Як підібрати скатертину

Кроки

Метод 1 з 2: Вимірювання квадратного, прямокутного або овального столу

  • Measure for a Tablecloth Step 1.jpg 1 Розкладіть або зберіть стіл в стан, при якому ви маєте намір використовувати скатертину. Якщо ваш стіл містить додаткові планки і пристосування, які можуть змінювати його розмір, прийміть рішення, в якому стані (розмірі) він найбільше відповідає вашим потребам. Якщо вам потрібна скатертину для щоденного використання, стіл повинен бути в такому вигляді, в якому він використовується вами повсякденно. Якщо вам необхідна урочиста скатертину для використання під час прийому гостей, вам потрібно визначити розмір столу в його розкладеному стані, тобто розмір поверхні столу при його максимальної місткості.
    • Якщо вам потрібна універсальна скатертину, яка б могла бути використана при будь-якому стані столу (складеному або розкладеному), виміряйте поверхню столу в розкладеному стані (при його максимальної місткості) і підберіть скатертину, краї якої будуть звисати не більше ніж на 15 см. з усіх боків столу. Врахуйте, що вид скатертини може бути нерівним або шорстким при використанні столу в зібраному вигляді (при його мінімальної місткості).
  • Measure for a Tablecloth Step 2.jpg 2 Вымеряйте довжину столу. Використовуйте лінійку або рулетку для вимірювання його найбільшої довжини, при цьому, якщо стіл квадратний, досить виміряти будь-яку одну з його сторін. Вимірювання проводите прямо по центру столу, а не вздовж його сторін, особливо, якщо ваш стіл овальної форми.
    • Запишіть ваші вимірювання щоб в подальшому їх не забути.
  • Measure for a Tablecloth Step 3.jpg 3 Зміряйте ширину столу. Вимірюйте іншу горизонтальну бік столу під прямим кутом до попередньої. Як і раніше, вимірювання проводите по центру стола. Зробіть ці вимірювання навіть якщо ваш стіл здається вам квадратним, оскільки іноді дуже важко відрізнити прямокутну форму від квадратної.
  • Measure for a Tablecloth Step 4.jpg 4 Визначте наскільки ваша скатертина повинна звисати. Довжина скатертини, яка звисає від краю столу називається «крапля» або «свісс». Більшість обідніх скатертин маю краплю довжиною 15-30 см, не нижче колін обідає. Більш урочисті скатертини можуть звисати прямо до підлоги, т. к. завдання даної скатертини – сховати за собою некрасиві ніжки столу.
    • Щоб допомогти вам візуально визначити відповідний вам розмір краплі, візьміть шматочок тканини або паперу і прикладіть його до торця стільниці (верхній бічний край столу). Розмістіть стільці або інші предмети меблів, які ви будете використовувати в якості місця для сидіння у випадках, коли ви будите використовувати скатертину.
  • Measure for a Tablecloth Step 5.jpg 5 Розрахуйте довжину і ширину вашої скатертини. Помножте довжину бажаної краплі на два, т. к. скатертину звисає з обох країв столу. Додайте отриманий обчислення до довжині і ширині вашого столу, щоб отримати ідеальні розміри довжини і ширини скатертини.
    • Якщо ваш стіл овальної форми, ви можете придбати овальну або прямокутну скатертину таких розмірів.
  • Measure for a Tablecloth Step 6.jpg 6 Якщо ви не можете знайти скатертину точних розмірів, візьміть трохи більших розмірів скатертину. Якщо ви не можете знайти скатертину, яка в точності відповідає розмірам вашого столу і не зацікавлені в її придбанні або виготовленні власноруч, використовуйте скатертину, яка трохи більше ваших розмірів. Скатертина великих розмірів буде просто звисати, а менших розмірів – може навіть не покрити всю поверхню столу. Крім того, як і будь-яка інша тканина, скатертина має властивість стискатися після прання, з часом укорачиваясь до 10 см в розмірах.
    • Ви можете також розглянути альтернативний варіант використання скатертини, наприклад, як «доріжки», яка розташовується по центру, уздовж довжини прямокутного столу, не покриваючи всю його ширину.
  • Метод 2 з 2: Вимірювання круглого столу

  • Measure for a Tablecloth Step 7.jpg 1 Виміряйте рулеткою діаметр столу. Діаметр кола – це відстань у вигляді прямого відрізка від одного краю столу до іншого, що проходить через центр столу. Для більшості скатертин ви можете на око визначити де знаходиться центр. Якщо вам необхідно більш точно визначити, ви можете з декількох сторін виміряти і визначити середнє значення. Більш точний метод визначення діаметра рекомендується використовувати, якщо ви підбираєте скатертину, «крапля» якою буде складати від 0 до 5 див.
    • Цей метод може також застосовуватися для шестикутних столів або столів з незвичайними формами, де кожна сторона столу має однаковий розмір.
  • Measure for a Tablecloth Step 8.jpg 2 Визначте довжину «свиса» скатертини для вашого столу. Для більшості цілей допустима довжина «краплі» становить не менше 15 див. «Свіс» меншої довжини створює видимість занадто короткою скатертини для столу. Для урочистих випадків або для столів, які не передбачають використання стільців, ви можете вибрати скатертину, краї якої будуть звисати до підлоги.
    • Щоб визначити максимально допустиму довжину «свиса», виміряйте висоту від краю стільниці до сидіння стільця, щоб уникнути навішування тканини на стільцях у той час, коли вони відсунуті під стіл.
  • Measure for a Tablecloth Step 9.jpg 3 Розрахуйте бажаний діаметр скатертини. Оскільки скатертину звисає з кожної зі сторін, помножте довжину бажаної «краплі» на два, щоб розрахувати фактичне значення розміру скатертини. Додайте отриманий обчислення до діаметру вашого столу, щоб отримати точний розмір діаметра скатертини для вашого столу.
  • Measure for a Tablecloth Step 10.jpg 4 Розгляньте варіанти, якщо ви не змогли знайти скатертину потрібного діаметру. Якщо ви не змогли знайти скатертину точного діаметру, і ви не хочете виготовити її власноруч, постарайтеся знайти скатертину на кілька сантиметрів більше, оскільки це може спричинити набагато менших проблем, ніж при виборі на кілька сантиметрів коротша скатертини.
    • Ви також можете постелити квадратну скатертину на круглий стіл. Для цього скористайтесь розміром, який вказаний виробником круглого столу або самостійно розрахуйте довжину діагоналі поверхні. Ця довжина повинна бути рівною тій, що ви розрахували за методом, описаним вище або трохи більше.
  • Поради

    • Якщо розміри вашої скатертини відрізняються від стандартних, багато виробників мають можливість виготовити скатертину під замовлення. Як правило, такі скатертини коштують набагато дорожче, ніж наявні в наявності аналогічні скатертини.
    • Виміряйте «свіс» при задвинутых під стіл стільцях. Це запобіжить збирання на сидіннях стільця тканини.

    Попередження

    • Занадто короткий «свіс» може перешкоджати розміщенню вашої скатертини на столі по центру.

    Що вам знадобиться

    • Лінійка або рулетка
    • Ручка і папір

    Джерела і посилання



    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?