Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як зберігати кінзу

Кроки

Метод 1 з 4: Зберігання свіжої кінзи в холодильнику

  • Store Cilantro Step 1.jpg 1 Підріжте стебла. Використовуйте пару гострих кухонних ножиць, щоб обрізати не більше, ніж 2, 5 стебла кожної гілочки кінзи.
    • Підрізаючи низ кожного стебла, ви звільняєте свіжу, «живу» частина рослини, яка може вбирати воду. Після того, як стебло буде перебувати на повітрі годину або більше, він помре, обмежуючи можливість рослини вбирати воду.
    • Якщо у вас немає кухонних ножиць, ви можете підрізати стебло з допомогою гострого ножа.
  • Store Cilantro Step 2.jpg 2 Листки повинні бути сухими. Не промивайте кінзу на цьому етапі. Листки не повинні бути вологими.
    • Якщо на кинзі є бруд або сміття, які потрібно змити, потрібно зробити це перед використанням. Промивайте кінзу після зберігання, а не перед.
  • Store Cilantro Step 3.jpg 3 Наповніть банку невеликою кількістю води. [1] Заповніть скляну на одну чверть або половину прохолодною водою.
    • Рівень води повинен бути достатньо високим, щоб покривати стебла. Листя не повинні перебувати під водою.Store Cilantro Step 3Bullet1.jpg
    • По суті, ви повинні звертатися з кінзою так само, як з букетом зрізаних квітів. Кінза вбере воду через стебла, як це роблять квіти у вазі. У результаті листя кінзи довше залишатимуться свіжими.Store Cilantro Step 3Bullet2.jpg
  • Store Cilantro Step 4.jpg 4 Накрийте рослина пластиковим пакетом. Накрийте банку чистим пластиковим пакетом, не забуваючи про листках і шийці банки.
    • Якщо хочете, можете закріпити пакет гумкою навколо горлечка. Це необов'язково, але варто задуматися, чи варто це робити.Store Cilantro Step 4Bullet1.jpg
    • Накриваючи кінзу пакетом, ви захищаєте її від руйнівного впливу повітря.Store Cilantro Step 4Bullet2.jpg
  • Store Cilantro Step 5.jpg 5 Зберігайте банку в холодильнику. Зберігайте кінзу в холодильнику до тих пір, поки листи не почнуть в'янути або міняти колір.
    • Кінза зазвичай залишається свіжою і яскравою два тижні, якщо не довше.
  • Store Cilantro Step 6.jpg 6 Періодично міняйте воду. Як тільки вода починає змінювати колір, потрібно вилити її і заповнити банку чистою, свіжою водою.
    • Швидше за все, воду доведеться міняти раз в кілька днів.
  • Метод 2 з 4: Зберігання свіжої кінзи у пакетах для заморожування

  • Store Cilantro Step 7.jpg 1 Вимийте і висушіть листя кінзи. Вимийте свіжі листя кінзи під прохолодною водою з-під крана. Дайте їй стекти і обсушити за допомогою паперового рушника.
    • Ви можете дати їй стекти, помістивши його в друшляк на кілька хвилин або ж розстеливши кілька шарів чистих паперових рушників і розподіливши кінзу на них до тих пір, поки вся вода не стече.
    • Кінза повинна бути досить сухий, якщо ви плануєте використати цей метод, вам потрібно насухо витерти листя паперовими рушниками. Не тріть листя, так як ви можете пошкодити їх.
  • Store Cilantro Step 8.jpg 2 Подрежьте листя, якщо хочете. Ви можете заморожувати цілі листя кінзи, але якщо ви хочете, щоб кінзу можна було використовувати відразу після того, як вона відтане, ви можете відрізати листя від стебел гострим ножем.
    • Або ж ви можете обрізати листя з допомогою кухонних ножиць.Store Cilantro Step 8Bullet1.jpg
    • Перевага цього методу в тому, що ви можете легко відміряти порції кінзи, коли прийде час розморозити і використовувати її.Store Cilantro Step 8Bullet2.jpg
  • Store Cilantro Step 9.jpg 3 Розкладіть кінзу на деку. Викладіть кінзу одним шаром на деко для запікання, звертаючи увагу на те, щоб гілочки або листя не стикалися і не лежали один на одному.
    • Якщо кінзу викласти кількома шарами, вони злипнуться, і вам буде складніше роз'єднати їх, коли прийде час розморожувати.
  • Store Cilantro Step 10.jpg 4 Заморозьте на 30 хвилин. Поставте деко в морозилку до тих пір, поки листя або гілочки повністю не замерзнуть.
    • Почавши заморозку кінзи таким чином, ви заморозити кожен листочок або гілочку окремо. Якщо б ви заморожували гілочки або пучком листя, кінза смерзлась б в одну суцільну масу.
  • Store Cilantro Step 11.jpg 5 Перемістіть заморожену кінзу в пакети для заморожування. Розкладіть кінзу в пластикові пакети для заморожування. У кожному пакеті повинно бути близько 60 мл кінзи, або ж ви самі можете визначити розмір порції.
    • Напишіть на кожному пакеті назва трави, дату заморожування і вага кожного пакету.
  • Store Cilantro Step 12.jpg 6 Зберігайте в морозилці. Ви можете зберігати кінзу в морозилці кілька місяців.
    • Коли ви хочете використовувати, дайте кинзі відтанути, поки температура не підніметься до кімнатної.
  • Метод 3 з 4: Зберігання свіжої кінзи у формах для льоду

