Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як зберігати базилік

Кроки

Метод 1 з 10: Короткочасне зберігання в холодильнику

Є кілька варіантів короткочасного зберігання в холодильнику:

  • Preserve Basil Step 1.jpg 1 Помістіть базилік в пластиковий пакет. Зберігайте в холодильнику короткий період часу.
  • Preserve Basil Step 2.jpg 2 Помістіть базилік у вазу з водою. Поставте в холодильник і швидко використовувати.
  • Preserve Basil Step 3.jpg 3 Помістіть базилік в спеціальний пристрій для зберігання трав. Дотримуйтесь інструкції, що додається.
  • Метод 2 з 10: Заморожування базиліка

    Є кілька легких способів заморозити базилік.

  • Preserve Basil Step 4.jpg 1 Підготуйте базилік до заморожування. Очистіть і висушіть:
    • Спочатку відокремте все листя від стебел. Якщо ви збираєтеся використовувати другий метод заморозки, то ви напевно захочете залишити бутони недоторканими. Стебла потрібно видалити.
    • Ретельно промийте листя, намагаючись не пошкодити їх.
    • Нарешті, видаліть зайву воду з допомогою центрифуги для обсушування листя або залиште їх сушитися на рушник.
  • Preserve Basil Step 5.jpg 2 Заморозьте базилік у вигляді соусу песто. Покладіть 1-2 жменьки базиліка в кухонний комбайн, приготуйте пюре з листя базиліка з оливковою олією і сіллю. Якщо покрити листя базиліка оливковою олією, це захистить їх від повітря, щоб вони зберегли колір і аромат. Викладіть пюре в маленький герметичний контейнер і зверху додайте ще трохи олії. Коли разморозите пюре, додайте ваші улюблені інгредієнти песто.
  • Preserve Basil Step 6.jpg 3 Заморозьте базилік як є. Цей метод займе трохи більше часу, але такий же легкий спосіб заморожування базиліка. Цей метод дозволяє зберегти цілісність листя і бутонів, щоб використовувати їх в якості прикраси.
    • Покладіть підготовлені листя на підносі в морозильник на 1-2 години.
    • Як тільки вони заморозяться, помістіть їх в герметичний контейнер. Не кладіть занадто багато, щоб вони не втратили свою форму.
    • Після розморожування можна порубати листя або використовувати цілими в якості прикрас для пасти або супів.
  • Preserve Basil Step 7.jpg 4 Заморозьте базилік з допомогою пакета для молока. Це самий легкий із усіх методів заморозки.
    • Просто упакуйте листя в чистий картонний пакет з-під молока зі зрізаною верхівкою.
    • Щільно закрийте верх.
    • Використовуйте однолітрові пакети з-під молока і покладіть їх у герметично закриваються пакети.
    • Коли захочете використовувати базилік, відріжте шматочок картону, а залишок заморозьте.
  • Метод 3 з 10: Соління базиліка

    Це найбільш традиційний метод підготовки до зберігання базиліка.

  • Preserve Basil Step 8.jpg 1 Підготуйте сіль. Насипте 1 см солі на дно чистого і сухого глиняного горщика, банки або керамічного контейнера з кришкою.
  • Preserve Basil Step 9.jpg 2 Приготуйте листя базиліка. Переконайтеся, що вони чисті і сухі.
  • Preserve Basil Step 10.jpg 3 Покладіть листя базиліка в горщик. Посипте легким шаром солі кожен шар базиліка. Продовжуйте таким чином, поки не додасте все листя.
    • Через кожні 10 шарів обережно притискайте, але так, щоб не пошкодити листя.
  • Preserve Basil Step 11.jpg 4 Наповнюйте до рівня 5 см від верху. Міцно притисніть, але обережно. Зверху насипте багато солі, щоб спресувати все.
    • Струсніть і трохи постукайте по глечик, щоб сіль проникла у всі тріщини і прошарки між листям.
  • Preserve Basil Step 12.jpg 5 Збережіть. Помістіть горщик у прохолодне й сухе місце. Комора або підвал відмінно підійдуть. Зберігайте стільки, скільки хочете.
  • Preserve Basil Step 13.jpg 6 Щоб використовувати, просто візьміть кілька листя, струсіть сіль і використовуйте як зазвичай.
  • Метод 4 з 10: Занурення базиліка оливкова олія

