Як стати баскетбольним тренером

Кроки

Метод 1 з 4: Вивчайте ігри

  • Become a Basketball Coach Step 1 Version 2.jpg 1 Дивіться багато баскетбольних ігор. Це може здатися дуже простим завданням, але, безумовно, це одна з найважливіших частин вашої роботи. Спостерігайте за іграми не як уболівальник, вивчайте наступальні і оборонні схеми, які, як тренеру, дадуть вам більш чітке уявлення про гру. Вивчайте те, як лінії оборони і нападу взаємодіють один з одним. Відзначайте, коли робляться заміни. Слідкуйте за тим, як гравці протистоять своїм суперникам. Записуйте все, що ви побачите і вчіться при першій же можливості.
  • Become a Basketball Coach Step 2 Version 2.jpg 2 Вивчайте різні наступальні і оборонні комбінації. В інтернеті можна знайти безліч різних стратегій. Вони варіюються від простого позиційного наступу до більш складного, з використанням забігів за спину суперника, розмашистих проходів і рухів без м'яча. Почніть з вивчення деяких основних наступальних і оборонних схем, з упором на позицію гравця і манеру пересування. Після того, як ви вивчили комбінацію, додайте її в свої заготовки. Але не перестарайтеся. Кілька схем і комбінацій – для початку цього буде цілком достатньо.
  • Become a Basketball Coach Step 3 Version 2.jpg 3 Звертайтесь за порадою до різних баскетбольним тренерам. Тренерське братство дуже дружно і колеги тренери, як правило, ради обговорити стратегію і поділитися своїми знаннями і досвідом. Беріть все, що ви зможете взяти від інших тренерів, навіть якщо ви не з усім згодні з деякими позиціями. Не бійтеся задавати багато питань.
  • Become a Basketball Coach Step 4 Version 2.jpg 4 Створюйте свої власні комбінації. Кожен хороший тренер має кілька «фішок», які він придумав сам. Навіть якщо ваші напрацювання не відразу приведуть до перемоги, сам процес створення комбінацій з нуля або зміни вже відомих тактик обов'язково розширить вашу базу знань. Ви завжди зможете експериментувати зі своїми схемами по мірі необхідності.
  • Метод 2 з 4: Знайдіть роботу тренера

  • Become a Basketball Coach Step 5 Version 2.jpg 1 Шукайте вільні вакансії. Якщо ви тільки починаєте працювати в якості тренера, вам, ймовірно, буде краще тренувати не дуже сильні команди, що дозволить дізнатися про засади роботи. Ось декілька місць, де ви, швидше за все, зможете знайти вакансії:
    • Місцеві молодіжні організації, вони завжди шукають добровольців, щоб допомогти з дітьми різного віку. Це найкраще місце, щоб почати свою тренерську кар'єру.
    • Бази відпочинку працюють таким же чином, тільки з початківцями гравцями дорослих ліг. Там ви зможете спробувати себе в ролі тренера, оцінити свої тренерські здібності в різних командах.
    • Дворові ліги або льотні ліги, як правило, більш невимушені, ніж інші, і це також гарне місце для початку тренерської кар'єри. Ці ліги пропонують широкий діапазон віків і рівнів кваліфікації.
    • Старші школи іноді надають вакансії тренера, але вони, як правило, зарезервовані для людей з досвідом роботи. А якщо у вас немає досвіду, то вам буде важко отримати тренерську посаду на такому рівні.
  • Become a Basketball Coach Step 6 Version 2.jpg 2 Узгодьте наперед умови роботи і тимчасові зобов'язання. Перед тим як погодитися на роботу, ви повинні визначити, вписується вона в ваш особистий графік. Якщо це не оплачувана робота, то ви повинні будете поєднувати основну роботу і сімейне час з вашої тренерською діяльністю. Визначтеся, як часто і коли ви будете займатися тренуваннями, а також відведіть час для додаткової практики, якщо це буде потрібно.
  • Become a Basketball Coach Step 7 Version 2.jpg 3 Виберете місце і подайте заяву. Після того як ви звузите список можливих місць роботи, ви повинні вибрати те, що найкраще буде вам підходити. Там, ймовірно, знадобляться документи (особисті дані, відмови від претензій і інша інформація) при оформленні на роботу, тому переконайтеся, що ви заповнили все правильно.
  • Become a Basketball Coach Step 8 Version 2.jpg 4 Шукайте, поки не знайдете. Можливо, одразу не все буде виходити, будьте терплячі. Читайте газети, регулярно перевіряйте інформацію на базах відпочинку. Тримайте зв'язок з різними тренерами, раптом хтось зможе вам допомогти.
  • Метод 3 з 4: Познайомтеся з командою

