Як виростити пуансеттію до наступного Різдва

Кроки

Метод 1 з 2: Основи догляду за пуансеттией

  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 1 Version 2.jpg 1 Перевірте, чи немає на рослині жуков (на багатьох тепличних рослинах жуков не видно, але вони з'являються приблизно через 2 тижні після перенесення рослини з теплиці в будинок). Якщо ваша рослина заражене, краще всього викинути його і завести нове.
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 2 Version 2.jpg 2 Якщо ви хочете зберегти певну рослина, необхідно обприскувати його мильною водою; з допомогою цього методу ваше рослина буде обеззаражено. Войлочник найбільш небезпечний для цих рослин; з ним можна впоратися, протерши рослина ватне паличкою, змоченою в спирті. Але це потрібно робити до того, як інфекція пошириться і розмножуватися шкідники; інакше ви не зможете знищити їх усіх.
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 3 Version 2.jpg 3 Помістіть рослину в прохолодне (не холодне) приміщення зі шторами від проникнення сонячного світла і не поливайте рослину занадто часто. Рослина має бути повністю сухим до наступного поливу, і поливати його потрібно помірно. Якщо занадто сильно полити рослину, це може призвести до його в'янення в зимові місяці; рослина в цей період не росте активно і не вимагає великої кількості води; якщо поливати його занадто часто, можуть виникнути такі проблеми, як мох, гниття або пожовкле листя. Коли кімнатна температура вночі знижується до 10°С, рослину можна винести на вулицю.
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 4 Version 2.jpg 4 Вирішите, який вид рослини ви хочете отримати до Різдва. Якщо вашою метою є маленьке рунисте рослина, то його потрібно підстригати на кілька сантиметрів вище стовбура. Якщо ви хочете рослина побільше, просто відірвіть верхівки найбільшою гілки і продовжуйте робити це до липня. Якщо ви хочете топіар, то видаліть всі гілки, крім самої високої і прямий і не підстригайте верхівку рослини; просто видаляйте бічні відростки протягом сезону.
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 5 Version 2.jpg 5 Не ставте рослину під прямі промені сонця. Це може викликати пожовтіння або опадання листя, а також може призвести до в'янення ослаблі рослини. Поставте рослину в тінь і виносьте його на світло кожні два тижні, поступово збільшуючи кількість світла. Це допоможе рослині зміцніти і звикнути до нових умов.
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 6 Version 2.jpg 6 Почніть регулярно поливати рослину. Підживлювати рослину при кожному п'ятому поливі або кожні два тижні з допомогою добрива для пуансеттії або домашніх рослин. Також, якщо хочете, ви можете використовувати добриво для вічнозелених рослин, щоб прискорити ріст листя пуансеттії (на цій стадії все, що вам потрібно, це зростання листя, а не цвітіння).
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 7 Version 2.jpg 7 З настанням осіннього сезону, листя рослини почнуть червоніти (або рожевіти, в залежності від типу рослини). Цей процес може зайняти до 2 місяців, а іноді і більше, в залежності від умов зростання і різновиди рослини.
    • Замініть азотне добриво добривом для кімнатних рослин або спеціально для під назвою пуансетія, і почніть рідше підживлювати рослину.
    • У період, коли ночі довгі, а дні короткі, на рослині почнуть з'являтися бутони. Рослина має перебувати в темряві протягом 13 годин, і при сонячному світлі – 11 годин щодня. Тримайте рослина при температурі 15°С в нічний час. Регулярно повертайте горщик для рівномірного розподілу світла. Увага! Приміщення має бути повністю темним. Світла вуличних ліхтарів або навіть фар проїжджаючих машин достатньо, щоб порушити процес формування бутонів.
    • Через два місяці винесіть рослина під сонячні промені. Зменшіть кількість добрива і не поливайте рослину великою кількістю води!
  • Метод 2 з 2: Повне цвітіння