  • Preserve Basil Step 14.jpg 1 Очистіть листя базиліка і дайте їм висохнути.
  • Preserve Basil Step 15.jpg 2 Помістіть у відповідний контейнер для зберігання.
  • Preserve Basil Step 16.jpg 3 Посипте сіллю. Струсніть.
  • Preserve Basil Step 17.jpg 4 Наповніть контейнер оливковою олією.
  • Preserve Basil Step 18.jpg 5 Накрийте контейнер. Помістіть в холодильник і залиште. Збережені таким способом листя базиліка залишаться у відмінному стані на кілька місяців.
  • Preserve Basil Step 19.jpg 6 Використовуйте згідно своїм рецептам. І листя, і масло (тепер разом з базиліком) можуть використовуватися при готуванні.
  • Метод 5 з 10: Базиліковий оцет

    Оцет є чудовим консервантом. Додаючи базилік, ви отримуєте приголомшливий трав'яний оцет, який можна використовувати в багатьох салатах і стравах.

  • Preserve Basil Step 20.jpg 1 Зберіть свіжі листя. В ідеалі, зберіть їх після того, як ранкова роса висохне, але до того, як сонце висушить ефірні олії базиліка, які настільки підсилюють його смак.
  • Preserve Basil Step 21.jpg 2 При необхідності очистіть листя. Висушіть перед використанням.
  • Preserve Basil Step 22.jpg 3 Додайте 15 г / (? склянки) свіжого базиліка у відповідний контейнер для зберігання. Банку з кришкою є хорошим варіантом, наприклад, скляна банку або банку з затискний кришкою.
  • Preserve Basil Step 23.jpg 4 Додайте 2 склянки білого або червоного вина, або стільки ж яблучного оцту. Переконайтеся, що залили базилік.
  • Preserve Basil Step 24.jpg 5 Закрийте кришку. Залиште на 4 тижні в прохолодному, темному місці.
  • Preserve Basil Step 25.jpg 6 Використовуйте. Додайте до різних страв, які вимагають оцет, наприклад, в якості заправки для салатів або солоних страв.
    • При використанні, процідіть оцет і видаліть листя. Вони вже передали свій аромат оцту.
  • Метод 6 з 10: Сушіння базиліка пучком

    Сушіння базиліка не найкращий метод, так як аромат частково втрачається, але все ж це краще, ніж втратити надлишок врожаю! Хитрість у тому, щоб висушити базилік швидко і рівномірно, щоб якомога краще зберегти аромат.

