Як зберегти продукти харчування
Кроки
Метод 1 з 2: Заморожування продуктів
1 Розберіться, які методи збереження продуктів вам підходять. Є багато різних методів збереження продуктів, але в цій статті ми будемо в основному розглядати, як це можна зробити з допомогою заморожування. 2 Скористайтеся звичайним холодильником. У більшості людей є холодильник і це дуже хороший спосіб зберігати принаймні на кілька днів їжу, яка без заморозки швидко зіпсувалася. 3 Помістіть продукти в герметичні контейнери, щоб зберегти їх в холодильнику свіжими. Для деяких свіжих фруктів і овочів можна використовувати спеціальний дихаючий пакувальний матеріал. 4 Заморожуйте продукти для тривалого зберігання. Ви можете покласти м'ясо і овочі в герметичні контейнери на строк до одного року без значної втрати якості продукту. 5 Встановіть налаштування холодильника на максимально низьку температуру, при якій їжа не почне заморожуватися, як в морозильнику. 6 Беріть з собою переносний кулер до подорожі. Все, що вам потрібно - це мішок льоду і ви можете зберегти їжу на достатню кількість часу. Це ще один спосіб, але в залежності від підтримуваної температури, він може відморозити вам пальці. Метод 2 з 2: Інші способи
1 Інший метод, яким ви можете скористатися - це дегідрування. Цей метод полягає у видаленні майже всієї вологи з певних продуктів для пригнічення росту патогенних мікроорганізмів, які руйнують їжу. У деяких країнах прийнято висушувати солону рибу і м'ясо, вивішуючи їх на сонці. Для збереження фруктів і деяких овочів можна використовувати спеціальні "дегидраторы". 2 Ви також можете спробувати вакуумний спосіб. Принцип цього способу полягає в тому, щоб прибрати доступ повітря, а потім щільно закупорити продукт в повітронепроникний контейнер або банку для того, щоб звести до мінімуму гниття їжі. 3 Інший варіант - закоптити їжу, хоча це може бути дуже небезпечно. Копчення їжі, як правило, робиться в коптильнях, щоб звести до мінімуму небезпеку. Щоб закоптити їжу самому, просто утримуйте вогонь на безпечній відстані під продуктом, щоб дим піднімався і не готував при цьому їжу, а просто нагрівав і тим самим зберігав її.
Поради
- Якщо ваша їжа загориться, припиніть робити те, що ви робите і швидко погасіть вогонь.
- Дотримуйтесь заходів обережності і не думайте тільки про те, як зберегти гроші.
- Якщо застосовуваний вами небезпечний метод (як, наприклад, копчення продуктів), якщо ви не можете скористатися ним у безпечному місці, вам, ймовірно, краще не робити це.
- Різні герметичні упаковки по-різному зберігають їжу, спробуйте заради експерименту!
Попередження
- Переконайтеся, що продукти безпечні для споживання і якщо це не так, то не їжте їх. Краще викинути їжу, ніж опинитися в токсикологічному центрі і захворіти, тому що ви не були достатньо уважні. Ні один метод консервування не може зберегти харчові продукти навічно.
Рекомендуємо для перегляду