Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як доглядати за чавунним посудом

Кроки

Метод 1 з 2: Пригорілі посуд з чавуну

На посуді з чавуну, яку ви успадкували або придбали на розпродажі старих речей, може бути іржа і чорний наліт. Посуд може виглядати жахливо, але будьте впевнені, що її дуже легко відновити до, практично, первісного стану.

  • Season Cast Iron Cookware Step 1 preview.jpg 1 Помістіть посуд в самоочищающуюся духовку. Виконайте один цикл. Ви також можете помістити посуд безпосередньо на вогнище на пів години, поки вона не розжариться до темно-червоного кольору. Чорний наліт побіліє і відвалиться. Після того, як посуд трохи охолоне (щоб чавун не розколовся), виконайте такі дії.
    • Якщо на посуді багато іржі, спробуйте очистити за допомогою губки із сталі.
  • Season Cast Iron Cookware Step 2 preview.jpg 2 чавунний посуд Вимийте теплою водою з милом. Використовуйте жорстку губку.
    • Якщо ви придбали нову чавунну посуд, то вона буде покрита маслянистим покриттям для запобігання іржі. Дуже важливо видалити це покриття. Замочіть посуд на 5 хвилин в гарячій мильній воді, потім вимийте її з милом і висушіть на повітрі.[1]
  • Season Cast Iron Cookware Step 3 preview.jpg 3 Сушіть посуд ретельно. Поставте посуд на кілька хвилин у духовку, щоб вона точно висохла. Олія повинна вбиратися в метал, а вода цього не допустить.
  • Season Cast Iron Cookware Step 4 preview.jpg 4 Покрийте внутрішню і зовнішню сторони сковороди або каструлі салом, свинячим жиром, кукурудзяною олією або маслом для готування. Не забудьте покрити кришку.
  • Season Cast Iron Cookware Step 5 preview.jpg 5 Помістіть кришку і каструлю (або сковороду) вгору дном у духовку при високій температурі (150?C-260?C) принаймні на годину. Це створить захисну плівку від іржі і антипригарне покриття.
    • Покладіть лист алюмінієвої фольги або одноразової фольги для готування під сковородою або в низ духовки. Туди будуть стікати надлишки жиру.
    • Дайте посуді охолонути до кімнатної температури в духовці.
  • Season Cast Iron Cookware Step 6 preview.jpg 6 Повторіть. Для досягнення найкращих результатів, повторіть кроки три, чотири і п'ять.
  • Season Cast Iron Cookware Step 7 preview.jpg 7 Підтримуйте чавунну посуд в хорошому стані. Кожен раз, після миття чавунного посуду, обробляйте її.
    • Помістіть чавунну посуд на плиту і налийте приблизно 3/4 чайної ложки кукурудзяної олії (або іншого жиру для готування).
    • З допомогою паперового рушника розподіліть жир по всій поверхні, включаючи будь-які поверхні з заліза і низ посуду.
    • Увімкніть плиту і зачекайте, поки не з'явиться димок.
    • Якщо у вас електрична плита, то розігрівайте її повільно, так як чавун може тріснути.
    • Накрийте посуд і вимкніть плиту. Перш ніж прибрати посуд в шафу, дайте їй повністю охолонути і витріть залишковий жир.
  • Метод 2 з 2: Друга чистка і подальший догляд

  • Season Cast Iron Cookware Step 8 preview.jpg 1 Для очищення чавунного посуду використовуйте самоочищающуюся духовку. Помістіть начиння в самоочищающуюся духовку на самий короткий цикл очищення (у більшості моделей це 3 години). Ваша посуд придбає первозданний вигляд.
    • Дайте посуді охолонути протягом ночі.
    • Очистіть залишки бруду водою в раковині з допомогою жорсткої абразивної губки.
    • Висушіть чавунну посуд паперовим рушником і відразу ж помістіть в духовку на 10 хвилин при температурі 180?C.
  • Season Cast Iron Cookware Step 9 preview.jpg 2 Після 10 хвилин сушіння дістаньте посуд з духовки. Злегка протріть начиння паперовим рушником, покритими твердим жиром для готування. Рідке рослинне масло також підійде, в крайньому разі.
    • Дуже важливо на цьому етапі покрити жиром чавунну посуд дуже тонким шаром, щоб поверхня тільки трохи виблискувала. Не допускайте калюж жиру, так як це може створити проблеми в майбутньому.
  • Season Cast Iron Cookware Step 10 preview.jpg 3 Помістіть чавунну посуд в духовку при температурі 260?C - 290?C. Посуд необхідно розташувати догори дном. Це дозволить залишковим маслу стекти.
    • Більш висока температура дозволяє олії проникнути всередину, а не просто розігрітися на поверхні. Залиште посуд в духовці на годину.
    • Примітка: на цьому етапі найкраще вимкнути найближчу пожежну сигналізацію, так як посуд може дуже сильно диміти. Використовуйте вентилятор.
  • Season Cast Iron Cookware Step 11 preview.jpg 4 Нарешті, через годину можете дістати посуд з духовки. Відразу ж покрийте її ще одним тонким шаром жиру. Перш ніж прибрати посуд в шафу, дозвольте їй повністю охолонути.
  • Поради

    • Якщо їжа не пригорає, нагрійте в посуді невелику кількість води і поскобліть її плоскою металевою лопаткою. Можливо, вам доведеться повторити вищевказані кроки з очищення та догляду.
    • Після кожного використання і очищення чавунного посуду, поставте її в духовку при температурі 180?C на 10 хвилин, щоб вода повністю випарувалася.
    • Дуже важливо при готуванні в чавунному посуді використовувати лопатку з нержавіючої сталі. Сталева лопатка сприяє підтримці ідеального стану поверхні чавунного посуду.
    • Якщо ви зберігаєте чавунну посуд в духовці, то залиште щілину (можете помістити кілька паперових рушників між дверцятами і духовкою), щоб туди вільно проникало повітря.
    • Якщо ви миєте чавунну посуд занадто агресивно (наприклад, завжди використовуєте металеву губку), то ви будете зчищати антипригарне покриття. Чистіть посуд більш м'яким способом або постійно проробляйте вищевказані інструкції.
    • Деякі компанії продають вже оброблену посуд. Пошукайте в інтернеті, які саме.
    • Якщо на сковороді з'явилася товста кірка, значить, ви не достатньо агресивно її миєте. Дотримуйтесь вищевказаних інструкцій для очищення.
    • Не мийте чавун часто. Щоб видалити залишки приготовленої їжі, зробіть наступне: додайте трохи масла і солі на гарячу сковороду. Очистіть паперовим рушником і приберіть посуд в шафу.[2]

    Попередження

    • Не використовуйте засіб для миття посуду, оскільки воно руйнує антипригарне покриття. Мийте без мила (якщо ви готуєте схожі продукти, то проблем бути не повинно) або постійно повторюйте вищевказані інструкції по догляду.
    • Не готуйте в чавунному посуді помідори і інші продукти, що містять кислоти, якщо за посудом не дуже добре доглядали. Деякі кухарі не звертають на це уваги, і хоча залізо з помідор вимивається, продукти не принесуть шкоди вашому організму.[3]


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?