Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як зберігати авокадо

Кроки

Метод 1 з 6: Зберігання цілого не зрілого авокадо

  • Store Avocado Step 1.jpg 1 Помістіть авокадо в коричневий паперовий мішок, якщо хочете. Ви можете пропустити цей крок, але в паперовому пакеті авокадо дозріє швидше.
    • Без паперового пакета авокадо поспіє за 7 днів.[1]Store Avocado Step 1Bullet1.jpg
    • З паперовим пакетом дозрівання відбудеться в рамках 3-5 днів.Store Avocado Step 1Bullet2.jpg
    • Щоб прискорити процес ще швидше, покладіть яблуко або банан в мішок разом з авокадо. Це знизить період від 2 до 3 днів.Store Avocado Step 1Bullet3.jpg
    • Коричневий паперовий мішок утримує газ етилен, виділяється дозріваючими фруктами. Дозрівши, яблука і банани виділяють ще більше етилену, так що зберігання в одному мішку цих фруктів разом з авокадо призведе до того, що всі вони швидше дозріють.Store Avocado Step 1Bullet4.jpg
  • Store Avocado Step 2.jpg 2 Тримайте авокадо при кімнатній температурі. Помістіть авокадо в комору або в шафу, поза досяжності сонячних променів.
    • В ідеалі авокадо має зберігатися при температурі між 18 та 24 градусами Цельсія.
    • Не зберігайте в холодильнику нестиглі авокадо. Холодильник значно уповільнює процес дозрівання, і в підсумку авокадо не поспіє правильно і швидко.
  • Store Avocado Step 3.jpg 3 Перевіряйте авокадо кожен день. Легенько стисніть авокадо, щоб визначити, як близько воно до того, щоб остаточно встигнути. Стигле авокадо має одразу піддаватися навіть при найменшому тиску.
    • Авокадо можна зберігати в кімнатній температурі близько тижня, якщо ви почали з не зрілого.Store Avocado Step 3Bullet1.jpg
    • Авокадо має лише легенько продавлюватися. Якщо ви тиснете на шкірку великим пальцем, і це залишає синяк або глибоку вм'ятину, яка не проходить, ймовірно, авокадо вже переспело.Store Avocado Step 3Bullet2.jpg
  • Метод 2 з 6: Зберігання нарізаного не зрілого авокадо

  • Store Avocado Step 4.jpg 1 Покрийте обидві половинки лимоном або соком лайма. Пензликом змастіть відкриту поверхню авокадо достатньою кількістю кислого соку, щоб легенько покрити м'якоть.
    • Розрізання авокадо руйнує клітинні стінки всередині фрукта, і в результаті запускається процес, відомий як окислення. Окислення – процес, відповідальний за те, що багато фрукти стають коричневими.Store Avocado Step 4Bullet1.jpg
    • Кислотне речовина уповільнює окислення.Store Avocado Step 4Bullet2.jpg
    • Крім лимонного соку і соку лайма, до інших кислотних речовин відносяться сік апельсина, оцет або томатний сік.Store Avocado Step 4Bullet3.jpg
  • Store Avocado Step 5.jpg 2 З'єднайте дві половинки назад разом. Притисніть дві половинки максимально щільно і рівно, захищаючи половинку без кісточки половинкою, в якій кісточка ще знаходиться.
    • Ідея в тому, щоб звести відкриті частини до мінімуму. Обидві частини авокадо поки що добре поєднуються, так що з'єднання їх разом – ефективний спосіб покрити відкриту м'якоть. Ви не зможете полагодити розірвані мембрани, так що окислення все одно буде йти, але на цьому етапі це дозволить загальмувати його, зменшивши кількість надходить до м'якоті кисню.
  • Store Avocado Step 6.jpg 3 Оберніть авокадо пластиковою плівкою. М'яко оберніть авокадо пластиковою плівкою, щоб створити герметичну захист.
    • Як варіант, ви можете покласти авокадо в герметичний контейнер, вакуумний пластиковий пакет або пакет з зіп-локом. Все що вам потрібно на цій стадії – знайти спосіб обмежити або припинити доступ кисню до фрукту.Store Avocado Step 6Bullet1.jpg
    • Створюючи герметичну захист, зменшує кількість кисню, що надходить до відкритої поверхні фрукта, гальмуючи таким чином процес окислення.
  • Store Avocado Step 7.jpg 4 Помістіть фрукт в холодильник. Помістіть загорнутий фрукт в холодильник на кілька днів, або до тих пір, поки не дозріє.
    • Зберігайте авокадо у відділі для фруктів або біля задньої стінки холодильника, де температура буде максимально низькою.
    • Не зберігайте авокадо в шафі або в коморі при кімнатній температурі. Як тільки фрукт розрізаний, його потрібно тримати в холодильнику, щоб зберегти якість і їстівність.
  • Store Avocado Step 8.jpg 5 Слідкуйте за процесом. Розрізане авокадо в холодильнику буде зріти трохи довше, ніж ціле авокадо при кімнатній температурі.
    • Розрізане нестигле авокадо набагато важче зберігати. В залежності від того, наскільки попередньо дозріло авокадо, процес повного дозрівання займе від декількох днів до тижня. Іноді м'якоть починає окислюватися ще до того, як фрукт повністю дозріє.Store Avocado Step 8Bullet1.jpg
    • Коли авокадо достигло, воно повинно піддаватися легкому натиску пальців. М'який авокадо – переспевший.Store Avocado Step 8Bullet2.jpg
  • Метод 3 з 6: Зберігання цілого стиглого авокадо

