Як навчитися подобатися людям

Кроки

Метод 1 з 3: Відточуємо володіння мовою тіла

  • Get People to Like You Step 1.jpg 1 Посмішка. Найпростіше сподобатися людям, якщо... посміхнутися їм. Нам, людям, подобається оточувати себе людьми веселими і щасливими, так як їх присутність робить щасливими і нас самих. Усмішка - перший, самий очевидний ознака, за яким виділять вас з натовпу. Посміхніться!
    • Пам'ятайте, що, якщо діяти так, як надходить щаслива людина, то є всі шанси, що ви і самі будете відчувати себе щасливіше. Втім, не варто намагатися видавити з себе фальшиву посмішку - це помітять і зрозуміють. Просто знайте, що часом, коли вам не дуже весело, ситуацію можна виправити, саме прикинувшись.
  • Get People to Like You Step 2.jpg 2 Зоровий контакт. Ну, це само собою! Зоровий контакт - один з найпростіших способів показати, що ви приділяєте увагу людині. Проста аналогія: дивлячись ТБ, ви гляньте на нього. Розмовляючи з людиною, ви повинні...
    • Якщо зоровий контакт нестійкий, це може бути розцінено як грубість. На що ви дивитеся? Що вас відволікає? Чому розмову недостатньо цікавий, щоб заволодіти вашою увагою повністю? Якщо проблема - на вашій стороні, то просто пам'ятайте про неї, це все, що потрібно, щоб впоратися з нею!
    • Занадто багато зорового контакту - це далеко не завжди прийнятно. Може здатися, ніби ви глазеете на людину. Якщо ви знаєте за собою такий грішок, то заведіть собі за звичку час від часу переводити погляд у бік - але тільки швидко!
  • Get People to Like You Step 3.jpg 3 Трохи нахиліть голову до людини. На думку вчених, це - суто еволюційний механізм, за допомогою якого ви демонструєте, що не плануєте напад. А наші давні-прадавні інстинкти і донині інтерпретують нахили голови як сигнал відсутності загрози, що дозволяє комфортно продовжити розмову.
    • Нахил голови дозволяє уникнути так званої "бойової стійки", плюс - через нахил голови-ви як би говорите людині, що всі вашу увагу зосереджено на ньому, а це всім подобається. Тому не забувайте трохи нахиляти голову!
  • Get People to Like You Step 4.jpg 4 Швидко підніміть і опустіть брови. Цей один з невербальний прийомів демонстрації дружелюбності, про який ви, можливо, і не здогадуєтеся. Власне, дуже часто доброзичливий настрій виражається саме так, за допомогою брів. Це рух відбувається на підході до людини і може бути помітно здалеку.
    • Зіставте це з посмішкою і ви будете виглядати дуже дружелюбно. Але пам'ятайте, що цей прийом підходить тільки для початку розмови.
  • Get People to Like You Step 5.jpg 5 Скопіюйте стійку того, з ким ви говорите. Якщо ви однаково стоїте, то, напевно, ви ще й однаково думаєте - ось як пояснюється цей пункт! Цілком можливо, що ви вже робите, хоч і мимоволі. Воно й зрозуміло, адже людям подобаються ті, хто на них схожий.
    • Намагайтеся копіювати стійки під час розмови природним чином, не залучаючи до цього уваги. Якщо ж співрозмовник раптом помітить, що ви копіюєте його, це вже не зіграє вам на руку.
  • Get People to Like You Step 6.jpg 6 Не тисніть на співрозмовника. Багато книги радять вам під час розмови приймати вигляд домінуючий, владний, починаючи від твердого впевненого рукостискання і до прямої спини. Само собою, це корисні і доречні поради - але лише в конкретних ситуаціях, які вимагають такої поведінки. Тим не менш, у ряді ситуацій вони будуть повністю зайві. Так що виглядаєте впевненим у собі людиною, але і давайте співрозмовнику явно зрозуміти, що поважаєте його.
    • Виявити трохи поваги до співрозмовника вам не зашкодить ніколи. Легкі, ледь помітні нахили корпусу, відкриті стійки, нахили голови, демонстрація розслабленості і зацікавленості - ось те, що потрібно.
  • Метод 2 з 3: Вчимося подобатися людям, спілкуючись тет-а-тет

