Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як використовувати галогенну піч

Кроки

Метод 1 з 2: Використання печі

  • 1 Візьміть деко або форму для випічки, яка поміщається всередину духовки. Перш, ніж готувати страву, переконайтеся, що деко або форму для випічки поміщається всередину галогенною духовки.
    • Ви можете використовувати спеціальний підходящий для використання в духовій шафі жароміцний деко з металу, силікону і пирексного скла.
    • Галогенна піч менше звичайної, тому вам знадобиться менша форма для випічки або лист.
  • 2 Дотримуйтесь рецептом, який ви вибрали для приготування їжі в печі. Ви можете використовувати звичайні рецепти для приготування їжі в духовці.
    • Існують також рецепти, призначені для приготування їжі в галогенною печі.
    • Якщо ви користуєтеся звичайним рецептом, дотримуйтесь всіх інструкцій, крім зазначеної температури, до якої потрібно розігріти духовку.
  • 3 Будьте обережні при використанні фольги. Ви можете обернути деко або блюдо алюмінієвої чи інший фольгою, щоб воно більш рівномірно приготувалося.
    • Алюмінієва фольга запобіжить підгоряння їжі.
    • Невеликий вентилятор всередині галогенною печі працює дуже сильно, тому якщо ви погано прикріпіть фольгу до страви, вона може злетіти з нього.
  • 4 Розігрійте галогенну духовку перш, ніж ставити у неї їжу. Розігрійте духовку до потрібної температури протягом 3-5 хвилин.
    • У багатьох рецептах не вказується, що піч потрібно розігріти перш, ніж ставити страву в неї, але це треба обов'язково робити.
    • На деяких галогенних печах є спеціальна кнопка розігріву духовки. Натисніть її, щоб розігріти духовку до 260 °C за 6 хвилин. Якщо такої кнопки немає, встановіть температуру вручну.
  • 5 блюдо Покладіть в галогенну піч. Акуратно поставте деко або форму для випічки всередину галогенною печі. Закрийте кришку печі.
    • Галогенна піч зазвичай має верхню і нижню кришку. Використовуйте нижнє відділення печі для випічки, запікання м'яса, розморожування різних продуктів, приготування страв на пару і т. д. Верхнє відділення використовуйте для гриля, підігріву і створення тостів.
    • Залиште хоча б сантиметровий отвір між стравою і верхньою і нижньою стінками духовки. Це потрібно для кращої циркуляції повітря і рівномірного підігріву.
  • 6 Встановіть час приготування. Використовуйте таймер для того, щоб встановити потрібний час. Коли ви це зробите, загориться червона лампочка.
    • У багатьох галогенних печах таймер може бути поставлений на максимум 60 хвилин.
    • Духовка вимкнеться, як тільки таймер спрацює. Ваше блюдо ніколи не згорить, якщо ви правильно встановіть час на таймері.
  • 7 Встановіть температуру, щоб включити духовку. Поверніть стрілку для регулювання температури за годинниковою стрілкою, поки не досягнете значення бажаної температури. Якщо таймер вже встановлено, червоний сигнальний вогник зміниться на зелений, і піч включиться автоматично.
    • Переконайтеся, що ви закрили кришку.
    • Якщо ви неправильно налаштували піч і не закрили кришку, духовка не включиться.
    • Якщо ви зніміть кришку з духовки під час приготування кришки, вентилятор зупиниться, піч перестане розігріватися. Поставте кришку назад, щоб продовжити готування.
  • 8 Акуратно вийміть готову страву з печі. У більшості печей є спеціальні щипці, якими можна витягнути деко або форму для випічки, щоб не обпалити куки.
    • Деко або форму для випічки буде дуже гаряча, тому обов'язково одягніть кухонні рукавички, щоб не обпектися.
    • Покладіть гаряче блюдо або деко на рушник, дерев'яну дошку або іншу жаронепроницаемую поверхню.
  • Метод 2 з 2: Час і температура

  • 1 В точності дотримуйтесь рецептом. Якщо ви використовуєте рецепт, створений спеціально для готування їжі в галогенною духовці, дотримуйтесь інструкцій описаних в ньому.
    • Якщо ви використовуєте звичайний рецепт для приготування їжі у звичайній духовці, вам потрібно змінити температуру і час приготування страви. Нижче ми вказали приблизні температури і час приготування деяких страв з овочів, м'яса та борошна.
  • 2 Нижче наведено список рекомендованих температур і часу приготування різних страв. Ці параметри відрізняються в залежності від рецепту і інгредієнтів, використовуваних для випічки в галогенною печі.
    • Шоколадний пиріг:18-20 хвилин при температурі 150 °C.
    • Булочки: 10-12 хвилин при температурі 200 °C.
    • Листковий пиріг: 18-20 хвилин при температурі 150 °C.
    • Хліб і хлібні вироби: 30-35 хвилин при температурі 150 °C.
    • Хліб з кукурудзяного борошна: 18-20 хвилин при температурі 180 °C.
    • Печиво-крапля: 8-20 хвилин при температурі 160°C.
    • Звичайне печиво: 10-12 хвилин при температурі 160 °C.
    • Кекси: 12-15 хвилин при температурі 180 °C.
    • Випічка і шкіри для пирога: 8-10 хвилин при температурі 200 °C.
    • Пироги з начинкою: 25-30 хвилин при температурі 160 °C.
    • Пироги з начинкою і кількома коржами: 35-40 хвилин при температурі 180 °C.
    • Рулети: 12-15 хвилин при температурі 180°C.
    • Рогалики і булочки: 12-15 хвилин при температурі 180 °C.
    • Хліб: 25-30 хвилин при температурі 160°C.
  • 3 Встановіть температуру, зазначену у спеціальній таблиці для приготування страв в галогенною печі. Якщо у вашому рецепті вказана температура для приготування страви в звичайній печі, її треба змінити. Коли ви змінюєте температуру приготування страви в звичайній печі на температуру приготування в галогенною печі, температуру потрібно зменшити. Якщо ви будете пекти протягом зазначеного в рецепті часу, страва підгорить.
    • Якщо ви печете торт, зменшіть температуру на 10 °C.
    • Для інших рецептів зазвичай потрібно зменшувати температуру на 20-40 °C, якщо це не закрите блюдо.
    • Слідкуйте за їжею і періодично перевіряйте, чи не готове блюдо.
  • Поради

    • Світло в галогенною печі вимикається, коли духовка розігрівається до зазначеної температури. Духовка продовжить включатися і вимикатися, щоб підтримувати постійну температуру в печі.

    Попередження

    • Не використовуйте галогенну піч на вулиці.
    • Не використовуйте піч, якщо шнур або інший компонент печі був пошкоджений.
    • Не мочіть шнур, вилку, кришку або іншу частину печі водою. Це може призвести до ураження електричним струмом.
    • Слідкуйте за дітьми і не давайте їм самостійно включати галогенну піч. Також стежте за тим, щоб вони не обпеклися.
    • Не використовуйте металеві йоржики для чищення печі.

    Що вам знадобиться

    • Галогенна піч.
    • Маленький деко або форму для випічки.
    • Кухонні рукавички.
    • Кухонні щипці.


    Джерела і посилання



    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?