  • Store Avocado Step 9.jpg 1 Помістіть авокадо в пластиковий пакет. [2] Видавіть якомога більше повітря з пакету і закрийте його.
    • Строго кажучи, так як фрукт не розрізаний і клітинні мембрани не зруйновані, не так вже й важливо зберігати авокадо в пластиковому пакеті або контейнері. Це може продовжити життя фрукта на день-два, але в цьому разі це спірний прийом.
  • Store Avocado Step 10.jpg 2 Помістіть фрукт в холодильник. Помістіть авокадо у відсік для фруктів або до задньої стінки холодильника.
    • Не зберігайте стигле авокадо в коморі при кімнатній температурі, навіть якщо цілий фрукт і недоторканий. Холодна температура холодильника сповільнить процеси дозрівання. Таким чином, авокадо, що зберігається в холодильнику, буде потрібно набагато більше часу, щоб перезріть і стати неїстівним, в порівнянні з тим, що зберігається в коморі.
  • Store Avocado Step 11.jpg 3 Періодично перевіряйте авокадо. Стигле ціле авокадо має зберігатися таким способом від 3 до 5 днів.
    • Якщо авокадо стає м'яким, або якщо на фрукті залишаються патьоки і непроходящие вм'ятини на місці, де ви натискаєте, значить, воно стає перезревшим, і його вже не можна більше зберігати, а пора їсти.Store Avocado Step 11Bullet1.jpg
  • Метод 4 з 6: Зберігання нарізаного стиглого авокадо без кісточки

