Як вилікувати розацеа народними засобами

Кроки

  • Use Herbal Remedies for Rosacea Step 1.jpg 1 Харчуйтеся здоровою їжею. Дефіцит поживних речовин може загострити розацеа.
    • Виключіть з раціону їжу, що містить транс-жири. Уникайте вживання кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози, їжте менше цукру і виключіть поширені алергени, такі як кукурудза, молочні продукти, рослинний білок і арахіс, які, як відомо, можуть викликати загострення розацеа.
    • Їжте більше цільних злаків, мигдаль, і темних зеленолистих овочів, які містять протизапальні вітаміни групи В.
    • Їжте більше фруктів і овочів, таких як чорнослив, гранат, виноград, чорниця, ожина, кабачки, вишні, яблука, буряк, капуста, шпинат, брокколі і цибулю, які багаті антиоксидантом[2][3][4] і біофлавоноїдами, які зміцнюють артерії і вени і не допускають їх розширення, що є причиною розацеа.
    • Їжте рибу, багату жирними кислотами омега-3, наприклад, лосось, палтус і сардину три рази в тиждень.
  • Use Herbal Remedies for Rosacea Step 2.jpg 2 Наносите камфорне масло на ділянки шкіри, уражені розацеа після вмивання. Камфора легко вбирається в шкіру і надає заспокійливу, болезаспокійливу і протимікробну дію.[5] Камфорне масло досліджувався в якості засобу для боротьби з кліщами демодекс, збудниками желізниці, які, зазвичай, атакують ділянки шкіри, уражені розацеа. У дослідженні проведеному Ель-Шазлі та ін. (2004),[6] хворі на розацеа, деякі з яких були вражені железницей, щодня приймали розчин камфорного масла і гліцерину (співвідношення 1/3) і 500 мг метронідазолу протягом п'ятнадцяти днів. Результати виявилися успішними, з відсутністю побічних ефектів. Це дослідження не доводить ефективність камфорного масла. (Можливо, було достатньо одного метронідазолу або метрогила). Однак, будьте обережні з використанням камфорного масла, так як воно може викликати роздратування шкіри. Крім того, використовувати його помірно, так як камфора, як відомо, в крайніх випадках може спричинити оборотну гепатотоксичність.[7][8]
  • Use Herbal Remedies for Rosacea Step 3.jpg 3 Пийте ромашку, робіть трав'яні компреси. Зробіть міцний чай з жменьки чистої ромашки або декількох чайних пакетиків ромашки, заварених в трьох склянках окропу протягом 10 хвилин. Потім охолодіть заварку. Щоб зробити холодний компрес, змочіть бавовняну тканину в ромашці і накладіть її на уражені ділянки шкіри. Не знімайте компрес, поки не відчуєте полегшення. Також ромашку можна наносити на шкіру у вигляді мазі або крему.

    Активні інгредієнти ромашки містять терпеноїди (бісопролол, матрицин, хамазулен) і флавоноїди (апігенін, лютеолін). Ромашка може надавати заспокійливі та протизапальні ефекти, і часто входить до складу косметичних засобів і заспокійливих компресів. Врахуйте, що ромашка також містить кумарин,[9] природний антикоагулянт, або «разріджувач крові». Не вживайте ромашку, якщо ви приймаєте варфарин, або якщо у вас проблеми з кровотечею. У рідкісних випадках, ромашка може викликати алергічні реакції, в тому числі висип, набряк горла, утруднене дихання, і анафілаксію.[10][11]
  • Use Herbal Remedies for Rosacea Step 4.jpg 4 Нанесіть крем для шкіри, містить піретрум (Tanacetum Parthenium) на уражену ділянку. Піретрум зменшує запалення шляхом гальмування вироблення ліпоксигенази і циклооксигенази, у результаті чого знижується скупчення тромбоцитів. Екстракти піретруму містять партенолид, потужний сенсибилизатор шкіри. У недавньому дослідженні, проведеному Сур та ін, [12] був отриманий позбавлений партенолида, екстракт Піретруму (PD-піретрум) і використовувався для перевірки ефективності в лікуванні запальних захворювань шкіри. Було виявлено, що екстракт Піретруму скорочує маркери запалення та індуковані вазодилатації (механізм аналогічний розацеа) і знижує почервоніння шкіри, що робить даний екстракт відповідним рослинним засобом для лікування розацеа.

