Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як законсервувати кукурудзу

Інгредієнти

  • 9 кг. кукурудзи в качанах
  • Сіль для консервування (за бажанням)

Кроки

Метод 1 з 2: Консервована кукурудза в автоклаві тиску з використанням сирого методу

  • 1 Підготуйте кукурудзу для консервування. Виберіть стиглу, свіжу кукурудзу з яскравою зеленою листової обгорткою і повними зернами. Очистіть і видаліть листову обгортку і рильця з качанів кукурудзи. Вимийте і наскрібши качани кукурудзи щіткою для очищення овочів під прохолодною проточною водою.
  • 2 Бланшируйте кукурудзу в киплячій воді протягом 2 хвилин і вийміть її щипцями. Перенесіть кукурудзу у велику миску з крижаною водою, щоб зупинити процес готування.
    • Не готуйте кукурудзу занадто довго, щоб зерна не розварилися.
  • 3 Наріжте кукурудзу в качанах, використовуючи гострий ніж, починаючи з одного кінця качана і розрізаючи до низу. Ловіть зерна у велику миску або на деко.
    • Не нарізайте в качанах, ріжте тільки близько 3/4 кукурудзи через зерна.
    • Встановити нижній кінець качана на невелику, перевернуту миску, щоб зробити нарізку і збір зерна легше.
  • 4 Помийте 9 скляних (500 мл) банок для консервування і металеві кришки з милом і гарячою водою. Тримайте банки і кришки гарячими, поки не будете готові їх використовувати.
    • Банки і кришки можна тримати гарячими, помістивши їх догори ногами в каструлю з гарячою водою або помивши їх в посудомийній машині і тримаючи там, поки вони не знадобляться.
  • 5 Наповніть чисті банки підготовленої кукурудзою, залишаючи 2.5 див. простору у верхній частині банки. Додайте одну чайну ложку (5 мл) солі для консервування в кожну банку (за бажанням), а потім заповніть банки окропом, зберігаючи при цьому 2.5 див. повітряного простору у верхній частині банок.
  • 6 Протріть горловини банок чистою тканиною, злегка струсніть, щоб пішли бульбашки повітря, і накрийте металевими кришками. Поставте закриті банки на стійку в автоклав тиску, наповнивши його 2.8 л. гарячої води.
    • Банки не повинні знаходитися безпосередньо на нижній частині автоклава і не повинні торкатися один одного, щоб дозволити пару вільно проходити навколо них.
  • 7 Надійно встановіть кришку на автоклав і доведіть воду до кипіння. Нехай пара виходить з автоклава протягом 10 хвилин перед додаванням ваги або закриттям вентиляційних отворів. Через 10 хвилин закрийте отвори або поставте вага (в залежності від типу автоклава тиску, який ви використовуєте) і нехай тиск збільшується.
  • 8 Піддайте банки процесу в автоклаві тиску протягом 55 хвилин, регулюючи тиск в залежності від висоти над рівнем моря (див. керівництво нижче). Почніть відлік часу, коли буде досягнуто необхідний тиск. Часто перевіряйте датчик, щоб досягнуте тиск залишалося постійним.
    • Для автоклавів з круговою шкалою: встановіть тиск на рівні 75.8 кПа для висот від 0 до 610 м., 82.7 кПа для висот від 610 до 1220 м., 89.6 кПа для висот 1220 до 1830 м., і 96.5 кПа для висот від 1830 до 2440 м.
    • Для автоклавів з вагою: встановіть тиск на рівні 68.95 кПа для висот від 0 до 305 м, і 103.4 кПа для висот вище 305 метрів.
  • 9 Вимкніть вогонь і дайте тиску повернутися до 0 кПа, потім зніміть вага або відкрийте вентиль і чекайте протягом 2 хвилин. Обережно зніміть кришку і дайте вихід пару.
  • 10 Зніміть банки з автоклава за допомогою підйомного пристрою і розмістіть їх на дерев'яній дошці або товстому кухонному рушник, щоб дати їм охолонути на відкритому просторі. Простір між банками має становити 2.5-5 см, для циркуляції повітря.
    • Прислухайтеся до неголосного "гудящему звуку, який вказує на те, що кришку на банці засмоктало і банки герметичні. Це може зайняти близько 12 годин.
  • 11 Промаркіруйте банки з назвою інгредієнтів і датою, а потім зберігайте в прохолодному, темному і сухому місці.
  • Метод 2 з 2: Консервована кукурудза в автоклаві тиску, використовуючи тепловий метод

