Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як чистити виноград

Кроки

Метод 1 з 6: Видавлювання

  • 1 Злегка надріжте краєчок винограду. Використовуйте маленький ніж, щоб зробити маленький надріз у формі «X» з боку черешка виноградини. Розріз повинен прорізати тільки шкірку винограду, але не внутрішню м'якоть.
    • Надрізання виноградини частково звільняє шкіру від м'якоті і, по суті, стає початком процесу відділення шкірки. Як наслідок, залишилася шкірка повинна відділятися набагато легше.
    • Цей метод найкраще працює з сортами винограду зі «ковзної шкіркою», як Конкорд або Куохо.
  • 2 Затисніть інший кінець між пальцями.[1] Візьміть виноград навколо його гладкої поверхні без черешка. Захопіть його між великим і вказівним пальцями.
    • Ваші пальці повинні розташовуватися якомога ближче до краю, утримуючи як можна меншу область винограду, і при цьому тримати його потрібно за тверду частину.
  • 3 Выстрелите виноград в контейнер. Стисніть гладкий кінець винограду. Тисніть на самий кінчик, не натискаючи сильно на виноград з боків. Тиск повинен змушувати виноград вислизнути зі своєї шкурки.
    • Якщо вам потрібна шкірка винограду для використання в рецепті, вичавлюйте виноград в невелику миску або тарілку. З іншого боку, якщо ви просто їсте виноград, можете видавити його з шкірки прямо в рот.
    • Даний метод дуже важко освоїти. Вам доведеться кілька разів потренуватися, перш ніж ви навчитеся робити це правильно.
  • Метод 2 з 6: Очищення шматочок за шматочком

  • 1 Постарайтеся відкрити виноградину нігтем.[2] Використовуйте ніготь великого пальця, щоб подряпати шкіру вздовж природного отвори в місці, де ягода відокремлювалася від черешка. Продовжіть вискрібати до тих пір, поки частина шкіри не підніметься вгору.
    • Безумовно, вам не обов'язково використовувати ваш ніготь великого пальця. Якщо ви вже спробували зачепити шкірку великим пальцем, спробуйте зробити це нігтем вказівного пальця.
    • Цей метод працює практично з будь-яким сортом винограду, у тому числі з сортами з нековзною шкіркою. У той час як техніка «видавлювання» добре підходить для винограду зі ковзної шкіркою, цей метод не так вже часто використовується для цих сортів.
  • 2 Зніміть смужку шкірки. Затисніть складку шкіри між великим і вказівним пальцями. Потягніть шкірку вниз уздовж виноградини, повністю відриваючи смужку шкірки.
  • 3 Поступово стягніть решту шкірку. Використовуйте ту ж процедуру, щоб відокремити решту шкірку. Піддягніть поверхня шкірки нігтем, схопивши шматочок шкурки, який вам вдасться потягнути, і обережно смикніть його вниз, щоб стягнути довгу смужку шкірки. При необхідності повторіть ці дії, щоб видалити всю шкірку.
    • Цей метод може бути дуже трудомістким і брудним. Якщо ви зібралися таким чином почистити багато винограду, тримайте під рукою вологий рушник, щоб витирати руки під час очищення.
  • Метод 3 з 6: Очищення прямо в рот

  • 1 Покладіть виноград в рот. Помістіть одну виноградинку в шкірці в рот. Не жуйте і не ковтайте.
    • Цей метод підходить тільки для винограду Конкорд, Куохо і інших сортів з ковзаючою шкіркою. Він не спрацює у випадку зі звичайним зеленим виноградом, звичайним червоним виноградом або іншими сортами з твердою шкіркою.
    • Зверніть увагу, що цей метод працює тільки, якщо ви чистите ягоди для свого особистого споживання. Ніколи не використовуйте цей метод, якщо ви плануєте використовувати виноград для якихось рецептів або для подачі на стіл.
  • 2 Помістіть ягоду між мовою і верхнім небом вашого рота.[3] застосовуйте свій мову для розвороту винограду, щоб він лежав прямо під небом вашого рота. Натисніть на виноградину напроти неба рота, використовуючи свій язик, натискаючи до тих пір, поки виноградина не вискочить з своєї шкірки.
  • 3 Виплюньте шкірку. Відокремивши шкірку від винограду, ви зможете виплюнути її і викинути, насолодившись смаком винограду.
    • Цей метод також вимагає трохи практики, але як тільки ви освоїте цю техніку, у вас буде все виходити швидко і чисто.
  • Метод 4 з 6: Очищення ножем

