Як прискорити дозрівання авокадо
Кроки
Метод 1 з 3: Дозрівання неразрезанного авокадо
1 Покладіть незрілий авокадо в паперовий пакет. Пакет необхідний для того, щоб утримати газ етилен, який сприяє дозріванню авокадо. Перевірте пакет на наявність отворів! - Паперовий пакет служить простий пасткою. Ви можете використовувати і будь-яке інше пристосування для утримання повітря. Бабуся може порадити вам покласти фрукт в пакет з борошном, або ви можете скористатися паперовим пакетом з Макдоналдса.
2 Покладіть в паперовий пакет банан, яблуко або помідор. Банан впорається краще за всіх, але чудово підійдуть і інші фрукти. Якщо у вас нічого цього немає, але є ще один авокадо, покладіть в пакет. - Ці фрукти виділяють більшу кількість етилену, ніж інші. Чим більше газу, тим швидше все дозріє.[1]
3 Зберігайте пакет при кімнатній температурі в закритому вигляді. Не тримайте його під впливом прямих сонячних променів; найкраще підійде температура 18 ? -24 ? C. Якщо ви не додавали в пакет інші фрукти, то на дозрівання авокадо піде 2-5 днів.[2] 4 Регулярно перевіряйте. Додавання інших фруктів значно прискорить процес, який займе приблизно 1-3 дні.[3] Авокадо дозрів, якщо ви можете його легко очистити. Спробуйте його на дотик, так як часто його зрілість важко визначити за кольором. - Незрілий авокадо красивого зеленого кольору. Зрілий набуває фіолетові і чорні відтінки (ви повинні використовувати його приблизно через 2 дні). Коли авокадо безпосередньо готовий до вживання, він стає на стільки темно-зеленим (коричневим), що виглядає практично пурпурно-чорним.[4]
- Зрілий авокадо можна зберігати в холодильнику протягом кількох днів, але з часом він втратить свої смакові якості.[5]
Метод 2 з 3: Дозрівання нарізаного авокадо
1 Збризніть нарізаний авокадо соком лимона або лайма. Так як фрукт нарізаний, необхідно запобігти його потемніння і розм'якшення за допомогою кислотного агента (лимонного соку). Ви хочете, щоб авокадо дозрів, а не зіпсувався. 2 Накрийте його прозорою поліетиленовою плівкою. Складіть половинки разом і оберніть плівкою, щоб авокадо виглядав цілим. Покладіть його в холодильник. - Якщо у вас немає поліетиленової плівки, використовуйте щільно закривається контейнер.
3 Слідкуйте за дозріванням. Через деякий час спробуйте авокадо на смак. Дістаньте його з холодильника і спробуйте, якщо він виглядає м'яким і їстівним. Якщо авокадо ще не готовий до вживання, покладіть його назад в холодильник. Метод 3 з 3: Зберігання і використання авокадо
1 Зберігайте незрілий, ненарезанный авокадо при кімнатній температурі. Ні в якому разі не кладіть його в холодильник. Він не зріє при низьких температурах. [6] Якщо нічого не робити, а просто покласти авокадо на стільницю, він буде зріти до 6 днів. 2 Для нарізаного шматочками, скибочками або пюре з авокадо використовуйте лимонний сік. Навіть якщо ваш авокадо вже у формі гуакамоле, збризкайте його свіжим соком лимона або навіть апельсина. Кислота сповільнює процес потемніння (окислення), і ваш авокадо прослужить вам довше. - Якщо плід почав темніти, немає необхідності його викидати. Приберіть потемнілі ділянки і використовувати інше.[7]
3 Якщо авокадо псується, зробіть з нього пюре і заморозьте. Якщо плід готовий до використання, але ви запланували зробити це пізніше, приготуйте з нього пюре і поставте в морозильну камеру. Не заморожуйте авокадо цілком, так як пропаде його смак. Ви зможете використовувати авокадо для соусів і заправок.[8] - Тим не менше, краще всього не заморожувати авокадо. Це підходить тільки в тому випадку, якщо у вас немає можливості вжити його у свіжому вигляді.
4 Слідкуйте за етапами зрілості. Якщо ви спостерігаєте за авокадо, ви будете мати гарне уявлення про різних стадіях стиглості. - Якщо авокадо тільки починає заспівати, то він буде менш схильний до дії тепла. Ви можете легко обсмажити на грилі або запекти.
- Якщо в кінці кінців ваш авокадо дозрів, то він чудово підійде в нарізаному скибочками вигляді для салатів і соусів. Міцні скибочки чудово прикрасять ваші страви.
- Якщо у вас багато плодів авокадо, зробіть з них що-то кремове, наприклад, тістечка, морозиво або сирний пиріг. Експериментуйте![9]
Поради
- При використанні паперового пакета авокадо дозріє не так швидко, як з додаванням інших фруктів, але все ж швидше, ніж без пакету.
- Ви також можете насипати в пакет борошна.[10]
Попередження
- Холодильник перешкоджає процесу зору авокадо. Використовуйте холодильник для тривалого зберігання, але не для дозрівання.
- Не готуйте авокадо в мікрохвильовій печі. Ви можете прочитати в інтернеті, що це можливо (і це дійсно так, адже технічно ви можете приготувати в мікрохвильовій печі все, що завгодно), але це порушить смак авокадо.[11]
Що вам знадобиться
- Авокадо
- Паперовий пакет
- Банан, яблуко або помідор (для прискорення процесу)
Джерела і посилання
^ http://www.thekitchn.com/smart-tip-to-quickly-ripen-an-avocado-use-a-banana-167383 ^ http://www.shockinglydelicious.com/how-to-ripen-an-avocado/ ^ Barbecue Smoker Recipes.com, How to Ripen Avocado Tip ^ ^ http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodtip&dbid=16 ^ ^ http://www.avocadocentral.com/how-to/how-to-store-how-to-ripen-avocados ^ ^ http://www.avocadosfrommexico.com/Foodservice/ChefBasics-Ripening.aspx ^ Thrifty Fun, Ripening Avocados ^
Рекомендуємо для перегляду