Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як правильно використовувати ступку і товкач

Кроки

Метод 1 з 4: Вибір ступки і товкачика

  • Use a Mortar and Pestle Step 1.jpg 1 Виберіть матеріал, що підходить для ваших цілей. Зазвичай ступки і маточки випускаються комплектом. Ступка - це невелика чаша, а маточка - це широка паличка, підходяща по формі до поглиблення чаші, щоб чудово подрібнювати і розтирати все, що виявляється між товкачем і чашею. Вони можуть бути виготовлені з дерева, каменю чи металу. Виберіть підходящий вам матеріал, виходячи з кулінарних та особистих уподобань.
    • Керамічні ступки і маточки подрібнюють найкраще, але вони більш крихкі.
    • Дерев'яні ступки і маточки міцніше, але мають пористу структуру і псуються з часом. До того ж, аромат однієї приправи може зберегтися в ступці, і зіпсувати аромат наступній подрібнювальної приправи.
    • Кам'яні ступки і маточки теж подрібнюють дуже добре, але якщо вони невисокої якості виготовлення, то дрібні частинки каменю можуть потрапити у спеції.
  • Use a Mortar and Pestle Step 2.jpg 2 Виберіть розмір. Хочете ви подрібнювати великі обсяги спецій, насіння і горіхів, або досить невеликих кількостей? У продажу ви знайдете ступки всіх можливих розмірів, від невеликих, розміром з долоню, до великих, завбільшки з салатницю. Для різних випадків може бути корисно мати два набори, якщо вам дозволяє бюджет і є де їх зберігати.
    • Якщо ви збираєтеся подрібнювати велику кількість приправ, можливо, вам краще підійде подрібнювач спецій. Ступка і маточка більше підходять для подрібнення спецій або суміші на одне блюдо.
  • Метод 2 з 4: Проста техніка подрібнення

  • Use a Mortar and Pestle Step 3.jpg 1 Прочитайте рецепт. Якщо вам необхідно зробити дрібну кашку або порошок – ступка буде ідеальним інструментом. Підходять для подрібнення інгредієнти включають в себе: перець, насіння спецій і трав, самі трави і листя, рис, горіхи, морську сіль і так далі. Практично все, що вам може знадобитися в готуванні або випічці, можна подрібнити товкачем в ступці.
    • Якщо вам потрібно нарізати, змішати або зробити пюре з чого-небудь, зверніть увагу на інші прилади, наприклад блендер або навіть кухонний комбайн. Зазвичай в рецептах зазначаються найбільш відповідні прилади.
  • Use a Mortar and Pestle Step 4.jpg 2 Складіть інгредієнти в ступку. Відміряйте необхідну кількість цілісного перцю, кориці або будь-якого іншого потрібного компонента і складіть в ступку, але не заповнюйте її більш ніж на одну третину, інакше вам буде складно подрібнювати спеції рівномірно. Якщо потрібно перемолоти багато спецій, подрібнюйте невеликими порціями.[1]
  • Use a Mortar and Pestle Step 5.jpg 3 Подрібніть спеції товкачем до необхідної консистенції. Потримайте ступку однією рукою, тримаючи маточку іншої, обертальними рухами подрібнюйте спеції, поки маса не придбає однорідний вид. Рівномірно розтирайте, тисніть і кришити спеції, водячи товкачем по дну і стінкам ступки. Продовжуйте, поки не досягнете потрібної ступеня помелу.
    • Нижче описані інші техніки подрібнення і дроблення спецій, кожна з яких дозволить вам отримати різну консистенцію, що позначиться на смаку і запаху кінцевого продукту.
  • Use a Mortar and Pestle Step 6.jpg 4 Помістіть спеції на зберігання або використовуйте їх. Ви можете або висипати свежеизмельченные спеції у скляну банку з кришкою, що щільно закривається, або відміряти і використовувати їх для приготування страви за рецептом.
  • Метод 3 з 4: Інші техніки подрібнення

  • Use a Mortar and Pestle Step 7.jpg 1 Вивчіть інші техніки помелу. Цей варіант ідеально підійде для використання у випічці, приготування соусів і других страв. Ви можете подрібнити спеції до стану грубого, середнього або дрібного помелу.
    • Складіть інгредієнти в ступку і утримуйте її рукою.
    • Міцно і зручно утримуйте маточка у другій руці.
    • Заокругленим кінцем маточки сильно надавите на інгредієнти і обертайте його навколо осі.
    • Подрібнюйте, поки не досягнете потрібного результату.
  • Use a Mortar and Pestle Step 8.jpg 2 великі спеції і насіння можна кришити, злегка б'ючи по них товкачем. Якщо якась частина не піддається або ж просто занадто велика, обережно, але міцно вдарте по ній товкачем. Після цього ви зможете змінити техніку, щоб отримати менший помел.
    • Спочатку розтирайте компоненти. Це виявить більш міцні частинки і вам буде легше їх подрібнити.
    • Товчіть або тисніть. Використовуючи широкий кінець маточки, акуратно натисніть на непояснюване насіння або шматочок. Робіть короткі і точні удари, щоб прискорити процес і зберегти сили.
    • Щоб спеції не висипалися в процесі, накрийте чашу ступки рукою або тряпицей.
    • Перемеліть знову, якщо буде потрібно. Коли більша частина інгредієнтів помолота, кілька легких безладних ударів товкачем допоможуть закінчити дроблення.
  • 3 Використовуйте техніку дроблення. Якщо за рецептом необхідно використовувати подрібнені, а не мелені спеції, то це і означає, що їх не треба прати в порошок. Нижеописанная техніка також підійде для обробки часнику.
    • Складіть інгредієнти в ступку.
    • Обертайте маточка, щоб лопнути і покришити інгредієнти.
    • Продовжуйте, поки всі складові не будуть роздроблені, але не перемелені.
  • Метод 4 з 4: Чистка ступки і товкачика