  • Get People to Like You Step 7.jpg 1 Попросіть людей розповісти про себе. І з цікавістю слухайте розповідь. Самі розумієте, що може бути краще, ніж говорити з людиною, якій цікаво, що ви говорите? Тому, якщо ви спілкуєтеся з людиною і раптом ловите себе на те, що постійно говорите про себе - зупиніться і запитайте думку свого співрозмовника. Діалог - він тому і "ді", що для двох!
    • Говорити краще те, що ви думаєте, тим більше, що помилкова скромність виявляється на раз. Здаватися зацікавленим в тих, на кого вам плювати, тільки заради того, щоб стати популярнішою вам в довгостроковій перспективі не допоможе, так що станьте тим, кому по-справжньому цікаві інші люди. Якщо ж та чи інша тема вам ну зовсім не цікава - що ж, спробуйте просто перевести розмову в інше русло.
  • Get People to Like You Step 8.jpg 2 Попросіть про послугу. Це так званий "Ефект Бенджаміна Франкліна". Він простий: ви просите про послугу, її вам надають, ви говоріть "дякую", ви починаєте подобатися їм більше. Навіть якщо вам і здавалося, що одним "спасибі" тут не обійтися - знайте, можна обійтися! Так що, коли вам наступного разу щось знадобиться, не соромтеся просити допомоги.
    • Всім подобається бути корисними, всі люблять, коли їм хтось щось винен. Воно і зрозуміло, що краще так, ніж бути належним комусь! Головне, не зловживайте чужими послугами.
  • Get People to Like You Step 9.jpg 3 Поговоріть про те, що цікавить співрозмовника. Якщо ви знаєте, чим захоплюється ваш співрозмовник - попросіть його розповісти про це докладніше. Після такого питання, як правило, співрозмовник починає так говорити, так говорити... Навіть якщо ви будете просто кивати і піддакувати, ваш співрозмовник залишиться під враженням, що то був найкращий розмова в світі. А якщо ви ще і запам'ятайте те, про що вам говорили, то справите найкраще враження.
    • Скористайтесь можливістю назвати співрозмовника по імені. Знайте, що люди люблять чути своє ім'я. Карнегі і зовсім стверджував, що звук власного імені для людини - кращий з звуків. Тому не забувайте про цей прийом.
  • Get People to Like You Step 10.jpg 4 Співпереживайте. Логічно, так? Втім, нехай навіть люди і знають про це, частіше вони зациклюються на собі. Тому, щоб почати подобатися людям, навчитеся співчувати і співпереживати їм.
    • Вам на користь може піти лише одна-єдина фраза. Наприклад, хтось розповів вам про свою проблему. Ви автоматично відповіли так: "Розумію, як тобі". Думаєте, це те, що треба? Аж ніяк! Ви лише ще раз зробили акцент на собі. Спробуйте замість цього звернутися до яких-небудь менш заїждженим шаблонами відповідей. Часом, до речі сказати, навіть якщо ви просто повторіть те, що сказав чоловік, це вже додасть вам очок в його очах.
  • Get People to Like You Step 11.jpg 5 Підлестите. Це ще один очевидний рада, так. На жаль, деколи робити компліменти може бути недоречно (а багато хто з нас ще й не вміють зробити по-справжньому хороший комплімент), а то і зовсім змусить людину думати, що йому від вас щось потрібно. Тим не менш, компліменти люблять всі - стало бути, цим треба скористатися.
    • Робіть доречні компліменти. Якщо на чиємусь обличчі так і читається безсонна ніч - не треба говорити, що людина чудово виглядає. Все повинно бути логічно.
    • Можна сказати товаришеві, що у нього шикарний краватку, але що він скаже вам? Що цей краватка пошили в підвалі діти іммігрантів, і він до нього відношення, загалом-то, не має? Гаразд-гаразд, він це не скаже, але все ж. Краще робити компліменти почуттю гумору або чогось такого, до чого ваш товариш точно доклав руку.
  • Get People to Like You Step 12.jpg 6 Дивуйтеся. Приблизно по досягненню п'яти з половиною років від роду люди починають розуміти, що суспільство стежить за ними 24/7, що деякі моделі поведінки вважаються неприйнятними і уважно аналізуються. Зрозуміло, що людям таке не подобається, вони починають уникати цього. На жаль, незручні моменти від цього не відбуваються рідше. Коли ми бачимо, як потрапляє в халепу хто-то, ми відчуваємо його біль. А той чоловік що?
    • Наприклад, коли ви побачите людину, з якого раптом різко впали штани, то автоматична реакція буде як у нього, так і у вас. Він, ймовірно, розсміється, почервоніє, пожартує, похитає головою і постарається прожити залишок дня так, ніби нічого не сталося. Що він, іншими словами, зробив? Показав, що теж людина. І це людям подобається!
      • А тепер уявімо, що він знову опинився без штанів, але на цей раз він зі стоїчним виглядом пішов далі як ні в чому не бувало. Вже не то, так? Його поведінка не виявляє його власного збентеження, симпатизувати або співчувати вже нічому.
  • Get People to Like You Step 13.jpg 7 Торкайтеся до людей. Якщо в загальних рисах, то дотику - це зв'язок. Так, не в кожних стосунках дотику доречні, але якщо в загальному - вони корисні, навіть самі незначні.
    • Уявіть дві ситуації. У першій ви поспішаєте, бачите знайомого, говорите на бігу "привіт" і все. У другій - все те ж саме, тільки ви ще встигли легенько ляснути його по плечу. Відчуваєте різницю?
  • Get People to Like You Step 14.jpg 8 Робіть так, щоб люди почували себе добре. Так, ця тема проходить червоною ниткою через всю статтю, ми знаємо. Питання, загалом-то, те, як ви цього досягнете. Всі люди різні, але основа у всіх спільна. Всі ми хочемо уваги, бути щасливими, бути потрібними і так далі. І тих, хто дає нам те, чого ми хочемо, ми любимо.
    • До вирішення проблеми треба підходити комплексно. Наприклад, одними посмішками справі не допомогти, потрібно задіяти всі методи! Приділяйте увагу, задавайте питання, просіть про допомогу, робіть компліменти, співчувайте і шукайте співчуття - ось тоді все буде добре.
  • Метод 3 з 3: Що зробити, щоб вас полюбив весь світ

