Як запікати солодку картоплю
Інгредієнти
Простий і солодкий запечена картопля
- Один або більше солодких картоплин
- Масло
- Сіль
- Начинка за бажанням, наприклад, кленовий сироп, коричневий цукор, кориця, мускатний горіх, імбир
Запечений солодкий картопля з начинкою
- 4 солодкі картоплини
- 1 стакан вареної чорної квасолі
- 1 червоний солодкий перець, нарізаний кубиками
- 1/2 склянки нарізаного зеленого цибулі
- 1/2 склянки гострої або звичайною томатної сальси
- 1 склянка сметани
- Порошок чилі
- Паприка
- Щіпка солі
- 1/2 склянки тертого сиру чеддер
Нарізану запечений солодкий картопля
- Дві великі солодкі картоплини
- 1/3 склянки оливкової олії
- 1 столова ложка сушеного або свіжого розмарину
- Щіпка солі
- Мелений перець
Кроки
Метод 1 з 3: Простий і солодкий запечена картопля
1 Підготуйте солодкий картопля. Помийте картоплини і гарненько висушіть. Проткніть виделкою поверхню картоплин. Розігрійте духовку до 350 градусів. 2 Запікайте солодкий картопля. Розкладіть картоплини на жаровні і покладіть в духовку. При бажанні можете постелити папір для випічки на жаровню. Запікайте близько 45 хвилин або до того, як вони стануть м'якими, коли ви їх проткнете виделкою. Вийміть з духовки і дайте їм охолонути. 3 Приправте солодкий картопля. Використовуючи ніж, розріжте солодкий картопля. Покладіть трохи олії в розріз і посипте сіллю. Подавайте в гарячому вигляді. - Для більш солодкого страви, додайте чайну ложку кленового сиропу або коричневий цукор. Кориця, мускатний горіх, імбир також є смачною начинкою для солодкої картоплі.
- Залишився запечений солодкий картопля може стати відмінним сніданком, так як його смак стає більш інтенсивним по закінченні ночі. Зберігайте в холодильнику в закритій тарі, а на ранок подайте в холодному або розігрітому вигляді.
Метод 2 з 3: Запечений солодкий картопля з начинкою
1 Підготуйте солодкий картопля. Помийте картоплини і гарненько висушіть. Проткніть виделкою поверхню картоплин. Розігрійте духовку до 175 градусів. 2 Запікайте солодкий картопля. Розкладіть картоплини на жаровні і покладіть в духовку. При бажанні можете постелити папір для випічки на жаровню. Запікайте близько 45 хвилин або до того, як вони стануть м'якими, коли ви їх проткнете виделкою. Вийміть з духовки і дайте їм охолонути. 3 Розріжте солодкий картопля. Використовуючи ніж, розріжте картоплини і розділіть на 2 половинки. Візьміть вилку і трохи пам'ятаєте м'якоть солодкої картоплі, залишаючи його в шкірці. 4 Приготуйте начинку. Змішайте сметану, порошок чилі, паприку і сіль у мисці. Розкладіть чорну квасолю, перець, зелена цибуля, томати, сальсу суміш сметани і сир в різні миски. 5 Начиніть картоплю. Покладіть квасоля поверх картоплин. Покладіть решту начинки на ваш смак, закінчите сумішшю з сметани і посипте сиром. Подавайте теплим. Метод 3 з 3: Нарізаний запечений солодкий картопля
1 Очистіть солодкий картопля. Промийте картоплю і очистіть за допомогою овочевого ножа. Видаліть шкірку. Розігрійте духовку до 175 градусів. 2 Наріжте солодкий картопля. Використовуйте гострий ніж, щоб нарізати солодкий картопля на плоскі, прямокутні шматки, форми картоплі фрі. Робіть їх такої довжини, якою хочете. - Більш товсті шматочки будуть м'якими всередині. Більш тонкі будуть хрусткими.
3 Перемішайте картопля з маслом і спеціями. Додайте до картоплі оливкове масло, розмарин, сіль і кілька щіпок перцю. Використовуйте ложку або щипці, щоб перемішати картоплю. Переконайтеся, що всі частини покриті маслом і спеціями. Викладіть суміш на жаровню, покриту папером для випічки і рівномірно розподілити так, щоб був лише один шар картоплі. 4 Запікайте картоплю. Запікайте солодкий картопля 15-20 хвилин. Вийміть з духовки і перемішайте, переверніть на іншу сторону. Запікайте ще 5 хвилин або до того, як картоплини трохи підрум'яняться і краю стануть хрусткими. Поради
- Солодкий картопля з оранжевою м'якоттю найпоширеніший в продуктових магазинах, але також варто спробувати білий солодкий картопля, якщо ви зможете його дістати. Він на смак злегка солодкий.
- Пробуйте різні спеції для запеченого в духовці картоплі. Приготуйте гострий картопля з кмином і кайенским перцем або спробуйте чебрець.
Рекомендуємо для перегляду