Як заощадити гроші для переїзду

Кроки

  • Save Money for Moving Out Step 1.jpg 1 Оцініть свою готовність до переїзду. Будьте чесні з собою: чому ви хочете переїхати? Якщо ви не можете змиритися зі своїм комендантською годиною або необхідністю допомагати з прибиранням по будинку, ймовірно, ви ще не готові до переїзду. Жити на власні кошти – це дуже відповідальний крок і справа не зовсім стосується фінансової сторони. Ви повинні будете займатися пранням, прибиранням додатково до самостійної оплати своїх витрат, і якщо ви студент, вечірки кожен вечір – неможливі.
  • Save Money for Moving Out Step 2.jpg 2 Проаналізуйте ваші звичні витрати.
    • Які ваші суттєві витрати? Чи Можете ви скоротити їх? Завжди є більш дешевий тарифний план для телефону, а якщо ви живете в місті, використання громадського транспорту обходиться дешевше, ніж власного автомобіля. Придивіться до цін.
    • Які ваші додаткові витрати? Якщо ви обожнюєте робити покупки і витрачати близько 18 тисяч рублів на місяць на покупку одягу, то нереально знизити витрати за один місяць до тисячі рублів. Але скорочуючи їх за 4000 рублів, можна відразу побачити значну різницю. Неспішні кроки – це головне.
  • Save Money for Moving Out Step 3.jpg 3 Оцініть свої доходи.
    • Чи працюєте ви? Повний робочий день або скорочений? Існує можливість перейти на повний робочий день або працювати понаднормово?
    • Дають вам гроші батьки? Чи отримуєте ви стипендію? Складіть всі ці фактори, щоб побачити сумарний дохід за рік чи за місяць.
  • Save Money for Moving Out Step 4.jpg 4 Якщо в даний момент ви витрачаєте більше грошей, ніж заробляєте, першорядним завданням є скорочення витрат або збільшення доходів до рівня щомісячної недостачі, яка стає боргом. Наприклад, ви заробляєте 56 000 рублів на місяць і витрачаєте 64 000 рублів на місяць, виходить 8000 рублів зайвої витрати, що потрібно терміново усувати. Якщо ви скоротите витрати на купівлю одягу на 4000 рублів і візьметеся попрацювати трохи більше годин, щоб заробити на 4000 рублів більше, ви уникнете недостачі.
  • Save Money for Moving Out Step 5.jpg 5 Позбувшись від боргу, намагайтеся утримуватися на цьому ж рівні, принаймні, кілька тижнів. Три місяці – це достатній період часу. Метою є вироблення звички витрачати менше і заробляти більше, оскільки цьому треба вчитися.
  • Save Money for Moving Out Step 6.jpg 6 Зараз саме час планувати. Попередній аналіз, проведений до усунення боргу, тепер потрібно переглянути, щоб продемонструвати зміни в способі життя. Відстежте кожну конкретну витрати до останньої копійки: упустити дрібниці не страшно, поки чашечки кави не складуться в вагомі 8000 рублів, чого ви навіть можете і не припускати. Зверніть увагу на те, що можете виключити (дивіться пункти вище). Як тільки ви знову скоротіть витрати (або збільшите дохід), ви отримаєте... надлишок доходу! Ця сума грошей повинна бути негайно відправлена на ощадний рахунок.
  • Save Money for Moving Out Step 7.jpg 7 Уявіть, у скільки вам обійдеться проживання за свій рахунок. Пошукайте житло в своєму районі. Якщо ви хочете переїхати в яке-небудь інше місце, дізнайтеся, чи можливо при цьому відвідування сусідніх районів у будь-який час дня і ночі. Чи безпечно там? Шумно? Близько знаходиться громадський транспорт або якщо ви з машиною, чи є недалеко парковка?
  • Save Money for Moving Out Step 8.jpg 8 Огляньте житло, щоб розуміти, як багато ви можете отримати за свої гроші. Наприклад, якщо ви шукаєте однокімнатну квартиру, дізнайтеся орендну плату і оціните те, що ви отримаєте за мінімальною вартістю. Подивіться на стан квартири, її місце розташування, включена плата за опалення і гарячу воду у вартість оренди, є в будинку або неподалік пральня, а також де знаходиться найближчий продуктовий магазин, поруч лікарня і так далі. Постарайтеся скласти перелік питань до власника квартири перед відвідуванням, щоб нічого не забути.
  • Save Money for Moving Out Step 9.jpg 9 Якщо хочете, знайдіть одного або декількох квартирантів. Ви повинні розуміти, що проживання з сусідами обійдеться дешевше, але жити може бути складніше (або ні! Все залежить від вас).
  • Save Money for Moving Out Step 10.jpg 10 Переїзд – це дорого. Вам знадобляться деякі заощадження перед тим, як зробити такий серйозний крок. Скільки грошей ви відкладіть – залежить від вас, але важливо, щоб вони у вас були в наявності, коли це знадобиться.
    • Заощадження на випадок надзвичайної ситуації. Якщо ви захворієте і вам знадобиться лікування, витрати на яке не покривається медичною страховкою, ви повинні будете використовувати свої гроші. Визначайте суму, враховуючи особливості свого здоров'я, що існували раніше і пам'ятайте, що більше не підпадаєте під страховку батьків.
    • Відкладіть гроші на побутові потреби. Переїжджаючи на нову квартиру, вам знадобиться меблі, необхідно внести аванс власнику здійснювати платежі за побутові послуги, такі, як інтернет і кабельне телебачення, купувати продукти (спершу це буде ударом для гаманця) і так далі. Не применшуйте необхідну суму і якщо ви не сумніваєтеся, відкладіть більше! У вас з легкістю може піти кілька тисяч рублів на перший місяць самостійного проживання, тому я рекомендується скласти план як ніби при покупці нової меблів, звести вартість продуктів до наступної сотні і пошукати в інтернеті найдешевші послуги інтернет та кабельного телебачення. Оцінивши все це, підведіть до наступної тисячі. Краще витратити більше часу на заощадження, ніж безвольно три місяці жити без дивана, з-за неможливості його придбати.
    • Втрата доходу. Якщо ви втратили роботу, вам необхідно відкласти кошти на оплату оренди та комунальних платежів на кілька місяців вперед, щоб вас не вигнали і не переживати про те, де взяти гроші на наступний платіж. Три місяці достатньо для початку.
  • Save Money for Moving Out Step 11.jpg 11 Якщо ви обмежені в часу для переїзду, постарайтеся зібрати необхідну суму заощаджень в цей проміжок часу. Якщо для накопичення заощаджень вам потрібно відкладати більше 50% доходу, вам необхідно переглянути або як скоро переїжджати, або скільки грошей витрачати на плату за житло і комунальні послуги. Живучи на власні кошти, передбачається, що ви будете відкладати близько 20% доходу, але живучи з батьками, можна дозволити більше, хоча це і не причина відмовлятися від своєї свободи. Якщо ви здатні скоротити витрати ще більше, щоб відкласти гроші в строк – це дуже добре. Але не економте на проживанні, оскільки ви стомлюєтеся з-за накопичення достатніх коштів: це не повинно доходити до божевілля, але зате збереже спокій після переїзду не дозволивши влізти в борги.
  • Поради