  • Get People to Like You Step 15.jpg 1 Проводите час з тими людьми, які будуть корисні для вашого іміджу. Так, всі ми судимо по одягу - це, на жаль, рефлекс. Це не завжди точно, але просто і відносно легко. Ми оцінюємо ситуацію, оцінюємо людей і далі чинимо так, як того вимагає оцінка.
    • Деякі оцінюють людей по тому, хто їх оточує. Умовно кажучи, якщо ви дружите з панками, але самі панком не є, то й ставитися до вас... все одно як до панку. Це неправильний підхід, ми визнаємо, але, на жаль, він має місце бути.
  • Get People to Like You Step 16.jpg 2 Одягайтеся внушающе. Одягайтеся так, як ви б хотіли, щоб вас бачили люди. Не потрібно виражати через одяг свій багатий внутрішній світ. Звичайно, "не одежа красить людину, а навпаки", але далеко не всі приказки точно відображають сучасну ситуацію.
    • Чим відоміший бренд - тим вище статусність людини, що носить речі цих брендів. Важливо навіть не якість, важливий сам той непоказний ярличок із заповітним назвою. Так, не самий достовірний спосіб оцінювати людей, але зате простий.
  • Get People to Like You Step 17.jpg 3 Зробіть що-небудь що запам'ятовується. Не варто розділяти славу Герострата, просто зробіть що-небудь таке, через що вас запам'ятають і, бажано, полюблять.
    • Уявіть собі, що відвідувач якогось ресторану регулярно залишає чайові. Через пару-трійку відвідувань офіціанти будуть бігти до нього наввипередки! Чому? Він робить запам'ятовується справа, залишає чайові.
  • Get People to Like You Step 18.jpg 4 Контролюйте себе. Очевидно, що люди не дуже люблять тих, від кого невідомо чого можна очікувати, так як це напружує. Намагайтеся, навіть якщо ситуація йде не так, як вам би того хотілося, залишатися спокійним і стриманим. Пам'ятайте, що люди, з якими ви не знайомі, можуть бути налякані вашими спалахами гніву і проявами негативних емоцій.
    • Само собою, це не означає, що потрібно приховувати емоції. Будьте щирі! Якщо вас щось засмучує - засмучуйтеся. Головне, не зривайтеся на інших.
  • Get People to Like You Step 19.jpg 5 Знайте свою публіку. Люди різних статей, віку, соціальних положень і т. д. шукають собі друзів, виходячи з... ну, ви розумієте. Так що дійте відповідно всім цим незліченною параметрами.
    • Те, як справи в школі, відрізняється від того, як все відбувається в дорослому світі. І ті, хто здаються героями в школі, виростаючи, стикаються з іншими мірками... Це природно.
  • Get People to Like You Step 20.jpg 6 Не забувайте про гігієну. Якщо від вас "пахне" - не чекайте захоплених натовпів шанувальників навколо. Мийтеся, чистіть зуби, періть речі, стрижіть нігті, розчісуйте волосся, користуйтеся дезодорантом - загалом, слідкуйте за собою!
    • Дивіться на це, як на інвестицію у самого себе. Вкладення зараз, окупляться вигодою потім, причому не тільки в плані симпатій людей, але ще і в плані хорошого здоров'я.
  • Get People to Like You Step 21.jpg 7 Любите себе. Подумайте, чому ви повинні комусь подобатися, якщо ви не подобаєтеся собі самому? Ваш внутрішній негатив все одно буде помітний оточуючим. Подумайте ще й ось про що - ви ж гарні! Нітрохи не гірше всіх інших! Хіба це не привід любити себе?!
    • Не намагайтесь стати тим, ким ви не є. Будьте самим собою і це послужить вам добру службу. Все штучне і чуже з часом зникне, залишиться лише те, що є насправді.
  • Get People to Like You Step 22.jpg 8 Використовуйте своє почуття гумору. Звичайно, якщо воно у вас є... Головне, не перегніть палицю з жартами і не ображайте людей - і все буде добре.
    • Якщо вам здається, що ви не вмієте смішити людей - не варто переживати про те, як би стати цікавішою. Можливо, у вас просто незвичайне почуття гумору, яке буде цілком доречно в певний момент. Як говориться - ловіть момент!
  • Поради