  • Store Avocado Step 12.jpg 1 Нанесіть пензликом трохи соку лимона або лайма на м'якоть. Покрийте відкриту частину авокадо достатньою кількістю кислого соку, щоб покрити всю поверхню.
    • Розрізання авокадо руйнує клітинні стінки всередині фрукта, і в результаті запускається процес, відомий як окислення. Окислення – процес, відповідальний за те, що авокадо та інші фрукти стають коричневими, після того, як їх розрізають.Store Avocado Step 12Bullet1.jpg
    • Кислотні речовини сповільнять окислення. Крім лимонного соку і соку лайма, можете використовувати апельсиновий сік, оцет або томатний сік.Store Avocado Step 12Bullet2.jpg
  • Store Avocado Step 13.jpg 2 Як варіант, нанесіть оливкову олію на поверхню. Якщо у вас немає соку лимона або лайма, або ви не хочете використовувати їх з якихось причин, покрийте відкриту частину фрукта достатньою кількістю оливкової олії, щоб рівно покрити всю поверхню.
    • Хоч масло безпосередньо і не уповільнює окислення фрукта, його використання може створити навіть кращий герметичний бар'єр. Коли до відкритої м'якоті авокадо надходить менша кількість кисню, процес окислення буде протікати повільніше, ніж без масла.
  • Store Avocado Step 14.jpg 3 Оберніть авокадо пластиковою плівкою. Міцно оберніть авокадо пластиковою плівкою, щоб створити герметичний бар'єр.
    • Замість використання пластикової плівки, можете також помістити авокадо в герметичний контейнер, вакуумну коробку або пакет з зіп-локом. Головне – знайти спосіб уповільнити або зупинити доступ кисню до фрукту.Store Avocado Step 14Bullet1.jpg
    • Якщо використовуєте масло замість кислого фруктового соку, комбінація пластикової плівки і оливкової олії створить міцний герметичний бар'єр.Store Avocado Step 14Bullet2.jpg
    • Створюючи герметичний бар'єр, ви обмежуєте надходження кисню до відкритої поверхні м'якоті авокадо, таким чином, уповільнює окислювальні процеси.Store Avocado Step 14Bullet3.jpg
  • Store Avocado Step 15.jpg 4 Помістіть в холодильник. Зберігайте авокадо у відсіку для фруктів або біля задньої стінки холодильника.
    • Не зберігайте стиглі авокадо при кімнатній температурі, особливо якщо вони вже розрізані. Холодна температура холодильника сповільнить процеси дозрівання, що запобіжить фрукти від перезрівання.
  • Store Avocado Step 16.jpg 5 Часто перевіряйте авокадо. Розрізане стигле авокадо, зберігається таким чином, може лежати день-два, після цього стає перезрілим.
    • Якщо авокадо стало м'яким, або якщо на фрукті залишаються непроходящие вм'ятини на місці, де ви натискаєте, значить, він стає перезревшим, і його вже не можна більше зберігати, а пора їсти.Store Avocado Step 16Bullet1.jpg
  • Метод 5 з 6: Зберігання нарізаного стиглого авокадо з кісточкою

  • Store Avocado Step 17.jpg 1 Залиште кісточку в половинки авокадо. [3] Замість того, щоб виймати кісточку з вільної половинки, залиште її всередині, вона пригальмує процес окислення.
    • Залишивши кісточку всередині, ви зменшите кількість розірваних клітинних мембран. Більш того, кісточка захищає м'якоть від повітря і світла, зменшуючи доступ кисню, отже, процес окиснення.
  • Store Avocado Step 18.jpg 2 Міцно загорніть авокадо в пластикову плівку. Оберніть розрізане авокадо пластиковою плівкою, створюючи герметичний бар'єр.
    • Якщо у вас немає пластикової плівки, є й інший варіант. Ви можете помістити авокадо в герметичний пластиковий контейнер, вакуумний пакет або пакет з зіп-локом. Все, що вам потрібно зробити на цьому етапі, – зменшити або припинити доступ кисню до фрукту.Store Avocado Step 18Bullet1.jpg
    • Створюй герметичний бар'єр, ви обмежуєте кількість кисню надходить до відкритої поверхні м'якоті, уповільнюючи таким чином процес окислення.Store Avocado Step 18Bullet2.jpg
  • Store Avocado Step 19.jpg 3 Помістіть фрукт в холодильник. Помістіть розрізане авокадо у відсік для фруктів або до задньої стінки холодильника.
    • Не зберігайте стиглі авокадо при кімнатній температурі, особливо, якщо ви вже розрізали їх. Холодна температура холодильника сповільнить процес дозрівання. Таким чином, ви уникнете фрукт від занадто швидкого перезрівання.
  • Store Avocado Step 20.jpg 4 Періодично оглядайте його. Коли розрізане стигле авокадо зберігається таким чином, воно може лежати день-два перед тим, як стане переспевшим.
    • Якщо авокадо стане м'яким, або при натисканні залишаються патьоки і глибокі вм'ятини, які не проходять, значить, авокадо стає переспевшим, і його пора їсти.Store Avocado Step 20Bullet1.jpg
  • Метод 6 з 6: Заморозьте авокадо