  • Become a Basketball Coach Step 9 Version 2.jpg 1 Представтесь і поясніть команді, які цілі ви перед собою ставите. Будьте чесними, якщо ви хочете якомога швидше завоювати довіру команди. Будьте зрозумілі у своїх планах, а також покажіть, що ви відкриті до пропозицій чи порад. Найбільше підкреслюйте важливість отримання задоволення від гри. Ваші гравці будуть покладати надію на ваше керівництво.
  • Become a Basketball Coach Step 10 Version 2.jpg 2 Запитайте ваших гравців про їх кращих позиціях. Замість того, щоб відправити всіх на майданчик, ви повинні з'ясувати, яка у кого улюблена позиція. Принаймні, це буде відправною точкою у тренерській кар'єрі.
  • Become a Basketball Coach Step 11 Version 2.jpg 3 Почніть деякі основні вправи. Почніть з перед-тренувальної пробіжки. Задайте гравцям команду бігу з кидком біля кільця або кидком в стрибку. Хороше освітлення під час тренувань запобігти отримання травм.
  • Become a Basketball Coach Step 12 Version 2.jpg 4 Розділити гравців на дві команди і проведіть кілька комбінацій. Відпрацьовуйте спочатку прості схеми, позиційний наступ, зосереджуючись на виконання установок комбінації, а не на технічному виконанні. У цей момент ваша основна задача повинна полягати в тому, щоб гравці переходили на правильні місця в потрібний час. Повторюйте комбінацію знову і знову, поки ваші гравці не засвоять, що вони повинні робити і де повинні бути.
  • Become a Basketball Coach Step 13 Version 2.jpg 5 Розставляйте гравців на свій розсуд. Може бути, хтось вважає, що він повинен бути розігруючим, але це не означає, що він буде хороший в цьому. Вам вирішувати, на якій позиції краще буде грати той чи інший гравець. Привчайте команду не упереджено ставитися до ваших рішень. Іноді потрібно всього лише змінити одну чи дві позиції, щоб отримати перемогу.
  • Become a Basketball Coach Step 14 Version 2.jpg 6 Підкресліть позитивні моменти в грі. Вам може не подобатися те, що ви бачите в деяких моментах на майданчику, але хороший тренер завжди знайде спосіб, як виділити позитивні моменти, навіть якщо їх не так і багато. Молоді або початківці гравці це оцінять і будуть намагатися показати кращий результат.
  • Метод 4 з 4: Працюйте протягом гри

  • Become a Basketball Coach Step 15 Version 2.jpg 1 Почніть гру з найбільш збалансованою п'ятірки гравців. На тренуваннях ви, ймовірно, виділіть з команди п'ять гравців, які найкраще працюють разом. У баскетболі дуже важливо вдало стартувати, тому переконайтеся, що у вас є оптимальний склад для початку гри. Ви можете експериментувати зі складом по ходу гри.
  • Become a Basketball Coach Step 16 Version 2.jpg 2 Слідкуйте за станом основних гравців. Кілька днів гравець грає погано. Або один з гравців втомився набагато раніше, ніж зазвичай. Враховуйте такі ситуації, щоб налаштувати команду відповідним чином. Якщо ваш кращий «снайпер» промазує перші 7 кидків, спробуйте когось іншого. Якщо ваш центральний виглядає втомленим, дайте йому перепочинок.
  • Become a Basketball Coach Step 17 Version 2.jpg 3 Голосно кричіть. Ви, напевно, будете повідомляти вашим гравцям різні установки на протязі гри, тому переконайтеся, що кожен гравець вас чує, особливо коли дії відбуваються на дальньому кінці майданчика.
  • Become a Basketball Coach Step 18 Version 2.jpg 4 Відрегулюйте свій стиль для формування гри. Якщо ви виграєте під кінець гри, зберігайте більше володіння м'ячем для затягування часу. А якщо віддаєте перевагу більш швидку гру, вам потрібно пресингувати з перших хвилин і закидати швидкі м'ячі. Якщо у вас тактика для обмеженої кількості гравців, дайте шанс спробувати себе на майданчику всім гравцям команди (іноді вам потрібно буде це робити незалежно від рахунку, якщо ви граєте в лізі без вильотів). Зміцніть оборону гравцями, які роблять багато кидків. Дайте ваші м'яч вашим кращим нападником. Відрегулюйте відповідним чином різні ситуації і ваші шанси на успіх зростуть.

  • Поради

    • Коли починаєте тренування, будьте так само активний, як і ваші гравці. Замість вказівок і жестикуляції, покажіть гравцеві, як він повинен рухатися і де повинен бути. Ви самі можете бути кращим інструментом навчання.

    Попередження

    • Вміння говорити з офіційними особами – дуже важлива якість. Якщо ви відчуваєте, що свистки йдуть проти вашої команди, будьте наполегливим, але не ображайте і не принижуйте рефері.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?