Як готувати і заморожувати дитяче харчування
Кроки
Частина 1 з 3: Вибір продуктів
1 Підготуйте свіжі фрукти. Зрілі фрукти, такі як банани, груші, мускусна диня, абрикоси і персики ідеально підходять для заморожування, і їх не потрібно готувати. 2 Приготуйте фрукти більш твердої структури. Такі фрукти, як груші і яблука необхідно варити протягом 2-3 хвилин або поки вони не стануть достатньо м'якими, щоб їх можна було проткнути виделкою. 3 Приготуйте овочі, такі як горох, морква, солодкий картопля, зелені боби, кабачки і шпинат; ви можете їх спекти, зварити, або приготувати на пару. 4 Годуєте вашого дитини печінкою або добре приготованим і несолоним м'ясом. Печінка – це найлегше для приготування м'ясо, і в ньому міститься багато заліза. Частина 2 з 3: Зробіть пюре
1 Змішайте їжу виделкою або схожим інструментом. Незалежно від того, готуєте ви м'які свіжі фрукти, такі як банани, або приготовані овочі, такі як горох, їх легше всього розмішати виделкою. 2 Використовуйте блендер. Розріжте їжу для дитини на шматочки, підходящі для блендера, і подрібніть її до потрібної консистенції. 3 Використайте метод проціджування. З допомогою сита процідіть їжу ложкою до повного подрібнення. 4 Дрібно наріжте продукти ножем. За допомогою ножа для нарізання, наріжте їжу для дитини шматочками достатнього розміру. Частина 3 з 3: Заморожування продуктів
У контейнерах для дитячого харчування
1 Перекладіть їжу для дитини у банку, яку можна заморозити. 2 Залиште кришку не щільно закритою. 3 Поставте банку в морозилку. 4 Зачекайте, поки дитяче харчування заморозиться. За допомогою кубиків льоду
1 Використовуйте піднос з кришкою для заморозки льоду. Такі підноси зручні у використанні, і часто одного отвору цілком достатньо. З часом, коли ваша дитина стане старшою, ви можете збільшити порцію до двох отворів. - Підноси для льоду з кришкою допоможуть захистити дитяче харчування від запахів іншої їжі.
2 Використовувати пакети для заморожування або пакети на блискавці для зберігання продуктів. Пакети на блискавки є безпечним способом заморожування продуктів і позбавляють від проникнення запаху від іншої їжі. Також вони зручні, так як їх можна просто викинути після використання. 3 Використовуйте папір для випікання. Хоча папір для випічки печива або може зайняти багато місця в морозилці, ви можете насипати на неї приготовлену їжу для дитини. Накрийте їжу харчової упаковкою, щоб не переморозить продукти. 4 Готово. Поради
- Використовуйте дитяче харчування протягом 1 місяця після заморозки для збереження смаку і корисних речовин.
- Завжди прикріплюйте ярлики до заморожених продуктів, вказуючи дату і опис, щоб можна було стежити за свіжістю продуктів.
- Деякі фрукти, наприклад, банани і груші, вицвітають з-за впливу повітря. Додайте 3-4 краплі лимонного соку на фрукти перед заморожуванням, щоб вони не втратили колір.
- Так як заморожена їжа для дітей зазвичай зберігається в холодильнику від 8 до 12 годин, перемістіть їжу в морозилку на ніч. Використовуйте їжу протягом 24 годин, якщо це риба, м'ясо або птицю, і протягом 48 годин, якщо це інші види їжі.
Попередження
- Не годуйте дітей кукурудзою, так як їх травна система не зможе її перетравити.
- Ніколи не зберігаєте дитяче харчування в скляних банках, якщо тільки це не дозволено виробниками.
- Ніколи не годуйте дитину обробленим м'ясом, таких як бекон або копчена ковбаса. Ці продукти містять велику кількість соди і добавок, шкідливих для здоров'я дитини.
- Ніколи не готуйте дитяче харчування в мікрохвильовці. Це не тільки знищує всі корисні речовини, але також може нашкодити вашій дитині з-за того, що їжа може бути приготована не рівномірно.
Що вам знадобиться
- Обробна дошка
- Пакети для зберігання
- Піднос для льоду
- Ніж
- Каструлі
- Блендер
- Вилка
- Чисті ярлики
- Сито
Рекомендуємо для перегляду