    Екстракт не рекомендується приймати під час вагітності або годування груддю, а також дітям до двох років.[13] Серед побічних ефектів можуть бути виразки, подразнення ротової порожнини або набряк, втрата смаку, метеоризм, нудота, нервозність, і розлад шлунка.[14][15] Якщо ви застосовували екстракт Піретруму більше одного тижня, не припиняйте приймати його різко, так як це може викликати симптоми відміни, такі як рикошетні головний біль, занепокоєння, втома, напруга м'язів, біль у суглобах.
  • Use Herbal Remedies for Rosacea Step 5.jpg 5 Нанесіть лавандове масло для очищення уражених ділянок шкіри. Наносьте масло на чисте сухе обличчя. Спочатку нанесіть невелику кількість, щоб перевірити, чи немає у вас алергії. Лаванда містить гераніол, який подразнює шкіру деяких людей, які страждають на розацеа. Якщо з'являться почервоніння, не використовуйте масло. Якщо алергічні реакції відсутні, змочіть ватяний тампон маслом лаванди, і ніжно масажуйте постраждалі ділянки шкіри. Повторюйте це щодня. Олія лаванди має антисептичні й протизапальні властивості. Але будьте обережні, так як воно може викликати алергійну реакцію.

    Не використовуйте лаванду під час вагітності або годування груддю.[16] Серед побічних ефектів може бути нудота, блювота, головний біль, озноб.
  • Use Herbal Remedies for Rosacea Step 6.jpg 6 Використовуйте зелений чай. Наносьте маску з настояного зеленого чаю на уражені ділянки шкіри. Зелений чай містить епікатехін, епігаллокатехін, епікатехін-3-галлат і епігаллокатехін-3-галлат, які мають антиканцерогенними, протизапальними, антиоксидантними і сонцезахисними властивостями, причому останній особливо корисний при розацеа, при якій спостерігається чутливість до сонячних променів. Екстракт зеленого чаю може також зменшити руйнування шкірного покриву, спостерігається при розацеа. Якщо ви не можете знайти крем на основі настойки із зеленого чаю, ви можете спробувати метод холодного компресу з ромашки, описаний вище.

    Не рекомендується вживати зелений чай вагітним і годуючим грудьми, що страждають серцевими захворюваннями, людям, що мають проблеми з нирками, виразку шлунка, або психологічні розлади (особливо тривожність, яка може посилюватися кофеїном, що містяться в зеленому чаї).[17] Перед вживанням зеленого чаю проконсультуйтеся у лікаря.
  • Use Herbal Remedies for Rosacea Step 7.jpg 7 Наносите гель, що містить солодку (Гліциризин) на постраждалі ділянки шкіри двічі на день. Гліциризинова кислота також допомагає при лікуванні дерматиту. У дослідженні, проведеному Саїді та ін. (2003),[18] гель з 2% вмістом глицирризиновой кислоти значно знизив еритему, набряк і свербіж у хворих з атопічним дерматитом протягом 2-тижневого терміну лікування.
  • Use Herbal Remedies for Rosacea Step 8.jpg 8 Натріть уражені ділянки шкіри вівсянкою. Вівсянка очищає, зволожує, знімає роздратування, знімає свербіж, і виступає в якості протизапального засобу для лікування розацеа. Вівсянка також захищає шкіру та збільшує ліпідний шар, так як білки і полісахариди, що містяться у вівсянці, з'єднуються зі шкірою, забезпечуючи захисний шар, в той час як білки буферизують кислоти та основні компоненти.
  • Use Herbal Remedies for Rosacea Step 9.jpg 9 Наносите масло чайного дерева на уражені ділянки шкіри. Масло чайного дерева має як антисептичний, так і протизапальну дію. Воно може вбити мікроби, стійкі до метициліну, ванкоміцину та інших антибіотиків.[19] Олія чайного дерева містить понад 100 компонентів, в основному монотерпени, сесквітерпен та їх спирти, такі як терпін-4-ол, який відповідає за більшу частину антимікробної активності.[20]

