Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як правильно наливати шампанське

Кроки

  • Pour a Glass of Champagne Step 1.jpg 1 Охолодіть шампанське. Поставте на кілька годин пляшку шампанського в холодильник, а найкраще – у відро з льодом і невеликою кількістю води.
  • Pour a Glass of Champagne Step 2.jpg 2 Переконайтеся в тому, що келихи ідеально чисті. Протріть келихи з допомогою кухонного рушника або лляної серветки. Найлютішим ворогом кришталевих і скляних келихів є молоко. Змити залишки молока можна з допомогою води або мильного розчину. Намагайтеся не використовувати одні і ті ж келихи для шампанського і молочних коктейлів.
  • Pour a Glass of Champagne Step 3.jpg 3 Оберніть пляшку серветкою або кухонним рушником. Лляні серветки виглядають краще, але якщо шампанське проллється, то його простіше всього витерти за допомогою м'якого рушника. Рушник або серветку потрібні для того, щоб ввібрати холодну воду або конденсат, також з їх допомогою легше утримати пляшку в руці.
  • Pour a Glass of Champagne Step 4.jpg 4 Відкрийте пляшку, знявши фольгу і дріт. Щоб пробка не вискочила раніше часу, притримуйте її рукою.
    • Акуратно поверніть пляшку, щоб трохи послабити пробку. Пробка повинна виходити поступово, інакше шампанське втратить частину бульбашок і буде несмачним.Happy New Year 2010.jpg
  • Pour a Glass of Champagne Step 5.jpg 5 Поставте келих на стіл або попросіть іншої людини, щоб він тримав його в руці. Якщо у вас недостатньо сил, щоб відкрити пляшку однією рукою, значить, самі не тримайте келих.
  • Pour a Glass of Champagne Step 6.jpg 6 Тримайтеся правою рукою за основу пляшки, при цьому великий палець повинен надати в поглибленні в дні пляшки. Лівою рукою притримуйте середню частину пляшки – таки чином у вас буде більше шансів не пролити шампанське на стіл. Якщо у вас сильні руки, то цей крок можна пропустити.
  • Pour a Glass of Champagne Step 7.jpg 7 При можливості нахиліть келих до себе. Якщо шампанське спочатку буде потрапляти на стінки келиха, а потім сам келих, ви тим самим збережете ігристі властивості напою.
    • Лейте шампанське на стінки келиха, а не на дно.
  • Pour a Glass of Champagne Step 8.jpg 8 Зачекайте, поки бульбашки осядуть, і продовжуйте наповнювати келих. Для того, щоб наповнити келих повністю, вам знадобиться 4-5 заходів або келих для шампанського, виконаний у формі грудях Марії Антуанетти.
    • Після того, як ви наповніть келих, поверніть горлечко пляшки – це потрібно зробити для того, щоб краплі не потрапили на стіл.

  • Поради

    • Щоб дізнатися, чи правильно було налито шампанське, подивіться на бульбашки. Якщо бульбашки піднімаються, але не досягають поверхні, то це говорить про те, що бульбашки збереглися.
    • Намагайтеся, щоб під час розливу пляшка була розташована під кутом 45 градусів. [1]


    Попередження

    • Дійте максимально акуратно, оскільки келихи для шампанського дуже крихкі, рівно як і сам напій.
    • Пийте в міру.


    Що вам знадобиться

    • Шампанське
    • Келихи для шампанського
    • Рушник або серветка
    • Стіл чи інша тверда поверхня
    • Помічник (бажано)

    Джерела і посилання

  • ^ Videojug, How to open champagne, http://www.videojug.com/film/how-to-open-champagne


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?