  • 1 Надріжте боку.[4] За допомогою невеликого ножика зробіть неглибокі надрізи вздовж винограду. Вам потрібно зробити всього чотири-шість шматочків.
    • Можете використовувати цей метод для вислизання з шкірки винограду, як сорт Конкорд і Куохо або виноград з твердою шкіркою, як звичайний червоний і зелений виноград.
    • Якщо ви намагаєтеся використовувати цей метод для сортів з ковзаючою шкіркою, шкірка таких ягід, як правило, отже добре знімається, так що ви можете пропустити крок надрізання. У той же час для винограду з твердою шкіркою надрізи можуть спростити очищення.
  • 2 Проведіть ножиком між м'якоттю винограду і шкіркою. Проскользните ножем під шкірку, починаючи від розкритого краю виноградини.
    • Переконайтеся, що лезо направлено прямо під шкірку, не врізаючись в м'якоть.
  • 3 Повільно потягніть шкірку у своєму напрямку. Проведіть ножем вниз уздовж виноградини, одночасно відокремлюючи ділянку шкірки. Робіть це обережно, тим більше, що вам потрібно направити ніж в свою сторону під час зняття шкірки.
    • Здоровий глузд каже, що треба чистити і різати, рухаючись ножем від себе, а не на себе. Але оскільки виноградинки дуже маленькі і ними важко керувати, вам може бути важко утримувати ягоди іншим способом, окрім як очищаючи у напрямку до себе.
  • 4 Зріжте шкірку по шматочку. При необхідності повторіть цей процес для видалення всіх залишків виноградної шкірки.
    • Це ще один трудомісткий метод. Він, як правило, акуратніше, ніж очищення руками.
  • Метод 5 з 6: Очищення бланшуванням

  • 1 Закип'ятіть воду в маленькій каструльці. Заповніть невелику каструльку наполовину теплою водою. Поставте на плиту, доведіть воду до кипіння на сильному вогні.
    • Між тим, підготуйте окремий невеликий таз з крижаною водою. Заповнить його наполовину холодною водою і додати кілька кубиків льоду для більшого охолодження.
    • Використовуйте цю техніку для винограду з твердою шкіркою, як стандартного червоного, так і зеленого винограду. Цей процес розпушує шкірку, тим самим, полегшуючи вислизання м'якоті винограду з шкірки. Однак для сортів винограду зі ковзної вже в'ялою шкіркою цей крок буде непотрібним.
  • 2 Занурте виноград в киплячу воду.[5] Залийте весь виноград або опустіть в киплячу воду. Потримайте у воді від 5 до 10 секунд.
  • 3 Замочіть виноград в крижаній воді. Негайно перекладіть виноград з окропу в крижану воду. Такі дії зупиняють процес нагрівання і перешкоджають вывариванию винограду.
    • Скористайтеся шумівкою, щоб швидко прибрати виноград і злити воду. Почекайте, поки не стече гаряча вода перш ніж опустіть виноград в холодну воду.
  • 4 Притисніть або очистіть від шкірки. Просто притисніть або використовувати один з методів очищення, описаних в цій статті, щоб зняти шкірку з винограду. Після швидкої бланшування шкірка повинна сидіти значно слабше і набагато легше відділятися від м'якоті винограду.
    • "Видавіть" виноград з шкірки, стискаючи гладкий кінець.
    • Зніміть шкірочку смужками за допомогою нігтів або невеликого ножика.
  • Метод 6 з 6: Заморожування та очищення

  • 1 Складіть виноград в лоток для заморозки. Накрийте деко вощеного папером і викладіть на неї шар ягід. Поставте виноград в морозильну камеру і потримайте його там чотири-п'ять годин, або до тих пір, поки він не замерзне.
    • Перевірте, щоб виноград лежав одним шаром. Не насипайте його гіркою і не давайте ягодам торкатися. Якщо виноградини будуть притискатися, вони смерзнуться. Щоб цей метод спрацював, виноград необхідно заморожувати окремо.
  • 2 Промийте виноград в теплій воді. Візьміть одну заморожену виноградину і промийте її під теплою водою, обережно втираючи ягоду у воді пальцями. Тепла вода повинна повільно зробити поверхню знову м'якою.
  • 3 Потріть поверхню і стягніть шкірку. Як тільки поверхня винограду стане м'якою, потріть її сильніше. Розтанула шкірка повинна легко відділятися від ще замороженого винограду по мірі того, як ви будете продовжувати тертя і тиск.
    • Для розморожування решти винограду, продовжуйте промивати його під теплою водою протягом декількох хвилин, поки м'якоть не пом'якшиться повністю. Ви можете також залишити виноград на столі або в холодильнику на кілька годин, щоб завершити процес відтавання.
  • Що вам знадобиться

    Віджим

    • Ніж для очищення овочів

    Очищення по частинах

    • Вологий рушник

    Очищення ножем

    • Ніж для очищення овочів

    Очищення бланшуванням

    • Маленька каструля
    • Маленька миска

    Заморожування і очищення

    • Вощений папір
    • Невелике деко або лоток
    • Тепла вода

    Джерела і посилання

  • ^ http://localkitchenblog.com/2010/10/06/tartilicious-concord-grape-jam/
  • ^ http://www.youtube.com/watch?v=FXMa54w3_fw
  • ^ http://howibecametexan.com/2012/08/30/how-to-eat-japanese-grapes/
  • ^ http://www.youtube.com/watch?v=-ZP0PD6caJE
  • ^ http://www.eatwell101.com/how-to-peel-grapes


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?