    Використовуйте масло чайного дерева з обережністю, так як воно може викликати побічні ефекти, у тому числі алергічний контактний дерматит, [21] соматичний контактний дерматит,[22] еритему і системну реакцію гіперчутливості,[23] а також такі стани, як хвороба лінійного імуноглобуліну.[24]
  • Поради

    • Всі ці трав'яні лікувальні засоби слід використовувати в першу чергу для місцевого лікування розацеа. При пероральному прийманні цих препаратів збільшується ризик системної абсорбції і побічних ефектів.
    • Пийте багато води, щоб шкіра була зволоженою і здоровою.
    • Уникайте загальних провокуючих факторів розацеа, таких як алкоголь, шоколад, холод, фізичні вправи, скраби для обличчя, парфумерія, гарячі ванни, душ або сауна, гарячі напої, гостра їжа, стрес, перебування на сонці, і місцеві кортикостероїди.

    Попередження

    • У той час як деякі з цих трав допомагають вилікувати розацеа, вони також можуть погіршити ситуацію в деяких випадках, або викликати побічні ефекти. Якщо ви хочете використовувати трав'яні препарати, будь ласка, зверніться за консультацією до фітотерапевта або поговоріть зі своїм лікарем або дерматологом.
  • ^ rosacea at dorland's Medical Dictionary
  • ^ Antioxidant Chart - Fruits And Vegetables
  • ^ Antioxidant Values in Fruits And Vegetables, by Dan Roberts, September 2004
  • ^ The Importance of Antioxidants in Fruits and Vegetables, by Leigh Erin Connealy, M. D. November 05, 2008
  • ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Camphor
  • ^ El-Shazly AM, Hassan AA, Soliman M, Morsy GH, Morsy TA. Treatment of human Demodex folliculorum by camphor oil and metronidazole. J Egypt Soc Parasitol. 2004 Apr;34(1):107-16.
  • ^ Martin D, Valdez J, Boren J, Mayersohn M (Oct 2004). "Dermal absorption of camphor, menthol, and methyl salicylate in humans". J Clin Pharmacol 44 (10): 1151-7.
  • ^ Uc A, Bishop WP, Sanders KD (Jun 2000). "Camphor hepatotoxicity". South Med J. 93 (6): 596-8.
  • ^ http://www.springboard4health.com/notebook/herbs_chamomile.html
  • ^ Herbs At a Glance: Chamomile, NCCAM, National Institutes of Health, Department of Health & Human Services, February 17, 2009
  • ^ Chamomile (Matricaria recutita, Chamaemelum nobile), MedlinePlus, U. S. National Library of Medicine, National Institutes of Health, Department of Health & Human Services, 30 January 2009
  • ^ Sur R, Martin K, Liebel F, Lyte P, Shapiro S, Southall M. Anti-inflammatory activity of parthenolide-depleted Feverfew (Tanacetum parthenium). Inflammopharmacology. 2009 Feb;17(1):42-9.
  • ^ http://www.eherbal.org/data/feverfew.html
  • ^ http://www.eherbal.org/data/feverfew.html
  • ^ http://www.umm.edu/altmed/articles/feverfew-000243.htm
  • ^ Lavender: Precautions, Center for Integrative Medicine
  • ^ http://www.umm.edu/altmed/articles/green-tea-000255.htm
  • ^ Saeedі M, Morteza-Semnani K, Ghoreishi MR. The treatment of atopic dermatitis with licorice gel. J Dermatolog Treat. 2003 Sep;14(3):153-7.
  • ^ Tea Tree Oil, from American Cancer Society
  • ^ Tea Tree Oil Research Group, University of Western Australia.
  • ^ Khanna M, Qasem K, Sasseville D. Allergic contact dermatitis to tea tree oil with erythema multiforme-like id reaction. Am J Contact Dermat. 2000 Dec;11(4):238-42.
  • ^ de Groot AC, Weyland JW. Systemic contact dermatitis from tea tree oil. Contact Dermatitis. 1992 Oct;27(4):279-80.
  • ^ http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/patient-teatreeoil.html
  • ^ Perrett CM, Evans AV, Russell-Jones R. Tea tree oil dermatitis associated with linear IgA disease. Clin Exp Dermatol. 2003 Mar;28(2):167-70.


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?