Як їсти банани

Кроки

  • Eat a Banana Step 1 preview.jpg 1 Коли ви купуєте банани, не переплутайте їх з плантанами. Плантаны [1] - це фрукти, які виглядають як банани, але дуже тверді і крохмалисті. Незрілі плантаны схожі за смаком на сиру картоплю, дозріваючи, вони стають м'якими і злегка солодкуватими. Плантаны не їдять сирими, їх потрібно готувати, наприклад, смажити. Продаються плантаны зазвичай довші і твердіше бананів, а їх колір - темніше.
    • Не всі сорти бананів довгі і жовті.[2] Деякі сорти бананів маленькі, товсті і навіть можуть бути іншого кольору.[3] Червоні банани менше за розміром, м'якше і солодше, ніж звичайні банани, і мають слабкий аромат малини.[4] На фруктових ринках в тропічних країнах ви можете зустріти екзотичні сорти бананів. Запитайте продавця, чи можна їх їсти сирими або потрібно готувати, а також дізнайтеся, як визначити стиглість. Зазвичай стиглі банани бувають злегка мягковатые.
  • Eat a Banana Step 2 preview.jpg 2 Перевірте, чи стиглі в вас банани. Купуйте банани жовтого кольору, шкірка яких покрита маленькими коричневими або чорнуватими точками. Деякі люди люблять тверді, жовті банани; інші - м'які, солодкі банани, мають яскраво виражений аромат. Якщо шкірка банана покрита великими коричневими плямами, це зазвичай означає, що він перезрів, став занадто м'яким, і в ньому почалися процеси ферментації. Такі банани використовують для випічки бананового хліба. Якщо шкірка банана зелена, значить, банан ще не дозрів. Якщо ви хочете, щоб незрілі банани та інші фрукти швидше доспіли, зберігайте їх в теплому місці. Чим більше бананів у вас встигає, тим швидше піде процес, тому що фрукти виділяють етилен, прискорює дозрівання. Не зберігайте банани в щільних пакетах - упаковка затримає не тільки виділяється етилен, але і испаряющуюся воду, яка може викликати гниття плодів.
    • Якщо ви зберігаєте банани в холодильнику, їх шкірка швидко стане коричневою, але всередині вони не перезреют і залишаться якісними набагато довше, ніж якщо їх зберігати при кімнатній температурі. Покласти в холодильник банани, які майже дозріли, і намагайтеся з'їсти їх протягом декількох днів.
  • Eat a Banana Step 3 preview.jpg 3 Зніміть з шкірку банана. Одні люди вважають за краще спочатку зняти з банана всю шкірку, а потім з'їсти м'якоть, інші поступово звільняють банан від шкірки по мірі поїдання. Є кілька способів очистити банан:
    • Один з забавних способів очистити банан - візьміть банан двома руками, кілька разів сильно стисніть банан, а потім розділіть вздовж на дві половини. М'якоть банана стане набагато м'якше.
    • Багато людей починають чистити банани від стеблинки. Зігніть підстава банана і потягніть відокремлену частину шкірки вниз по довжині фрукта. За рахунок поздовжніх волокон в шкірці ви легко зніміть частину шкірки. Таким же способом видаліть частину шкірки.
    • Ви можете почистити банан, починаючи з верхівки плоду, як це зазвичай роблять мавпи. Набагато легше відірвати чорний кінчик банана, де раніше був квітка, ніж відламати міцний стеблинка, крім того, в цьому випадку м'якоть банана майже не мнеться. Крім того, в цьому випадку на банані залишиться менше волокон, і ви можете їсти фрукт, тримаючи його за залишок шкірки, як за упаковку. Сильно стисніть темну верхівку банана, шкірка у цьому місці розділиться на кілька смужок. Потягніть кожну смужку вниз і очистіть банан. Іноді на кінці фрукта залишається жорсткий, неапетитний ділянку, яку ви можете видалити.