  • Store Cilantro Step 13.jpg 1 Промийте і дайте кинзі стекти. Вимийте свіжі гілочки кінзи під прохолодною проточною водою. Дайте їй стекти, щоб позбавитися від зайвої води.
    • Дайте кинзі стекти, помістивши її в друшляк або на шари паперових рушників на кілька хвилин. Вам потрібно позбавитися від зайвої води, щоб з кінзи нічого не капало.Store Cilantro Step 13Bullet1.jpg
    • Ви можете промакнуть рослина чистими паперовими рушниками, якщо хочете, але коли будете користуватися цим методом, вам все одно доведеться зберігати її у воді. В такому випадку, необов'язково висушувати кінзу заздалегідь.Store Cilantro Step 13Bullet2.jpg
  • Store Cilantro Step 14.jpg 2 Поріжте кінзу на шматочки. Використовуйте гострий кухонний ніж, щоб обрізати листя зі стебел і порізати листя на маленькі шматочки.
    • Ви можете домогтися цього, порізавши листя гострими кухонними ножицями, але так як листя потрібно відірвати і порізати, краще скористатися ножем.
    • Кінзу потрібно порізати на шматочки, які підходять для готування.
  • Store Cilantro Step 15.jpg 3 Помістіть заздалегідь відведені кількість кінзи в кожен кубик. [2] Відміряйте 1 столову ложку (15 мл) подрібненої кінзи і покладіть їх у кожну формочку для льоду. Продовжуйте відміряти кінзу і викладати кожну порцію в окрему клітинку.
    • Розкладаючи кінзу у певній кількості в кожну клітинку, ви можете розморозити і використовувати саме стільки кінзи, скільки вам потрібно.
  • Store Cilantro Step 16.jpg 4 Залийте кінзу водою. Використовуючи ложку, залийте кінзу холодною водою так, щоб вона повністю опинилося під нею.
    • Не наповнюйте осередку під краном, так як вода може перелитися, тим самим зменшуючи кількість кінзи в кожній клітинці.Store Cilantro Step 16Bullet1.jpg
    • Якщо ви заллєте кінзу водою, вона довше буде залишатися свіжою.Store Cilantro Step 16Bullet2.jpg
  • Store Cilantro Step 17.jpg 5 Заморозьте повністю. Поставте форму для льоду в морозилку на кілька годин до тих пір, поки вода не затвердіє.
    • Кінзу можна зберігати у формі для льоду кілька місяців, і вона зберігається як мінімум на місяць довше, ніж кінза, заморожена без льоду.Store Cilantro Step 17Bullet1.jpg
    • Коли знадобиться, розморозьте кінзу при кімнатній температурі. Зцідіть воду з листя і обсушіть чистими паперовими рушниками. Або ж додайте заморожені кубики кінзи прямо в жарку або соуси і дайте кубиках розтанути в іншої рідини.Store Cilantro Step 17Bullet2.jpg
  • Store Cilantro Step 18.jpg 6 Перемістіть кубики з кінзи в пакет для заморожування, якщо хочете. Якщо ви хочете звільнитися трохи місця в морозилці, ви можете вийняти заморожену кінзу з форми для льоду і перекласти її в пластиковий пакет для заморожування.
    • Напишіть на пакеті назва трави і дату заморозки.
  • Метод 4 з 4: Сушка і зберігання кінзи при кімнатній температурі