  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 8.jpg 1 За можливості вирощувати рослину на вулиці. В залежності від сезону, пуансеттії ростуть краще на вулиці, тому винесіть ваше рослина на вулицю, щоб воно залишалося в тіні протягом дня. Якщо на вулиці дуже жарко або сухо, зростання рослини може сповільнитися.
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 9.jpg 2 Не будуйте ілюзій з приводу зовнішнього вигляду рослини. Ви ніколи не досягнете первісного вигляду пуансеттії, так як з часом пуансеттії все одно в'януть. Якщо ви хочете, щоб ваша пуансеттія виглядала, як тільки що куплена, візьміть відростки вашого рослини в кінці квітня і вирощуйте їх до повного цвітіння. Ви можете використовувати спеціальну суміш для коренів, але ви також можете вирощувати пуансеттію в компості (наприклад, в тому, що ви знайдете на своїй ділянці).
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 10.jpg 3 Зосередьтеся на час цвітіння. Залежно від того, до якого часу вам потрібна квітуча пуансеттія і як ви маєте намір доглядати за нею після цвітіння, визначте потрібний вам період цвітіння. Якщо ви хочете, щоб вона зацвіла на день Подяки, почніть процедуру з 1-го жовтня; якщо квітуча пуансеттія потрібна вам на Різдво, почати можна на Хелловін. Ви можете почати раніше, але вам знадобиться підтримувати світловий режим, щоб пуансеттія цвіла протягом сезону.
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 11.jpg 4 Поставте пуансеттію в темне приміщення. Виберіть місце, найбільш захищене від попадання прямих променів сонця.
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 12.jpg 5 Використовуйте теплий білий світло ламп або флуоресцентні лампи. Важливо, щоб світ був білим і теплим, а не звичайним, так як рослині потрібно більше червоного світла, що гарантує вам повноцінне цвітіння.
    • Переконайтеся, що світла достатньо. Однієї лампочки на 26 Ват (еквівалентно 100 Ват) для двох і більше рослин буде достатньо. Використовуйте одну лампочку на 26 Ват для відростків висотою 45 див. Переконайтеся, що ви можете прикріпити лампу на потрібній висоті, так як це прискорить цвітіння рослини.
    • Інші види ламп також можуть бути використані. Але будьте обережні з лампами HPS, так як місцеві правоохоронні органи можуть подумати, що ви вирощуєте чергове мексиканське рослина. Такі лампи відслідковуються при спробі розкрити діяльність нелегальних ботаніків.
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 13.jpg 6 Стежте за часом. Хорошим варіантом буде включати світло з 9 ранку до 5 вечора. Не турбуйте рослина, коли світло вимкнено. Хоча 14 годин темряви цілком достатньо, якщо ви використовуєте теплий білий світ, то краще тримати рослину в темряві 16 годин.
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 14.jpg 7 Слідкуйте за ознаками цвітіння. Першою ознакою є «іржавіння». Це відбувається, коли верхні листки, в буквальному сенсі слова, починають «іржавіти», так як для них ніби настала осінь. Залиште рослина під світлом, поки воно повністю не зацвіте.
    • Ви також можете залишити рослину в темному приміщенні на весь сезон і винести його лише у день свята.
    • Ви навіть можете поставити рослину, куплене вами в цьому році, в цю саму кімнату, щоб використовувати його на наступне свято.
  • Keep Poinsettias Growing To Next Christmas Step 15.jpg 8 Не залишайте рослина на більш ніж 10 годин при денному світлі. Так рослина буде цвісти навіть після закінчення сезону цвітіння. Рослині потрібен хороший догляд. Слідкуйте за своєчасним поливом, відсутністю шкідників і достатньою кількістю світла. Доглядайте за рослиною, і воно буде ще довго радувати вас!
    • Якщо рослина дуже довго цвіте, поставте його під світло на 24 години. Ви також можете помітити, що на деяких рослинах ще є квіткові бутони, коли будете виносити їх на літо.

  • Поради

    • Не впадайте у відчай, якщо у вас не вийде досягти досконалого результату; ви завжди можете виростити рослину до наступного року.
    • Слідкуйте за шкідливими комахами та войлочником.
    • Будьте уважні до протягів (не ставте рослину у двері).

    Попередження

    • Деякі фахівці вважають, що пуансеттії токсичні для деяких тварин, тому не підпускайте ваших вихованців до рослині.
    • Не дозволяйте дітям чіпати рослина.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?