    • Ви можете видалити всю шкірку цілком. Якщо ви дістанете м'якоть банана через невеликий розріз, то шкірка залишиться ціла, і всі її липка внутрішня сторона залишиться всередині. Сильно натисніть на вигнуту частину банана трохи вище його заснування, так, щоб на шкірці утворився розрив. Сильно натисніть великими пальцями по обидві сторони від розриву, роблячи його глибше і ширше. Звільніть кінець м'якоті банана, потім, по мірі поїдання, згинайте підстава шкірки, звільняючи більше м'якоті.
      • Коли ви знімаєте шкірку банана цим способом, у вас задіяні обидві руки. Ви очищаєте банан двома руками, крім того, коли ви його їсте, то однією рукою ви притримуєтесь сам банан, а інший - порожню частину шкірки. Цей спосіб підходить для пасажирів, які не хочуть забруднити салон залишками бананової м'якоті, але абсолютно не підходить для водія.
      • Якщо ви видаляєте всю шкірку цілком, то велика частина волокон залишається на шкірці, а не на їстівної частини. Можливо, це відбувається тому, що банан видавлюється через невеликий розріз в шкірці, і може при цьому захопити тільки одне волокно, а інші так і залишаються всередині, прикріплені до внутрішньої сторони шкірки.
    • Якщо ви не збираєтеся з'їдати цілий банан, розрізати його впоперек до того, як почнете чистити. Якщо ви розділили банан з одним, то кожен з вас зможе очистити частина банана, починаючи з розрізаного кінця. Якщо ви хочете зберегти відрізану половинку, поставте її на тарілку розрізом вниз або оберніть його харчовою плівкою. Ви зможете додати цю частину банана в свою кашу на наступний ранок.
  • Eat a Banana Step 4 preview.jpg 4 Приберіть бананові волокна. Волокна - це тонкі, жестковатые нитки, які знаходяться по всій довжині між шкіркою банана і їстівної м'якоттю.
  • Eat a Banana Step 5 preview.jpg 5 Викиньте бананову шкірку. Викиньте шкірку у відро для сміття або покладіть в затишному місці зовні будинку, щоб вона перегнила.
    • Якщо ви знаходитесь в закритому приміщенні (наприклад, в салоні автомобіля або номері готелю) покладіть шкірку в пакет і щільно зав'яжіть або викиньте у відро для сміття, що стоїть на віддалі, інакше запах бананової шкірки заповнить всі приміщення.
    • Бананові шкурки дуже слизькі, вони прилипають до поверхні, і їх важко прибрати. Тому ніколи не кидайте шкурки на вулицях і тротуарах.
    • З бананових шкурок виходить хороший компост. Ви можете збирати решту бананові шкірки і використовувати їх для компосту, який ви застосовуєте у своєму саду.
    • Корови та інші жуйні тварини можуть перетравлювати всі частини рослин. Якщо у вас є корова, ви можете додати шкурки банана в її корм. Не забудьте перед цим прополоскати шкурки, щоб видалити залишки пестицидів.
    • Крім того, бананова шкірка використовується в багатьох рецептах. Шкірка банана - головний інгредієнт багатьох десертів і страв, типових для індійської кухні.
    • Або ви можете використовувати шкірку банана, щоб зробити маску для шкіри обличчя. [5] Хоча ця маска навряд чи надасть чарівне омолоджуючу дію на шкіру (люди зазвичай їдять їжу, а не всмоктують її поверхнею тіла, як найпростіші тварини) у будь-якому випадку цей догляд охолодить вашу шкіру і знімає роздратування. Крім того, на нього не потрібно витрачати додаткові гроші.
  • Альтернативні методи

