Як зберегти продукти свіжими
Кроки
1 Робіть покупки часто, не купуючи багато. Чим частіше ви ходите в магазин, тим більше шансів купити свіжі продукти. 2 Перевіряйте продукти на предмет пошкоджень, вм'ятин і слідів гниття. Ушкоджені продукти швидко згниють, так як після ушкодження його шкірка була порушена, в продукт потрапив повітря і сприяв його псування. Якщо все-таки ви поклали в холодильник пошкоджений продукт, використайте його в першу чергу. 3 Готуйте їжу, беручи до уваги швидкість псування продуктів. Наприклад, зелений салат треба з'їсти швидше картоплі. 4 Зберігайте продукти в підходящої для них середовищі. Деякі продукти не слід зберігати в холодильнику до повного їх дозрівання, наприклад, нектарини. Деякі продукти треба відразу помістити в ящик холодильника, наприклад, морква. 5 Використовуйте пластикові пакети для підтримки вологості таких продуктів, як цукіні, капуста і листові овочі. Проколіть кілька дірочок у пакетах, щоб овочі могли дихати. 6 Зберігайте гриби в паперових пакетах. Гриби псуються від вологості, яка з'являється в пластикових пакетах. Паперовий пакет поглине надлишки вологи, і гриби буде менше псуватися. 7 Перекладіть ягоди їх транспортувальних контейнерів в пластикові контейнери з кришками. Ягоди ламкі і псуються при контакті з повітрям. Зберігання в закритому контейнері врятує ягоди від впливу повітря при відкриванні та закриванні дверцят холодильника. 8 Використовуйте спеціальні контейнери для зберігання крихких продуктів в холодильнику. В ідеалі, треба мати два контейнери з невеликими отворами з заглушками-клапанами. Один для продуктів, яким потрібна низька вологість, другий – для продуктів, яким для зберігання потрібна висока вологість, таких як зелений салат, трави, листові овочі, наприклад, швейцарський мангольд. 9 Подрежьте кінчики спаржі і селери, зберігайте їх вертикально в контейнері з водою. 10 Зберігайте цибулю і картоплю в прохолодному темному місці, але не в холодильнику. Не зберігайте цибулю і картоплю разом на одній полиці, цибулю провокує картоплю до появи проростків. 11 Зберігайте авокадо, банани і помідори окремо від інших овочів. Ці продукти виділяють етилен, газ без кольору і запаху, він прискорює процес гниття. Зберігайте їх на стільниці. Поради
- Дізнайтеся в магазині, який ви відвідуєте найчастіше, коли там буває завезення свіжих продуктів. Робіть покупки в день завозу товару.
Що вам знадобиться
- Пластикові пакети
- Паперові пакети
- Пластикові контейнери з кришками
Рекомендуємо для перегляду