Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як правильно нарізати цибулю

Кроки

Метод 1 з 4: Шинкування

  • Cut an Onion Step 1 preview Version 3.jpg 1 Переверніть цибуля так, щоб його гостра сторона була праворуч від вас.
  • Cut an Onion Step 2 preview Version 3.jpg 2 Відріжте правий і лівий кінці (вертикальний розріз).
  • Cut an Onion Step 3 preview Version 3.jpg 3 Покладіть цибулю на одну із зрізаних сторін. Вертикально розріжте навпіл.
  • Cut an Onion Step 4 preview Version 3.jpg 4 Візьміть одну половинку і покладіть її зрізом вниз. Зробіть вертикальні розрізи в 5 мм один від одного. Повторіть те ж саме з іншою половинкою.
  • Cut an Onion Step 5 preview Version 3.jpg 5 Велика частина цибулі буде розпадатися на шари у вигляді арок. Частини, які прилипли один до одного, можна легко розділити.
  • Метод 2 з 4: Рубаємо цибулю на дрібні шматочки

  • Cut an Onion Step 6 preview Version 3.jpg 1 Відріжте обидва кінці лука.
  • Cut an Onion Step 7 preview Version 3.jpg 2 Розріжте цибулю на дві половинки.
  • Cut an Onion Step 8 preview Version 3.jpg 3 Видаліть зовнішню оболонку.
  • Cut an Onion Step 9 preview Version 3.jpg 4 Загостреним кінцем ножа наріжте цибулю як можна краще.
  • Cut an Onion Step 10 preview Version 3.jpg 5 Поверніть цибулю, щоб нарізати хрестоподібним способом. У вас вийдуть ідеальні кубики цибулі.
  • Метод 3 з 4: Ріжемо на дрібні кубики

  • Cut an Onion Step 11 preview Version 3.jpg 1 Розріжте цибулину навпіл. Розріжте цибуля так, щоб ніж проходив через обидва кінці лука, а не через середину.
  • Cut an Onion Step 12 preview Version 3.jpg 2 Зріжте обидва кінця, видаліть.
  • Cut an Onion Step 13 preview Version 2.jpg 3 Повністю очистіть цибулю від шкірки.
  • Cut an Onion Step 14 preview Version 2.jpg 4 Покладіть цибулю зрізаною стороною на дошку.
  • Cut an Onion Step 15 preview Version 2.jpg 5 Візьміть широкий, гострий ніж, почніть нарізати цибулю поздовжньо. Зробіть кілька паралельних надрізів уздовж однієї осі. Вам потрібно різати в тому ж напрямку, коли ви розрізали цибулю навпіл.
    • Якщо ви хочете нарізати на більш "маленькі кубики, то робіть більше надрізів, ближче один до одного. Якщо ви хочете, щоб кубики були більше, зробіть менше розрізів, але далі один від одного. Ви можете зробити від 2 до 10 розрізів, в залежності від того, якого розміру кубики ви хочете отримати.
    • Залиште невелику частину верхівки лука "цілої". Це робиться для того, щоб цибуля не розпався на частини, коли ви будете слідувати наступним крокам. В основному , в результаті розрізів, зроблених на цьому кроці, цибулю не повинен розпастися на частини.
  • Cut an Onion Step 16 preview Version 2.jpg 6 Діючи в тому ж напрямку, розріжте цибулю навпіл. Замість того, щоб різати зверху/знизу, поверніть ніж горизонтально і розріжте справа наліво. Якщо цибуля великий, то можете зробити 2 або 3 поперечних розрізу.
    • Знову ж таки, не ріжте весь цибулю. Залиште маленький шматочок цілим, щоб цибуля не розпався на частини. Якщо на цьому кроці лук розпався на частини, то ви нарізали його невірно.
  • Cut an Onion Step 17 preview Version 2.jpg 7 Наріжте цибулю під правильним кутом, щоб вийшли маленькі кубики. Менші, часті інтервали між розрізами дають дрібні кубики, великі – кубики побільше. Ріжте до тих пір, поки не дійдете до тієї частини цибулі, яку ви залишили цілої у попередніх кроках.
  • Cut an Onion Step 18 preview Version 2.jpg 8 Візьміть шматочок, що залишився і наріжте його вздовж осі, а потім за наступною осі. В результаті у вас виходити кубики поменше, ніж до цього.
  • Cut an Onion Step 19 preview Version 2.jpg 9 При необхідності повторіть перераховані вище кроки з другою половиною цибулі.
  • Метод 4 з 4: Ріжемо з допомогою виделки

  • 26902 20.jpg 1 Відріжте цибулю з одного кінця.
  • 26902 21.jpg 2 Покладіть цибулину зрізаною стороною на дошку на обробну дошку і, притримуючи однією рукою, вертикально розріжте його навпіл зверху вниз.
  • 26902 22.jpg 3 Кожну половинку покладіть зрізаною стороною на дошку. Підключіть вилку паралельно зрізаному кінця. Вона призначена в якості обмежувача для ножа.
  • 26902 23.jpg 4 За допомогою ножа робіть більше надрізів, ближче один до одного по напрямку до вилці (чим більше розрізів, тим тонше вийде півкільця цибулі). Притримуючи цибулю виделкою, ви зменшуєте ризик порізатися.
  • 26902 24.jpg 5 Все ще не виймаючи виделку, поверніть половинку цибулі вертикально і зробіть надрізи зліва на право(у зворотний бік).
  • 26902 25.jpg 6 І під кінець, тримайте овоч вертикально. Поверніть його на 90 градусів і зробіть якомога більше надрізів, просуваючись у бік вилки.
  • Поради

    • Щоб уникнути сліз,
      • покладіть цибулю в морозилку на 1-5 хвилин,
      • покладіть очищену цибулю в холодну воду на 5 хвилин перед нарізанням,
      • не нахиляйтеся над дошкою для нарізання,
      • якщо в результаті нарізування у вас вийшла каша, то не викидайте її. Вона все ще гарна. Просто імпровізуйте.
      • жуйте жуйку, коли будете нарізати цибулю,
      • поставте палаючу свічку поруч з дошкою для нарізання,
      • дихайте носом,
      • тримайте шматок хліба в роті, щоб половинка хліба була назовні,
      • направте слабкий вентилятор на поверхню для нарізання,
      • перед початком занурте ніж у масло каноли.


    Попередження

    • Спочатку зніміть шкірку, тому що в результаті ваш ніж може вислизнути і ви можете порізатися.

    Джерела і посилання



    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?