Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як зберігати банани, щоб вони не перезріли

Кроки

Метод 1 з 3: Зберігання неочищених бананів

  • Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 1 Version 2.jpg 1 Купуйте банани, які жовті в середині і зелені на кінцях. Це означає, що вони трохи недостиглі.
    • Переконайтеся, що на шкірці бананів немає коричневих крапок і плям. Вм'ятини і пошкодження дозволяють повітрю впливати на банани, прискорюючи процес дозрівання.
    • Не купуйте банани, які вже жовті. Банани перестигають дуже швидко, і їх можна зберігати недовгий час.[2] З цієї причини ви повинні бути впевнені, що купуєте банани злегка зеленуватого кольору, це дасть вам більше часу, коли банани будуть зберігатися до того, як перезреют.
  • Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 2 Version 2.jpg 2 Зберігайте банани при кімнатній температурі до того, як вони дозріють. Намагайтеся не тримати їх біля джерела тепла, воно прискорює процес дозрівання.
    • Не кладіть банани в холодильник до тих пір, поки вони не дозріли. Це може дати протилежний ефект, і шкурки бананів стануть коричневими ще швидше. Це відбувається тому, що холод руйнує клітинні стінки раніше часу, що викликає вироблення меланіну, від якого шкірка стає чорною. Найсмішніше, що всередині банани так і залишаться незрілими, тому що холод зупиняє процес дозрівання фруктів. [3]
  • Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 3 Version 2.jpg 3 Підвісьте банани на спеціальну вішалку для бананів. Так банани не помнуться, і повітря не буде проникати через пошкоджену шкіру. Ви також можете загорнути гроно бананів в харчову плівку.[4] Це обмежить кількість повітря, що поступає, і банани залишаться свіжими до наступного тижня.
  • Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 4.jpg 4 Зберігайте банани окремо від інших фруктів. Фрукти і овочі виділяють спеціальний гормон, що прискорює процес дозрівання.
    • Зберігання продуктів разом може прискорити їх дозрівання. Можна сказати, що вони "заражають" один одного. Рослини виділяють натуральний гормон - етилен, який викликає дозрівання. Фрукти і овочі, які вже перезріли, виділяють більше етилену, ніж в нормі, викликаючи швидке перезрівання інших фруктів, якщо вони знаходяться поруч.
    • Не зберігайте банани в герметичних пакетах. Це призведе до того, що банани поспіють швидше, тому що етилен буде накопичуватися всередині пакету.
  • Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 5.jpg 5 Коли банани поспіють, покладіть їх у холодильник. У цей момент процес дозрівання вже почався, тому ви можете відстрочити перезрівання, помістивши фрукти в умови холодної температури.
    • Щоб зупинити процес дозрівання, вам потрібно уповільнити хімічні реакції, викликані етиленом. Холодна температура уповільнює циркуляцію етилену і тим самим захищає м'якоть бананів від перезрівання.
    • Не лякайтеся, якщо шкірка банана стала абсолютно чорною. Це означає, що пігмент в шкірці банана змінив свій колір, але це не має ніякого впливу на свіжість самого банана. Такі банани повинні зберегти свій смак і залишатися відносно твердими.
  • Метод 2 з 3: Зберігання очищених бананів

  • 1 Покладіть очищені банани в герметичний пластиковий контейнер і помістіть його в морозильну камеру. Ви зможете розморозити банани, щоб використовувати їх пізніше.
    • Хоча очищені банани позбавлені своєї природної захисту від доступу повітря, якщо ви закриєте їх в герметичний контейнер, це обмежить кількість надходить кисню. При негативній температурі виділення етилену набагато нижче, ніж при температурі у звичайній холодильній камері.Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 6Bullet1.jpg
    • На відміну від тих бананів, які зберігалися в холодильнику, заморожені банани ви не зможете з'їсти негайно. Вам буде потрібно залишити банани при кімнатній температурі не менше, ніж на годину, щоб вони змогли розморозитися.Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 6Bullet2.jpg
  • Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 7.jpg 2 Змастіть банани соком лимона або лайма.[5] Кислота діє як консервант і дозволяє бананам довше залишатися жовтими.
    • Вам не потрібно вимочувати банани в лимонному соці. Навіть якщо ви додасте більше лимонного соку, це не означає, що банани будуть зберігатися краще. До того ж, ваші банани стануть дуже кислими.
    • Якщо ви хочете замінити лимон чимось солодким, візьміть сік ананаса, апельсина або яблука. У цих фруктах досить кислоти, щоб захистити банани від потемніння, і їх не потрібно розбавляти. Яблучний сік не має вираженого смаку, тому він буде практично непомітний. Якщо ви плануєте згодом змішати банани з іншими фруктами, то ви можете вибрати відповідний сік для консервації.
  • Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 8.jpg 3 Занурте очищені банани в розчин столового оцту. У цьому випадку ви знову використовуєте кислоту, щоб зберегти банани, але застосовуєте укусу замість фруктового соку..
    • Використання оцту - це гарна заміна, тому що фруктові соки занадто змінюють природний смак бананів. Додайте чверть склянки столового оцту на один стакан води. Занурте банани (цілі або нарізані на шматочки) в розчин на 3 хвилини.
    • Намагайтеся не залишати банани в розчині оцту довше, ніж на 3 хвилини. Якщо банани будуть знаходитися в розчині занадто довго, їх поверхня стане м'якою, і вони придбають стійкий смак оцту, який, звичайно, набагато менш приємний, ніж смак лимонного або лаймового соку.
  • Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 9.jpg 4 Замочіть банани у водному розчині вітаміну С. Якщо у вас вдома немає інших фруктів або оцту, розчинений у воді вітамін С допоможе вам досягти того ж ефекту.
    • Ложкою подрібніть таблетку вітаміну С і высыпите його в склянку води. Добре розмішайте вміст склянки і занурте в цю рідину банани на кілька секунд.Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 9Bullet1.jpg
    • Особливо добре для цих цілей підходить шипучий вітамін С. Покладіть таблетку у склянку з водою. Коли таблетка розчиниться повністю, розмішайте розчин і занурте в нього банани на кілька секунд.Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 9Bullet2.jpg
  • Метод 3 з 3: Що можна приготувати з перезрілих бананів

  • Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 10.jpg 1 Спечіть банановий хліб. Навіть якщо вам не вдалося зберегти всі банани від перезрівання, це не означає, що ви не зможете приготувати з них смачне частування.
    • Банановий хліб виходить особливо смачною і ароматною, коли ви готуєте його з перезрілих бананів. Якщо вам здається, що банани "безнадійні", то банановий хліб буде правильним рішенням.[6]
    • Насправді банани залишаються їстівними набагато довше, ніж прийнято вважати. Поки ваші банани не покрилися цвіллю, на них не оселилися дрозофіли і не відклали свої яйця, вони залишаються цілком їстівними, неважливо наскільки вони темні і м'які.
  • Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 11.jpg 2 Приготуйте бананово-яблучний густий коктейль Бискофф. покладіть переспілі банани в блендер, додайте інші інгредієнти і приготуйте смачний напій.
    • Все, що вам знадобиться, це 1 перестиглий банан, половинка яблука, очищеного і без серцевини, 4 печива Бискофф, або будь-якого іншого печива без начинки, щіпка кориці половина чайної ложки ванільного цукру, один стакан молока і кілька кубиків льоду.
    • Спочатку помістіть в блендер печиво, банан і яблуко і подрібніть. Потім додайте інші інгредієнти і продовжуйте збивати. Ви можете додавати молоко до тих пір, поки не отримаєте коктейль потрібної густоти.
    • Для більш густою текстурою, додайте в блендер вівсяні пластівці і подрібніть їх. Так ваш коктейль буде більш поживним і в ньому будуть хрусткі шматочки. [7]
  • Keep Bananas from Ripening Too Fast Step 12.jpg 3 Приготуйте заморожене бананове морозиво Фостер. Банановий фостер - це популярний ласощі в Новому Орлеані, і ви зможете без праці приготувати його.[8]
    • Вам знадобитися 2 великих, дуже стиглих банана, порізаних на тонкі шматочки, 2 чайних ложки коричневого цукру, 1 їдальня ложка олії, половина чайної ложки кориці, 120 мл натурального йогурту; 120 мл молока; 1 чайна ложка ванільного цукру і 1 ложка рому .
    • Спочатку покладіть в невелику миску банани, цукор, масло і корицю і нагрівайте протягом 30 секунд, поки банани не стануть м'якими. Перемішайте суміш. Зачекайте, поки банани охолонуть, потім покладіть в блендер, додайте йогурт, молоко, ванільний цукор і ром. Гарненько збийте. Налийте суміш у форми для морозива і поставте їх у морозильну камеру на кілька годин, поки морозиво повністю не замерзне. Дістаньте їх з форми, коли будете подавати до столу.[9]

  • Джерела і посилання

  • ^ http://scienceline.ucsb.edu/getkey.php?key=1213
  • ^ http://brokensecrets.com/2010/02/03/how-to-accelerate-and-slow-banana-ripening/
  • ^ http://www.huffingtonpost.com/2012/02/28/why-bananas-turn-brown_n_1306773.html
  • ^ http://www.doctoroz.com/videos/health-splurges-save-you-money?page=3
  • ^ http://everydaylife.globalpost.com/happens-bananas-dipped-lemon-juice-20412.html
  • ^ http://thecookinggeek.com/banana-bread/
  • ^ http://www.crunchycreamysweet.com/2012/05/30/biscoff-banana-apple-smoothie/
  • ^ http://snappygourmet.com/2012/08/08/bananas-foster-popsicles/
  • ^ http://snappygourmet.com/2012/08/08/bananas-foster-popsicles/


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?