ж ви одружені, то можна дати кілька порад про шлюб і сказати чому наречений і наречена ідеально підходять один одному.
    • Вам не потрібно видавлювати з себе слова про те, що вони ідеальна пара і споріднені душі, якщо ви так не думаєте. Можна просто сказати, що у них міцні відносини і це не буде звучати вимушено.
  • 23391 15.jpg 11 Приукрасьте мова цитатою. Це не обов'язково, але цитата буде прекрасним переходом між промовою про молодят і пропозицією тосту. Можна пошукати натхнення онлайн або просто використовувати відому цитату про шлюб: "одружуватися треба не з тим, з ким ви могли б жити, а з тим, без кого ви жити не можете."
    • Не потрібно використовувати ніяку цитату, якщо ви не знайшли дійсно підходить. Наприклад: "У шлюбі потрібно дивитися не один на одного, потрібно дивитися в одному напрямку. "
  • Make a Wedding Toast Step 9.jpg 12 Вимовте тост. Побажайте молодятам найкращого в їх спільного життя, і це буде найважливішою частиною мови. Це прикрасить і завершить її. Підніміть свій келих за щасливу пару. Тут вам потрібно ввічливо попросити інших гостей також підняти келихи за молодят.
    • Ви можете сказати щось на кшталт: "Пані та панове, я б хотів запропонувати тост за молодят. Бажаю їм прожити довгі роки в радості, щастя і здоров'я. "
    • Або ж таке: "За щасливе спільне життя молодят. "
    • Якщо наречена взяла прізвище нареченого, то можна сказати тост: "За сімейство [прізвище молодят]!"
  • Поради

    • Часто робіть компліменти. Комплімент може викликати стільки ж сміху, скільки і хороша жарт.
    • Тримайте при собі м'ятні льодяники, так як в цей день вам доведеться близько контактувати з багатьма людьми.
    • Нехай у вас з собою буде записана на листочку мова, у випадку якщо у вас пропадуть думки під час виголошення тосту. Не потрібно читати промову з паперу, але короткий виклад основних думок на листочку допоможе вам бути впевненим у тому, що ви не забули жодної важливої деталі. *Постарайтеся зробити вашу мову поєднанням щирості і гумору. Гумор зі смаком добре виглядає в більшості виступів і тостів, і тост шафера не є винятком. Хороша жарт особливо цінна для зняття напруги на початку вашого виступу, а деякі комічні нотки завжди доречні після зворушливого і зворушливої розповіді.
    • Коли ви вимовляєте особливо проникливу частина мови, подивіться в очі матері нареченої.
    • Короткий вірш (4 або 5 рядків) про парі завжди дуже добре сприймається аудиторією.
    • Якщо ви хочете зробити щось оригінальне і незвичайне, подумайте над тим, щоб створити слайд-шоу з фотографій молодят.

    Попередження

    • НЕ використовуйте сумнівні жарти у разі, якщо ви не впевнені на всі 100%, що знаєте всіх гостей і їхні смаки. Приберіть з промови непристойні жарти, ваші припущення про те, що буде відбуватися під час медового місяця, а також розповіді про колишню нареченого. Весілля не підходяще місце для такого роду жартів. Це не чоловіча роздягальня. Навіть якщо нареченому і його друзям вони здадуться смішними, то навряд чи наречена і її мати будуть сміятися. Гості пробачать вам незграбність, зайву емоційність, читання промови з листка, але якщо ви зіпсуєте свято непристойним жартом і засмутите наречену – цього вам НІХТО не пробачить, особливо вона. Якщо ви не впевнені у пристойності жарти, то краще не використовувати її.
    • Не жартуйте, якщо у вас не виходить. Якщо ви не любите виступати на публіці і не впевнені, що у вас добре виходить жартувати, то в такому випадку краще читати серйозною мова з листка, ніж стати блазнем. І ще, більшість жартів з книжок "Найкращі весільні жарти" зовсім не смішні. Ніхто не розсердиться, якщо ви не будете багато жартувати, але нікому не сподобається, якщо ви раптом перетворитеся на Майкла Скотта з серіалу «Офіс».
    • Не вживайте багато алкоголю перед проголошенням тосту. Якщо гості побачать, що ви напідпитку, то це зіпсує враження про вас і поставить під сумнів вибір нареченого.

    Джерела і посилання

  • ^ http://www.artofmanliness.com/2008/07/22/how-to-write-deliver-good-best-man-speech/
  • ^ http://www.thebestmanspeech.com/Rules.cfm
  • ^ http://www.askmen.com/money/how_to/best-man-speech.html
  • ^ http://www.artofmanliness.com/2008/07/22/how-to-write-deliver-good-best-man-speech/
  • ^ http://www.artofmanliness.com/2008/07/22/how-to-write-deliver-good-best-man-speech/


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?