    • Не справляєте враження людини, яка намагається змусити оточуючих полюбити його. Це відлякує людей! Та не прикидайтеся, як ми вже говорили раніше.
    • Не зв'язуйтеся з поганою компанією, не псуйте свою репутацію.
    • Будьте милі з людьми!
    • Будьте чесними з людьми, це важливо. Збрешіть лише разок - і довіру до вас буде втрачено.
    • Не пускайте чутки і не обговорюйте людей у них за спиною, або люди будуть уникати вас, як чуми, а ви самі розгубите всіх друзів і не заведете нових. А тих, яких все ж таки зумієте завести... кхм... можливо, вони будуть розпускати чутки про вас самі.
    • Часом ви будете просто не подобатися людям. Це буває, це нормально, проблема не у вас, ось!
    • Не варто обговорювати суперечливі і неоднозначні теми з людьми, яких ви поки що погано знаєте.
    • Добре проводите час з друзями, не забуваючи знаходити нових друзів.

    Попередження

    • Не намагайтеся здаватися тим, ким ви не є. Це може коштувати дружби.
    • Зоровий контакт повинен бути дружнім поглядом, а не поглядом м'ясника або снайпера.
    • Не брешіть! Будьте вище цього!
    • Не намагайтеся купити дружбу. Дружба, в основі якої лежать грошові відносини, дружбою не є.
    • Не чекайте від людей дуже багато чого і будьте готові до різних їх реакцій.

    Sources & Citations



    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?