  • Store Cilantro Step 19.jpg 1 Відріжте кінчики і сухе листя. Використовуйте гострі, чисті кухонні ножиці, щоб обрізати не більше, ніж 2, 5 см від стебла рослини. Також відріжте всі жовті і сухе листя.
    • Ви можете використовувати гострий кухонний ніж замість пари ножиць.Store Cilantro Step 19Bullet1.jpg
    • Це необов'язковий крок при сушінні трав. Так як рослина висохне, не потрібно зберігати рослина свіжим. Тим не менше, таким чином ви збережете як можна більше смаку. Стебло і листя, які вже висохли самі, будуть невдалими, і їх немає сенсу висушувати.Store Cilantro Step 19Bullet2.jpg
  • Store Cilantro Step 20.jpg 2 Зв'яжіть кінзу в пучки. Зберіть кілька гілочок кінзи в пучок і обмотайте стебла мотузкою. Зав'яжіть мотузку.
    • Потрібно пов'язувати від чотирьох до шести гілочок в один пучок.Store Cilantro Step 20Bullet1.jpg
    • Кілька разів оберніть стебла мотузкою і міцно зав'яжіть. Мотузка повинна знаходитися на відстані 2, 5 см від кінчиків.Store Cilantro Step 20Bullet2.jpg
  • Store Cilantro Step 21.jpg 3 Повісьте пучки верхівкою вниз. [3] Прив'яжіть вільний кінець мотузки до вішалці або гачка і залиште пучок в такому положенні.
    • Зберігайте кінзу в теплому, добре провітрюваному приміщенні до тих пір, поки вона не висохне.Store Cilantro Step 21Bullet1.jpg
    • Зберігайте кінзу далеко від сонячних променів. Сонячний колір обесцветит листя.Store Cilantro Step 21Bullet2.jpg
    • Якщо це необхідно, помістіть паперовий пакет на кінзу, щоб захистити її від сонячного світла і сміття. Проробіть в пакеті дірочки для кращої циркуляції повітря, і щоб не з'явилася цвіль.Store Cilantro Step 21Bullet3.jpg
    • Кінза повністю висохне за два тижні. Перевіряйте пучки кожен день або через день, щоб переконатися, що мотузка не стала занадто просторою.Store Cilantro Step 21Bullet4.jpg
  • Store Cilantro Step 22.jpg 4 Зберігайте в прохолодному, сухому і темно місці. Після того, як кінза висохне, ви можете зберігати її як мінімум півроку.
    • Для найкращих результатів зберігайте сушену кінзу в провітрюваних контейнерах або пластикових пакетах із зіп-локом.Store Cilantro Step 22Bullet1.jpg
    • Напишіть на кожному контейнері назва рослини і дату початку зберігання.Store Cilantro Step 22Bullet2.jpg
  • Store Cilantro Intro.jpg 5 От і все.
  • Що вам знадобиться

    Зберігання в холодильнику кінзи

    • Кухонні ножиці
    • Скляна банка
    • Пластиковий пакет
    • Вода
    • Холодильник

    Зберігання кінзи у пакетах для заморожування

    • Вода
    • паперові рушники
    • Кухонні ножиці або ніж
    • Деко
    • Морозильна камера
    • Пакети для заморожування

    Зберігання кінзи у формах для льоду

    • Паперові рушники
    • Кухонний ніж
    • Форми для льоду
    • Пластикові пакети для заморожування (за бажанням)
    • Морозильна камера

    Сушіння і зберігання кінзи

    • Кухонні ножиці
    • Мотузка
    • Комора, буфет або схоже місце

    Джерела і посилання

  • ^ http://www.simplyrecipes.com/recipes/how_to_store_parsley_cilantro_and_other_fresh_herbs/
  • ^ http://www.fullmeasureofhappiness.com/2011/06/21/how-to-store-cilantro-and-other-herbs/
  • ^ http://www.tasteofhome.com/cooking-tips/ask-our-dietician/freezing-cilantro


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?