  • Store Avocado Step 21.jpg 1 авокадо Розріжте. Використовуйте гострий кухонний ніж, щоб авокадо розрізати на дві половинки.
    • Переконайтеся, що фрукт чистий, перед тим, як починати.Store Avocado Step 21Bullet1.jpg
    • Помістіть його на чисту безпечну поверхню і гострим кухонним ножем розріжте.Store Avocado Step 21Bullet2.jpg
    • Відокремте дві половинки один від одного.Store Avocado Step 21Bullet3.jpg
  • Store Avocado Step 22.jpg 2 Приберіть кісточку. Металевої великий столовою ложкою вийміть кісточку.
    • Як варіант, замість того, щоб виймати кісточку ложкою, можете прибрати її, ніжно підчепивши гострим кухонним ножем. Проштовхуйте ніж до тих пір, поки не дістанете дна ямки з кісточкою, потім поверніть його і підніміть кісточку.
  • Store Avocado Step 23.jpg 3 авокадо Очистіть від шкірки. Выскребите м'якоть авокадо ложкою або очистіть шкірку пальцями.
    • Щоб очистити шкірку, авокадо розріжте на четвертинки і часточки. Візьміться за шкірку пальцями і потягніть прямо вниз так, як знімаєте шкірку з банана.Store Avocado Step 23Bullet1.jpg
    • Можете також витягнути м'якоть, вставивши велику металеву ложку між м'якоттю і шкіркою. Як тільки м'якоть відокремитися від шкірки, просто підніміть її.Store Avocado Step 23Bullet2.jpg
  • Store Avocado Step 24.jpg 4 Зробіть пюре з авокадо. Покладіть м'якоть авокадо в комбайн або блендер і размельчайте до тих пір, маса не стане однорідною.
    • Авокадо має перетворитися на пюре, щоб потім його можна було добре заморозити. Ціле, розрізане і навіть порізане на кубики, авокадо може втратити у зовнішньому вигляді, текстури, смаку і загальному якості, коли буде заморожуватися.
  • Store Avocado Step 25.jpg 5 Додайте 0,5-1 столової ложки (7,5-15 мл) лимонного соку або соку лайма. Помістіть авокадо в блендер і подрібнюйте до тих пір, поки пюре не стане однорідним.
    • Кислотні речовини сповільнюють процес окислення і збережуть загальна якість пюре авокадо на тривалий період часу.
  • Store Avocado Step 26.jpg 6 Перемістіть авокадо в герметичний контейнер. Залиште півтора-три сантиметра вільного простору в контейнері, щоб пюре було куди розширюватися, коли воно замерзне.[4]
    • Використовуйте герметичний пластиковий контейнер, пакет для заморозки або пакет з зіп-локом. Переконайтеся, що контейнер розрахований для заморозки, перед тим, як його використовувати.Store Avocado Step 26Bullet1.jpg
    • Напишіть на контейнері назва компонентів, дату заморозки і кількість продукту.Store Avocado Step 26Bullet2.jpg
  • Store Avocado Step 27.jpg 7 Зберігайте пюре авокадо в морозилці. Таким чином, авокадо може зберігатися до 6 місяців.
    • Якщо авокадо стало коричневим або ще якось змінило колір, значить, воно почало псуватися.

  • Що вам знадобиться

    • Коричневий паперовий пакет
    • Яблуко або банан
    • Кондитерська кисть або ложка
    • Лимонний сік, сік лайма або подібні безпечні харчові кислотні речовини
    • Ніж
    • Металева ложка
    • Оливкова олія
    • Холодильник
    • Морозилка
    • Герметичний пакет або контейнер
    • Кухонний комбайн або блендер

    Джерела і посилання

  • ^ http://www.stilltasty.com/fooditems/index/16427
  • ^ http://www.stilltasty.com/articles/view/45
  • ^ http://www.inspiredtaste.net/11977/how-to-prepare-and-store-avocado/
  • ^ http://www.avocadocentral.com/how-to/how-to-store-how-to-ripen-avocados


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?