  • Use a Mortar and Pestle Step 10.jpg 1 Очищайте ступку і товкач після використання. Метод чищення залежить від матеріалу, з якого зроблені ваші ступка і маточка. Зверніться до інструкції, що додається до них, для правильної чистки. Нижче представлені найбільш широко використовувані методи:
    • Якщо ступку і товкач можна мити в посудомийній машині, ви можете використовувати звичайний цикл.
    • Якщо їх не можна мити в посудомийній машині (наприклад, дерев'яні набори), помийте їх у теплій воді і добре висушіть, перш ніж прибирати для зберігання.
    • Якщо ви мололи сухі компоненти, то зазвичай достатньо просто протерти інструменти сухим чистим рушником.
  • 2 Не використовуйте миючі засоби без необхідності. Як згадувалося вище, багато ступки і маточки мають злегка пористою структурою, і можуть увібрати в себе трохи мила, що потім відіб'ється на смакових якостях вашого наступного помелу.[2] Промивання теплою водою і витирання насухо зазвичай достатньо для очищення цих предметів.
  • Use a Mortar and Pestle Step 11.jpg 3 Спробуйте використовувати сухий рис для позбавлення від в'їдаються запахів і плям. Іноді буває складно видалити в'їдаються плями і запахи міцних спецій. Відмінний спосіб позбавлення від них полягає в дрібному помелі сухого білого рису, який має увібрати в себе запах і колір останніх подрібнених спецій. Замініть рис і повторюйте процес до тих пір, поки мелений рис не буде залишатися білим після подрібнення.
  • Поради

    • Деякі трави містять масла і волокна, з-за яких на поверхні ступки утворюються тонкі, але міцні бляшки, які важко видалити. Якщо ви не можете відлущити їх кінчиком ножа, спробуйте замочити їх у теплій воді або спирті. Якщо бляшки досить сухі, ви можете сточити їх дрібним наждачним папером.
    • Інше використання: Подрібнення медичних препаратів (наприклад, аспірину для розчинення у воді), помел натуральних барвників до більш дрібної консистенції, подрібнення гранульованої їжі для тварин і т. д.
    • Дробіть, а не бийте, щоб не пошкодити кам'яні або керамічні ступки і маточки.
    • Що ще зробити ступкою і товкачем? Спробуйте наступне: здрібнювання свіжих трав в дрібну кашку (відмінно підійде для приготування трав'яного масла), дроблення часнику для часникових грінок, приготування хумуса, мигдальної пасти або приготування борошна за старовинною технологією.
    • Порадьтеся з фармацевтом перш, ніж подрібнювати ліки; деякі ліки можна жувати і подрібнювати, їх слід ковтати цілком.

    Попередження

    • Одне зауваження про дроблення: Керамічні, кам'яні і дерев'яні ступи можуть розколотися, якщо вдарити занадто сильно, або якщо в них нічого не насипано. Більшість металевих ступ призначене для подрібнення відносно м'яких компонентів, щоб уникнути появи ямок і сколів.
    • Врахуйте, що ступки і товкачика одного разу використані для подрібнення токсичних або шкідливих речовин, що більше не можуть бути використані для приготування їжі. Краще приберіть їх з кухні, і зберігайте їх з іншим інструментом, який ви використовуєте у ваших хобі, саду або хімічних експериментах.
    • Порадьтеся з фармацевтом перш, ніж подрібнювати ліки, деякі з них занадто швидко абсорбуються, якщо роздроблені.
      • Ніколи не подрібнюйте і не жуйте ліки, вкриті спеціальною оболонкою (шлунково-резистентні). Такі ліки виглядають як прозорі капсули з порошком або рідиною всередині. Інакше ви можете отримати серйозний розлад шлунку.
    • Якщо ви хочете зробити ступку і товкач власноруч, ніколи не покривайте внутрішню частину лаком.


    Джерела і цитати

  • ^ http://www.jamieshomecookingskills.com/pdfs/general/how to use a pestle and mortar.pdf
  • ^ http://www.thekitchn.com/i-have-a-mortar-and-pestle-but-no-spices-to-grind-help-liveblogging-the-kitchn-cure-fall-2013-195688


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?