Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як зберігати мед

Кроки

  • Find suitable airtight container Step 1.jpg 1 Знайдіть підходящий герметично закривається контейнер. Переважно використовувати скляні ємності для зберігання свіжого меду.
    • Ніколи не використовуйте металеві ємності або контейнери з нехарчового пластику, в них мед може окислюватися, що призведе до проблем зі здоров'ям, якщо шкідливі хімічні речовини з пластику потраплять в організм.
  • Pour the honey Step 2.jpg 2 Налийте мед в герметичний контейнер.
  • Close the container Step 3.jpg 3 Закрийте контейнер герметично.
  • Locate a place Step 4.jpg 4 Знайдіть сухе, темне і прохолодне місце для контейнера з медом. Для цього підійде кухонний шафа, комора. Переконайтеся, що в шафу або комору не потрапляє світло. Поставте контейнер з медом в це місце і зберігайте його там до тих пір, поки не зберетеся його їсти.
    • Кімнатна температура продовжить меду життя. Зберігання в холоді або, навпаки, на спеці, може змінити мед, зробити його не таким смачним, порушити його текстуру, і просто зіпсувати його. Наприклад, низькі температури можуть зробити мед густим, а високі температури можуть змінити його зовнішній вигляд і смак.
  • Freeze honey Step 5.jpg 5 Заморозьте мед, якщо плануєте зберігати його довше, ніж кілька місяців. Через кілька місяців зберігання при кімнатній температурі, мед почне змінювати консистенцію, колір і смак. Щоб цього уникнути, просто помістіть контейнер з медом в морозильну камеру, і розморозьте, коли зберетеся з'їсти його.
  • Поради

    • Завжди мийте контейнери перед тим, як зберігати в них мед. Так ви уникнете забруднення меду, і він не вбере сторонній запах.
    • Контейнери, які пропускають вологу, можуть негативно вплинути на якість меду. Підбирайте судини з щільно закриваються кришками. Головне завдання – захистити мед від вологи і сторонніх запахів. Навіть запах, що просочився в контейнер, може змінити власний запах меду, і навіть його смак.
    • Мед має здатність зберігати свіжість довгий час. Цьому сприяє його кислий pH і високий вміст цукру, вони не дозволяють мікроорганізмам рости і розмножуватися усередині і псувати мед.

    Попередження

    • Якщо заморожування меду є рекомендованим методом його зберігання, то зберігання в холодильнику таким способом не є. У холодильнику мед може кристалізуватися. Якщо ви випадково поставили мед в холодильник, відразу витягнути його звідти. Поставте контейнер у ємність з теплою водою, щоб розтопити кристали. Відкрийте кришку для досягнення кращого результату. Можна також поставити мед в мікрохвильову піч, але тут існує ризик перегріти мед, зруйнувавши його таким чином. Якщо все ж таки вирішите розморозити його в мікрохвильовці, нагрійте його 30 секунд, перемішайте, повторіть процес, поки кристали не розтануть.
    • Зберігайте мед подалі від плит, духовок та інших джерел тепла.

    Що вам знадобиться

    • Герметичний контейнер


    Джерела і посилання



    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?