Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як визначати зрілість лимонів

Рекламний блок

Кроки

Метод 1 з 2: Дозрівання лімонов

  • 1 Будьте готові до того, що лимони дозріють приблизно через три роки. Більшості лимонних дерев потрібно час, щоб розвинути кореневу систему, перш ніж вони почнуть плодоносити. Іноді дерево починає плодоносити, але лимони засихають і обпадають, якщо воно недостатньо міцне.[1]
  • 2 Очікуйте поява плодів у період з кінця листопада і до середини січня. Якщо залишити лимони на деревах пізніше другої половини січня, то, швидше за все, вони будуть перешкоджати врожаю в наступному році.[2]
  • 3 Плануйте збір врожаю лимонів через чотири місяці після цвітіння. Плоди достигають повільно. Тим не менш, вони повинні дозрівати на дереві.[3]
  • 4 Пожовклі лимони - це перша ознака того, що вони майже дозріли. Однак не варто керуватися тільки цим ознакою, так як ви можете зірвати все ще зелені лимони.[4]
  • 5 Зривайте стиглі лимони, які мають гладку і глянсову шкірку. Вони повинні бути твердими і розміром приблизно 5 - 7,6 див. для дерева середньої величини.
  • 6 Остерігайтеся морщиной шкірки, це означає, що ваш лимон перезріло.
  • 7 Найкраще визначати зрілість лимонів за смаком. Виберете лимон. Якщо він недостатньо солодкий, почекайте два тижні і знову протестуйте його таким же чином.
  • 8 Купіть рефрактометр, якщо ви не хочете перевіряти зрілість плода на смак або на зовнішній вигляд. Видавити краплю лимонного соку на ручку рефрактометра і подивіться на шкалу Брикса. Виберіть лимони з сахарозою або рівнем Брикса від 6 до 12 та від 8 до 12 відсотків.[5]
  • Метод 2 з 2: Дозрівання лимонів Мейер

  • 1 Не зривайте лимони Мейер, поки вони не дозріли. Зазвичай вони зеленого кольору і трохи схожі на лайми. Як і прості лимони, і більшість цитрусових, лимони Мейєр не можуть дозріти після того, як були зірвані.
  • 2 Зачекайте, поки лимони Мейер пожовкнуть. Коли вони дозрівають, то можуть набувати помаранчевий відтінок. Стверджують, що сорт лимонів Мейер вийшов шляхом схрещування лимонів і мандаринів.[6]
  • 3 Дозрілі лимони Мейер повинні бути м'якими на дотик. Звичайні лимони залишаються твердими, коли дозрівають, а у лимонів Мейер більш тонка шкірочка, тому вони м'якші. Якщо ви можете натиснути на лимон більш ніж на 0,6 див., це може означати, що він перезрів.[7]
  • 4 Спробуйте лимон Мейєра на смак, щоб переконатися, що той дозрів. Жовтизна і м'якість є кращим доказом того, що він дозрів, і буде солодкуватим на смак. Ці лимони менш кислі і більш ніжні, ніж звичайні.
  • Що вам знадобиться

    • Рефрактометр

    Джерела і посилання

  • ^ https://www.fourwindsgrowers.com/growing-essentials/ripening-time-and-productivity.html
  • ^ http://www.reviewjournal.com/columns-blogs/bob-morris/taste-best-way-tell-if-lemon-ripe
  • ^ http://www.garden.org/ediblelandscaping/?page=201112-edible
  • ^ http://www.gardeningknowhow.com/edible/fruits/lemons/harvesting-lemons.htm
  • ^ http://www.perfect-blend.com/pdf/Brochures/Brix.pdf
  • ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Meyer_lemon
  • ^ http://lifehacker.com/5935711/is-it-ripe-how-to-tell-when-your-favorite-fruits-and-vegetables-are-ready-to-eat
  • Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?