    • Навчіться готувати. Купуйте кулінарні книги, знайдіть рецепти в інтернеті, запитайте батьків, але НАВЧИТЕСЯ. Обідати не вдома практично недозволено, так беріть обід з собою.
    • Якщо це можливо, попросіть друзів допомогти вам з переїздом. Натомість запропонуйте піцу. Дізнайтеся про продаж старих речей, про магазинах побутових предметів економ-класу, особливо меблів, яка може виявитися дуже дорогою. Розпитайте, можливо, хто-то може вам що-небудь позичити. І якщо батьки дозволять, постарайтеся забрати вашу спальну меблі в свою нову квартиру. Ліжка дійсно дуже дорогі, так що вам варто попросить насамперед про це.
    • Якщо ви працюєте за мінімальну зарплату, постарайтеся перейти на роботу, де ви зможете отримувати чайові. Різниця буде відчутною.
    • Не зволікайте зі скороченням витрат на страхові, банківські, телефонні платежі, зателефонувавши в службу обслуговування клієнтів. Будьте спокійні і ввічливі, поясніть, що вам здається, що платите занадто багато і інші фірми пропонують аналогічні послуги за меншу плату.
    • Кава і їжа поза домом, сигарети і торгові автомати можуть «з'їсти» багато грошей. Цей карамельний кави з молоком і з соєвого начинкою від Старбакс може коштувати до двохсот карбованців, Снікерс – 50 рублів, пачка сигарет – 350 рублів, а тайська локшина – 340 рублів. Це вже більш ніж 940 рублів! Якщо ви завзятий курець, кофеинозависимы або просто не можете встояти перед автоматом з кавою, то це дійсно може в підсумку утворити дірку в бюджеті.
    • Читайте все, що ви підписуєте. ВСІ. Просіть пояснень і не підписуйте, якщо не згодні, поки орендодавець не захоче домовитися і змінити терміни оренди.
    • Якщо це можливо, не вдавайтеся до використання кредитів для оплати потреб або погасіть платіж негайно.
    • Перед переїздом навчитеся прибирати в будинку. Почніть допомагати батькам з пранням, прибиранням..., коли вони поруч. Так ви не допустите, щоб ваш одяг стяглася, стала рожевою/сірою або була схильна вторгнення комах.
    • Найбільш важливо, насамперед, вибратися з кредитного боргу. Якщо у вас є кредитна картка, задумайтеся про те, щоб її заморозити або передати батькам на зберігання, оскільки використовувати її можна тільки після попередньої авторизації платежу (хоча при можливості використання онлайн-банкінгу, платити кредиткою навіть легше).
    • Спробуйте більш вигідно купувати через інтернет. Подумайте 24 години, потім заплатите за річ, але тільки якщо вона є в продажу і її можна отримати.
    • Будь ласка, отримайте страховку на оренду. Це коштує максимум 950 рублів в місяць і справді захищає вас на випадок грабежу.
    • Киньте палити і постарайтеся пити поменше.
    • Для огляду квартири постарайтеся взяти з собою досвідченого дорослої людини. Він, скоріш за все, вже стикався з цим і знає, чого не допускати, а також перевірить підпису недобросовісних орендодавців.
    • Якщо вам необхідно отримати свою щоденну порцію кави, вам потрібно буде залишити 350 рублів в кав'ярні. Можете отримати свій приблизно еспресо за 10 рублів замість величезних 150 рублів, які ви заплатите в Старбаксе.

    Попередження

    • Ваше здоров'я важливіше, ніж що-небудь інше. Якщо ви не можете покрити медичні витрати, попросіть допомоги у батьків або друзів, займіть грошей, але не закидайте це справа тільки тому, що ви не хочете бути належним.
    • Якщо ваші борги виходять з-під контролю, негайно попросіть про допомогу.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?