  • Eat a Banana Step 6 preview.jpg 1 Спробуйте і інші способи є банани:
    • Ви можете приготувати безліч страв з бананів: банановий торт, банановий коктейль, банановий пудинг, банановий хліб і шоколадний банановий хліб.
    • Банани наріжте, обсмажте скибочки в олії і додайте трохи рому. Коли ром нагріється, підпаліть пари алкоголю. Це хороший спосіб справити враження на гостей. Потім додайте в блюдо трохи апельсинового соку, знову нагрійте, посипте коричневим цукром і подавайте з вершками або морозивом. Цей десерт настільки чудовий, що в багатьох країнах його виготовлення заборонено законом.
    • Розімніть стиглий банан і змішайте його з натуральним йогуртом - у вас вийде смачний і корисний сніданок або чудовий десерт.
    • Заморозьте банан і їжте його як смачне морозиво. Ви можете вмочити його в розтоплений шоколад або вставити паличку в м'якоть, перш ніж заморозити банан - так його буде легше тримати в руках.
    • Додайте нарізані банани в кашу або мюслі.
    • Використовуйте банани в вегетаріанських десертах, щоб зробити їх більш в'язкими.
    • Розріжте очищений банан по довжині, намажте половинки арахісової пастою, складіть їх знову разом - у вас вийшов банановий бутерброд.
    • Іноді з бананів роблять пиво.[6] До нього добре підходить закуска з солоних обсмажених плантанов.
    • Майте на увазі, що банани не дуже впливають на калорійність великих, складних десертів; невеликому солодкого страви банани додадуть більше смаку і поживності.
  • Поради

    • Якщо ви годуєте бананом немовляти, розімніть банан в пюре і годуйте малюка за допомогою чайної ложкою. Ви можете розім'яти банан, сильно натиснувши кілька разів на шкірку. Якщо ви плануєте згодувати дитині невелику частину банана, а залишок з'їсти самі, не розминайте весь фрукт. Якщо ви даєте маленькій дитині неразмятый банан, обов'язково поріжте його на частини, як уздовж, так і впоперек. Так дитина не подавиться.
    • Встигаючи, банани виділяють етилен. Цей газ прискорює дозрівання і бананів, і будь-яких інших фруктів, які знаходяться поруч.[7] Звичайно, ви не хочете, щоб фрукти переспели до того, як ви встигнете їх з'їсти. З цієї причини багато людей зберігають банани окремо від інших фруктів, а іноді підвішують їх на спеціальні дерев'яні підставки.
    • Навіть така проста справа, як поїдання банана, дає нам широкий простір для розвитку уміння мислити. Подивіться на банан і задумайтеся про те, як він ріс, дозрівав, як його збирали й везли на ринок. Уявіть, як виглядає бананове дерево? Спробуйте уявити шофера, який віз ці банани на ринок, був він радий, що у нього в машині такі чудові жовто-зелені фрукти. Повільно очистіть банан і розріжте його на маленькі шматочки, як дорогоцінний ласощі. Смакуйте кожен шматочок і насолоджуватися його смаком.[8]

    Попередження

    • Якщо банани викликають у вас розлад травлення або здуття живота, це може бути ознакою того, що у вас алергія на цей продукт. З іншого боку, більшість фруктів викликає утворення газів у кишечнику, і це не приносить жодної шкоди здоров'ю. Якщо ви сумніваєтеся, порадьтеся з лікарем або дієтологом.
    • Банани виділяють газоподібний гормон - етилен, який діє на фрукти та квіти. Тому не кладіть банани поряд з квітучими рослинами або зрізаними квітами - вони швидко зів'януть.
    • Банани псуються, якщо зберігати їх занадто довго. Якщо ви виявили на білій м'якоті банана невелике коричнева пляма, не потрібно викидати весь фрукт в сміття. Візьміть ніж і акуратно видаліть зіпсований ділянку.
    • Якщо ви з'їдаєте банани занадто швидко, це може викликати розлад травлення, що вас, безумовно, не обрадує.

    Джерела і посилання

  • ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Plantain
  • ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Banana
  • ^ http://www.saveur.com/article/Techniques/5-Banana-Varieties
  • ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Red_banana
  • ^ http://knol.google.com/k/how-to-use-banana-peel-for-skin-care
  • ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Banana_beer
  • ^ http://www.fao.org/WAIRdocs/x5403e/x5403e0b.htm
  • ^ http://www.mindfuleating.org/banana.html


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?