Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як зберігати цибулю

Кроки

Метод 1 з 4: Вибір цибулі для зберігання

  • Store Onions Step 1.jpg 1 Відберіть для зберігання цибулю, зібраний в кінці сезону. Цибулю, який ви збираєте навесні і влітку, недостатньо витривалий для зберігання. Його потрібно з'їсти протягом декількох тижнів після збору. Заплануйте помістити на зберігання цибулю, зібраний восени, так як він може зберігатися цілу зиму.
    • Якщо ви вирощуєте свій власний лук, розраховуйте зберігати цибулю, який ви посадили протягом весни.
    • Лук готовий до збору для зберігання пізнім влітку або ранньої осені, коли верхня частина рослини починає вилягати і засихає.
  • Store Onions Step 2.jpg 2 Збережіть гострий лук. В гострому луці, на відміну від негострого, є сірчанокислі хімічні сполуки, з-за яких ми плачемо, коли ріжемо цибулю, але які також допомагають зберегти цибулю протягом зими. У негострого лука немає такої системи самозбереження, таким чином, його потрібно вжити протягом декількох тижнів після того, як він зібраний для тривалого зберігання. Добре зберігаються взимку наступні різновиди цибулин:
    • Жовтий лук, такий, як «ebenezer», «yellow globe», «downing yellow globe», and «yellow globe danvers».
    • Білий лук, такий, як «southport white globes». Відбираються на зберігання тільки цибулини з маленькими шийками.
    • Червоний цибулю, включаючи «wethersfield» and «southport red globe».
  • Метод 2 з 4: Підготовка до зберігання цибулі

  • Store Onions Step 3.jpg 1 Просушіть цибулю. Після того, як цибуля зібраний, розкладіть його для просушування на провітрюваному місці для того, щоб шкірка цибулин стала жорсткою. Не відривайте листя. Витримуйте цибулю для дозрівання протягом двох - чотирьох тижнів.
    • Сушіть цибулю в сухому місці, далеко від сонячного світла. Сонячне світло може зіпсувати смак цибулі, зробити його гірким. Розстеліть брезент в гаражі або сараї. Приміщення повинно бути сухим, теплим і добре провітрюваним.
    • Цибуля дозрів, коли його стебла вже не зелені. Шкірка навколо стебла цибулі повинна засохнути і щільно охопити всю цибулину.
  • Store Onions Step 4.jpg 2 Подрежьте цибулю. Як тільки стебла повністю висохнуть, гострими ножицями або ножем відріжте коріння цибулі.
    • Це брак цибулини, у якого все ще є зелені стебла, а також дрібні або мають пошкодження.
    • Відріжте листя, принаймні, на 2.5 див. вище цибулини або залиште їх і сплетіть разом.
  • Метод 3 з 4: Підготовка місця для зберігання

  • Store Onions Step 5.jpg 1 Для зберігання цибулі виберіть холодне, темне місце. Треба підтримувати температуру повітря в місці зберігання близько 4 - 10 градусів Цельсія. Багато людей зберігають свій лук в підвалі для зберігання овочів або в погребі. Якщо в місці зберігання буде занадто тепло, то цибуля почне зростати. Якщо в місці зберігання буде занадто холодно, цибуля почне гнити.
  • Store Onions Step 6.jpg 2 Зберігайте місце для зберігання сухим. Цибуля легко вбирає вологу, і при високій вологості повітря цибуля буде гнити. Вологість повітря повинна підтримуватися на рівні 65 - 70 %.
  • Store Onions Step 7.jpg 3 Переконайтеся, що місце добре вентилюється. Забезпечення циркуляції повітря навколо лука запобігти пліснявінню й гниття.
    • Для кращої вентиляції підвісьте цибулю в сіткових кошиках, сітчастих сумках або колготках.
    • Якщо ви вирішили використовувати для зберігання колготки, зав'яжіть вузли між цибулинами. Таким чином, ви ізолюєте цибулини один від одного. Ви можете також використовувати мотузку або затискачі для пакетів для того, щоб розділити цибулини.
  • Store Onions Step 8.jpg 4 Спробуйте зберігати свій лук в колготках. Так, ви не помилилися, в колготках. Зв'яжіть дно колготок, покладіть цибулину в рукав і знову зав'яжіть колготки у вузол трохи вище лука. Потім покладіть в рукав наступну цибулину і повторюйте, поки до кінця не наповніть рукав цибулинами.
    • Таке зберігання дозволяє цибулин дихати. Будь-яка волога, з якої вони, можливо, вже стикнулися, швидко випарується, тим самим збільшиться термін придатності лука.
  • Метод 4 з 4: Використання збереженого лука

  • Store Onions Step 9.jpg 1 Використовуйте в першу чергу цибулини з товстою шиєю. Цибулини з товстою шиєю самі старі і не будуть зберігатися так довго, як більш молоді цибулини.
  • Store Onions Step 10.jpg 2 Оглядайте зберігається цибуля регулярно. Приділяйте періодично одну хвилину для того, щоб оглянути цибулю. Викидайте цибулини, які почали гнити.
    • Ви можете вживати в їжу цибулини, які почали проростати. Просто відріжте зелену частину перед тим, як використовувати їх за рецептом.
    • Якщо цибулина слизова або втратила колір, не ризикуйте і не їжте її.
    • Покладіть на зберігання додаткову кількість цибулин для посадки навесні.
  • Store Onions Step 11.jpg 3 Зберігайте обчищену цибулю в морозильнику. Наріжте цибулю і помістіть їх плоским шаром на деко для випічки і заморозьте. Коли цибуля буде заморожений, зніміть його з дека і зберігайте в морозилці в пакети із струнним замком або посуді для зберігання. Одним з недоліків цього методу є обмежена місце зберігання.
  • Store Onions Step 12.jpg 4 Оберніть залишився лук і зберігайте його в холодильнику. Під час приготування їжі частину цибулі залишається невикористаною. Щоб добре зберегти ці залишки для подальшого використання, оберніть цибулю в пластикову обгортку і покладіть в овочевий ящик холодильника.

  • Попередження

    • При зберіганні тримайте цибулю окремо від картоплі. Цибуля вбирає вологу від картоплі і псується.




    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?