  • Preserve Basil Step 26.jpg 1 Сушіть базилік перед тим, як він зацвіте. Базилік цвіте тоді, коли все листя на стеблі повністю виросли, але коли з'являється цвітіння, трава втрачає свій аромат. Квіти з'являються в середині пучка у формі піраміди. Підготуйте і висушіть базилік, коли все листя зростуть, але перш, ніж рослина зацвіте, щоб сушений базилік зберіг весь свій аромат.
  • Preserve Basil Step 27.jpg 2 Зріжте листя базиліка зі стебел. Відокремте листя. Це допоможе вам добре промити їх і вони будуть лежати рівно при сушінні. Залиште на аркуші невеликий стеблинка розміром до 2 см, щоб можна було скласти пучок з листя і зв'язати їх разом.
  • Preserve Basil Step 28.jpg 3 Гарненько промийте листя. Промийте зрізані листя базиліка під холодною водою. Це дозволить видалити будь-який пил, хімічні речовини та іншого сміття, який міг потрапити на листя, поки вони росли або коли їх перевозили, якщо ви купили базилік в магазині.
  • Preserve Basil Step 29.jpg 4 Висушіть промиті листя. Покладіть промиті листя на паперовий рушник і обережно висушіть зверху другим паперовим рушником. Якщо видалити зайву вологу перед сушінням, то це допоможе запобігти гниттю під час процесу сушіння.
  • Preserve Basil Step 30.jpg 5 Зберіть листя в пучки. Зберіть підготовлені листки в пучки і зав'яжіть їх разом у стебла гумкою або ниткою. Якщо у вас багато базиликовых листя, то зробіть кілька пучків замість одного.
  • Preserve Basil Step 31.jpg 6 Повісьте листя сушитися. Повісьте пучки базиліка на гачку або цвяху сушитися. Не обов'язково вішати їх на кухні, але переконайтеся, що ви вибрали місце, де повітря вільно циркулює і присутні помірні промені сонця, щоб допомогти процесу сушіння. Оберіть кімнату, де можна відкрити вікно і, бажано, щоб туди комах не було доступу.
  • Preserve Basil Step 32.jpg 7 Залиште базилік висіти на два тижні. Ваш базилік буде висушений і готовий до використання через два тижні, або коли листя стануть темно-зеленими. Якщо листя або стебла ще трохи м'які, залиште їх повисіти ще тиждень.
    • Зніміть пов'язку, відокремте сушені листя і розкришите їх пальцями. Зберігайте в банку з написом для подальшого використання.
  • Preserve Basil Step 33.jpg 8 Зберіть свої сушені трави.
  • Метод 7 з 10: Сушіння базиліка на сітці

    Використання сітки, наприклад, віконної чистої сітки, чудово в плані циркуляції повітря і сушіння.

  • Preserve Basil Step 34.jpg 1 Помістіть листя базиліка на чисту віконну сітку. Кладіть їх окремо і не накладайте один на одного.
  • Preserve Basil Step 35.jpg 2 Шар листя базиліка накрийте марлею. Це запобіжить їх здування і захистить від пилу. Марля достатньо легка, щоб не заважати циркуляції повітря.
  • Preserve Basil Step 36.jpg 3 Помістіть у сітку місце для сушіння. Виберіть місце, яке знаходиться далеко від руху людей і тварин, де тепло, сухо і темно. У цьому місці повинна бути хороша вентиляція.
  • Preserve Basil Step 37.jpg 4 Залиште сушитися. Це займе приблизно 4-14 днів, в залежності від часу року і вологості місцевості.
  • Preserve Basil Step 38.jpg 5 Закінчите сушіння в духовці. Після того, як листя стали хрусткими, помістіть їх одним шаром на лист для запікання. Помістіть в духовку, розігріту до 38?C і залиште двері трохи прочиненими. Залиште на 10 хвилин. Це завершить процес сушіння.
  • Preserve Basil Step 39.jpg 6 Дайте охолонути. Потім помістіть в герметичний контейнер для зберігання. Слід позначити контейнер датою і назвою. Через тиждень після приміщення в контейнер, перевірте базилік на вологість. Якщо ви відчуваєте, що листя трохи вологі, то ще раз надішліть їх у духовку. Якщо ви цього не зробите, то листя базиліка запліснявіють.
    • Перед тим, як помістити листя базиліка в контейнер, переконайтеся, що вони повністю охололи. Будь тепло перетворитися у вологу.
  • Preserve Basil Step 40.jpg 7 Тримайте подалі від тепла та світла. Використовуйте протягом одного року.
  • Метод 8 з 10: Перетворюємо базилік в песто

    Хоча песто радикально змінює аромат з-за інших добавок, ви все ж можете сказати, що це базилік. Чудовий для макаронних виробів. Рецепт основний. Для традиційного рецепту необхідні оливкова олія, кедрові горішки, сир пармезан, а цей рецепт дозволяє вам грати з різними добавками по мірі того, як ви стаєте більш впевненими в його приготуванні:

  • Preserve Basil Step 41.jpg 1 Використовуйте 4 частини свіжого базиліка, 1 частина якісного олії (оливкова/макадамії/волоського горіха і т.д.), ? частина тертого твердого сиру і 1/8 частину морської солі.
  • Preserve Basil Step 42.jpg 2 Подрібніть все з допомогою великої ступки. В якості альтернативи, можете перемолоти в блендері.
  • Preserve Basil Step 43.jpg 3 Можете зберігати в холодильнику до одного місяця. Масло збереже свіжість продуктів, але не зберігайте його занадто довго, так як воно може прогіркнути з часом.
  • Метод 9 із 10: Базиликовая горілка

    В алкоголі можна зберігати багато речей, хоча ця горілка, скоріше, для того, щоб пити! Її також можна використовувати в кулінарії, наприклад, для жаркого.

  • Preserve Basil Step 44.jpg 1 Зберіть листя базиліка. Зробіть це тоді, коли ранкова роса тільки висохла на них, але вони ще не бачили сонячних променів. Вам знадобиться 2 десятки листів для цього рецепта.
    • Вимийте, очистіть і висушіть як слід.
  • Preserve Basil Step 45.jpg 2 Покладіть листя базиліка відповідну чисту банку. Покладіть вільно.
  • Preserve Basil Step 46.jpg 3 Влийте на листя горілку. Покрийте листя горілкою і наповніть банку на 4/5.
  • Preserve Basil Step 47.jpg 4 Запечатайте. Покладіть закриту банку в холодильник на 24 години. Залиште на таку кількість часу, скільки хочете. З часом аромат буде посилюватися.
  • Preserve Basil Step 48.jpg 5 Використовуйте. Процідіть листя базиліка перед вживанням. Ви можете просто додати їх в невикористану горілку, але не включайте їх у свої коктейлі, так як аромати вже в горілці. Крім того, кому приємні листя в напої?
  • Метод 10 з 10: Зберігання насіння базиліка

    Це дуже важливо, якщо ви хочете зберегти жменю насіння базиліка для наступного сезону. Зібравши і зберігши насіння базиліка, ви можете гарантувати повторення врожаю вашого улюбленого базиліка.

  • Preserve Basil Step 49.jpg 1 Залиште хоча б одне рослина базиліка розквітнути у вас в саду або в контейнері, який розташований на свіжому повітрі. Дозвольте бджолам і іншим запилювачів зробити свою справу.
    • Ви дізнаєтесь, що насіння дозріло, коли при легкому погойдуванні головки суцвіття на вашу руку будуть сипатися крихітні чорні точки.
  • Preserve Basil Step 50.jpg 2 Зріжте суцвіття рослини влітку або ранньої осені. Обережно помістіть їх в паперовий пакет.
    • Не трусіть суцвіття.
  • Preserve Basil Step 51.jpg 3 Зв'яжіть верхню частину паперового пакета. Повісьте в теплому і сухому місці принаймні на тиждень. Коли стебла висохнуть, насіння можна збирати.
  • Preserve Basil Step 52.jpg 4 Обережно потріть головки квітів, поки вони все ще в пакеті. Необхідно висипати насіння в миску, відсіяти сміття, стебла і т. д. і викинути. Помістіть насіння в маленьку баночку, наприклад, баночку з-під приправ, напишіть назву і зберігайте. Використовуйте в наступному сезоні.
  • Поради

    • У будь-якому випадку, зберігайте лише в скляній і керамічній посудині. Пластикові або металеві тари можуть зіпсувати смак.
    • Аромат базиліка швидко руйнується при нагріванні. Його краще всього використовувати в якості прикраси, але багато з описаних методів зберігання можуть допомогти посилити смак базиліка, щоб він надавав страв більш інтенсивний смак.

    Що вам знадобиться

    • Відповідні контейнери для зберігання (скляні, керамічні і т. д. завжди краще, ніж пластикові пакети для довгострокового зберігання).


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?