Як позбутися від алергічного нежитю

Кроки

Метод 1 з 2: Зупиняємо нежить

  • Get Your Nose to Stop Running With Allergies Step 1 Version 2.jpg 1 зволожте повітря. Купити зволожувач повітря, а краще два. Може це і суперечить простій логіці, але алергія загальмовує природні процеси в організмі, які підтримують вологу у носових шляхах. Коли ви вперше стикаєтеся з збудником вашої алергії, організм починає виробляти хімічний елемент під назвою гістамін, який викликає сухість слизової. Потім, коли інші частинки потрапляють в цю суху середу (часто ті ж частинки, що і викликали алергію, наприклад, пилок), організм намагається їх виправити і відновити порушений баланс, викликаючи нежить. Це порочне коло, з яким, на жаль, зазвичай добре знайомі всі алергіки. Зволожувачі повітря впорскують у повітря вологу, що допоможе зберігати вологу в дихальних шляхах.
    • Більшість зволожувачів повітря не володіють достатньою потужністю, щоб підтримувати вологу у всьому вашому домі. Помістіть їх в кімнату або кімнати, де ви проводите більше всього часу. Проте, коли ви покинете увлажняемое приміщення, ваша слизова знову почне висихати.
  • Get Your Nose to Stop Running With Allergies Step 2 Version 2.jpg 2 Користуйтеся соляним спреї для носа. Соляний спрей може допомогти підтримувати вологу в слизовій, головне, не переборщити, як це трапляється з багатьма людьми. Надмірне використання спрею може призвести до ряду проблем. Ці спреї доступні в аптеках без рецепта лікаря. Вони використовуються, як для зволоження слизової, так і для усунення подразників в носових проходах.
    • Деякі воліють виготовляти домашній соляний розчин. Розмішайте кілька ложок солі з водою і прокип'ятіть. Нахиліть голову над каструлею, прикривши зверху голову рушником і вдихайте соляні пари. Для кращого ефекту можна додати трохи евкаліптової олії чи бальзаму.
  • Get Your Nose to Stop Running With Allergies Step 3 Version 2.jpg 3 Приймайте антигістамінні препарати. Згідно з їх найменуванням, антигістамінні препарати запобігають вироблення гістаміну, який висушує вашу слизову. Перед покупкою препаратів в аптеці завжди краще проконсультуватися з лікарем, а не купувати ліки навмання. Пам'ятайте, що сильні антигістамінні препарати можуть викликати серйозні побічні ефекти, такі як тривога або безсоння.
  • Get Your Nose to Stop Running With Allergies Step 4 Version 2.jpg 4 Пийте багато води. Може ваш нежить і не припиниться, як тільки ви спустошите склянку води, але все ж важливо не приводити організм до зневоднення і багато пити у разі прояви алергічних симптомів. Постійне высмаркивание і прийом ліків з зневоднюються ефектом висушить вашу слизову. Якщо ви будете випивати склянку води кожні кілька годин, ваш баланс вологи відновиться.
  • Get Your Nose to Stop Running With Allergies Step 5 Version 2.jpg 5 Спробуйте лікуватися травами та іншими домашніми засобами. Наприклад, їжте, як можна більш гостру їжу! Ви, напевно, помічали, що під час поїдання гострої їжі, у вас раптово відкривається нежить. Так що візьміть це явище на замітку і використовуйте його на свою користь при лікуванні алергічного нежитю. Принцип такий, що гостра їжа допоможе виштовхнути ваш нежить подібно до того, як вибух виштовхує вогонь з свердловини. Таким чином, раптовий нежить, що відкрився після прийому гострої їжі, вдарить по вашій алергічного нежиті і поставить вас на шлях одужання.
    • Гірчичне масло. Візьміть значну порцію гірчиці і підігрійте її на сковороді з невеликою кількістю води. Коли суміш стане досить рідкою, щоб набрати у піпетку, закапайте невелику кількість змести в одну з ніздрів. Вдихніть. Так як гірчиця володіє сильним запахом, вам може знадобитися кілька секунд, щоб оговтатися від першого вдиху. Закапуйте гірчицю в пазухи по черзі, щоб одна з пазух завжди залишалася вільною для дихання.
    • Чебрець. Листя чебрецю можна перемолоти в порошок. Вдихання цього порошку вважалося відмінним засобом проти нежитю протягом багатьох століть. Може і у вашому випадку це спрацює!
    • Куркума. Ця трава цінувалася в індійській культурі як за її особливі кулінарні, так і медичні властивості. Занурте невелику кількість куркуми в олію льону. Потримайте промаслений куркуму на вогні і акуратно починайте вдихати її випаровування, коли вона почне горіти.
  • Метод 2 з 2: Попереджаємо нежить з самого початку

  • Get Your Nose to Stop Running With Allergies Step 6 Version 2.jpg 1 Виявите, що у вас є алергія. Багато хто не раз ходили по лікарях, намагаючись зрозуміти причину своєї алергії, але безуспішно. Дуже важко визначити, на що конкретно у людини алергія, і в кінці кінців, можна виявити кілька можливих збудників алергії. Чим більше інформації про свою алергії вам вдасться зібрати, тим краще. Як тільки ви зрозумієте, що є причиною нежиті, ви зможете уникати тісного контакту з цими алергенами.
  • Get Your Nose to Stop Running With Allergies Step 7 Version 2.jpg 2 Уникайте алергенів. Природні подразники і алергени, такі як пилок, шерсть і волосся тварин, пил і сигаретний дим може бути причиною сухий слизової оболонки і, як наслідок, нежитю. Використовуйте очисний апарат для повітря у своєму домі, щоб усунути цих подразників з повітря, але пам'ятайте, що неможливо видалити всі алергени, тільки якщо ви не заборону себе в повітряному контейнері.
  • Get Your Nose to Stop Running With Allergies Step 8 Version 2.jpg 3 Проконсультуйтеся з друзями. Розпитайте у своїх друзів і знайомих, якими страждають алергічними симптомами вони. Візьміть ці знання собі на замітку. Така розмова між справою може допомогти вам розробити план боротьби з алергією і нежиттю в самий важкий період.
  • 4 Закривайте особа. Це, можливо, самий грубий метод захисту від алергенів, які призводять до нежиті і інших симптомів. Якщо частки не проникнуть в ваш ніс, вони і не зможуть викликати нежить. Якщо ви виходите на вулицю в період, коли подразники найбільш сильні, закривайте ніс і рот шарфом. Захисна маска, можливо, буде ще краще.


  • Get Your Nose to Stop Running With Allergies Step 9 Version 2.jpg


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?