Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як користуватися желатином

Рекламний блок

Кроки

Метод 1 з 2: Порошковий желатин

  • Make Gelatin Step 1.jpg 1 Придбайте пакет порошкового желатину. Зазвичай їх продають в пакетиках по 7 г, що еквівалентно двом з половиною чайним ложкам.
  • Make Gelatin Step 2.jpg 2 Вирішите, яку кількість желатину ви будете використовувати, залежно від бажаної міцності суміші. Одного пакетика вистачить, щоб злегка желировать три чашки рідини, або добре закріпити дві (500 мл).
    • Якщо ви хочете залити желатин у форму, або використовувати желе в листковому десерті, використовуйте один пакет на дві чашки рідини.
  • Make Gelatin Step 3.jpg 3 Заздалегідь змішайте рідкі компоненти. Після змішування з розчином желатину суміш треба буде нагріти. Отмеривайте рідини мірної чашкою.
  • Make Gelatin Step 4.jpg 4 Розкрийте пакет желатину. Використовуйте мірні ложки при необхідності, щоб відміряти потрібну кількість желатину.
  • Make Gelatin Step 5.jpg 5 Налийте в миску чверть чашки (60 мл) води або рідини, яку будете желировать. Для приготування желе слід використовувати охолоджену рідину.
  • Make Gelatin Step 6.jpg 6 Насипте желатин на поверхню води. Сипте повільно і ретельно розчиняйте гранули, так як грудки самі ніколи не розчиняться.
  • Make Gelatin Step 7.jpg 7 Залиште суміш на 5-10 хвилин.
  • Make Gelatin Step 8.jpg 8 Вилийте суміш у рідину, що залишилася. Ви можете нагрівати рідина, поки виконуєте попередній крок, або нагрівати рідина вже після змішування з желатином на повільному вогні.
    • Не доводьте до кипіння. Це знизить твердість желе.
  • Make Gelatin Step 9.jpg 9 Ретельно перемішайте. Діставайте ложку, щоб перевірити расплавленность желатину. Продовжуйте перемішувати, поки на ложці не залишиться гранул.[1]
  • Make Gelatin Step 10.jpg 10 Поставте желе застигати в холодильник як мінімум на вісім годин. Можуть знадобитися цілу добу, поки желе не застигне.
  • Метод 2 з 2: Листової желатин

  • Make Gelatin Step 11.jpg 1 Купіть листової желатин. Він продається в супермаркетах та гастрономах. Багато кухарі воліють листової желатин, оскільки він менше пахне, і не містить гранул, які важко розчиняти.
  • Make Gelatin Step 12.jpg 2 Вирішите, скільки аркушів вам потрібно. Два листа приблизно еквівалентні одній чайній ложці.
  • Make Gelatin Step 13.jpg 3 Налийте в миску холодної води, по одній чашці (250ml) холодної води на лист желатину.
  • Make Gelatin Step 14.jpg 4 Замочіть желатин в мисці на 5-10 хвилин. Постарайтеся, щоб вони не перекривали один одного.
  • Make Gelatin Step 15.jpg 5 Потім стисніть желатинові листи пальцями.
  • Make Gelatin Step 16.jpg 6 Додайте роздавлені листи в желируюмую рідина. Нагрійте суміш в мікрохвильовій печі на низькій потужності, або на повільному вогні, щоб розчинити желатин. Помішуйте суміш, поки желатин плавиться.[2]
  • Make Gelatin Step 17.jpg 7 Змішайте теплу і холодну рідини. Ретельно перемішайте.
  • Make Gelatin Step 18.jpg 8 Поставте желе в холодильник до застигання на 8-24 години.

  • Поради

    • Вегетаріанці можуть використовувати замість желатину для желювання агар-агар-продукт з водоростей . Агар-агар желирует трохи сильніше, тому його потрібно трохи менше, ніж желатину.[3]

    Що вам знадобиться

    • Пакетований желатин
    • Листовий желатин
    • Мірна чашка
    • Мірні ложки
    • Миска/каструля
    • Ложка
    • Вода
    • Мікрохвильова піч або плита
    • Холодильник

    Джерела і посилання

  • ^ http://www.davidlebovitz.com/2009/04/how-to-use-gelatin/
  • ^ http://www.bbc.co.uk/food/gelatine
  • ^ http://www.finecooking.com/item/5834/unflavored-gelatin
  • Рекламний блок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?