  • 1 Підготуйте кукурудзу для консервування. Виберіть стиглу, свіжу кукурудзу з яскравою зеленою листової обгорткою і повними зернами. Очистіть і видаліть листову обгортку і рильця з качанів кукурудзи. Вимийте і наскрібши качани кукурудзи щіткою для очищення овочів під прохолодною проточною водою.
  • 2 Наріжте кукурудзу в качанах, використовуючи гострий ніж, починаючи з одного кінця качана і розрізаючи до низу. Ловіть зерна у велику миску або на деко.
    • Не нарізайте в качанах, ріжте тільки близько 3/4 кукурудзи через зерна.
    • Встановити нижній кінець качана на невелику, перевернуту миску, щоб зробити нарізку і збір зерна легше.
  • 3 Додайте кукурудзу до 5 склянках (1.2 л.) киплячої води, варіть протягом 5 хвилин, часто помішуючи.
    • Не готуйте кукурудзу занадто довго, щоб зерна не розварилися.
  • 4 Помийте 9 скляних (500 мл) банок для консервування і металеві кришки з милом і гарячою водою. Тримайте банки і кришки гарячими, поки не будете готові їх використовувати.
    • Банки і кришки можна тримати гарячими, помістивши їх догори ногами в каструлю з гарячою водою або помивши їх в посудомийній машині і тримаючи там, поки вони не знадобляться.
  • 5 Налийте кукурудзу з відваром у чисті банки, залишаючи 2.5 див. простору у верхній частині банок. Додайте одну чайну ложку (5 мл) солі для консервування в кожну банку (за бажанням).
  • 6 Протріть горловини банок чистою тканиною, злегка струсніть, щоб пішли бульбашки повітря, і накрийте металевими кришками. Поставте закриті банки на стійку в автоклав тиску, наповнивши його 2.8 л. гарячої води.
    • Банки не повинні знаходитися безпосередньо на нижній частині автоклава і не повинні торкатися один одного, щоб дозволити пару вільно проходити навколо них.
  • 7 Надійно встановіть кришку на автоклав і доведіть воду до кипіння. Нехай пара виходить з автоклава протягом 10 хвилин перед додаванням ваги або закриттям вентиляційних отворів. Через 10 хвилин закрийте отвори або поставте вага (в залежності від типу автоклава тиску, який ви використовуєте) і нехай тиск збільшується.
  • 8 Піддайте банки процесу в автоклаві тиску протягом 55 хвилин, регулюючи тиск в залежності від висоти над рівнем моря (див. керівництво нижче). Почніть відлік часу, коли буде досягнуто необхідний тиск. Часто перевіряйте датчик, щоб досягнуте тиск залишалося постійним.
    • Для автоклавів з круговою шкалою: встановіть тиск на рівні 75.8 кПа для висот від 0 до 610 м., 82.7 кПа для висот від 610 до 1220 м., 89.6 кПа для висот 1220 до 1830 м., і 96.5 кПа для висот від 1830 до 2440 м.
    • Для автоклавів з вагою: встановіть тиск на рівні 68.95 кПа для висот від 0 до 305 м, і 103.4 кПа для висот вище 305 метрів.
  • 9 Вимкніть вогонь і дайте тиску повернутися до 0 кПа, потім зніміть вага або відкрийте вентиль і чекайте протягом 2 хвилин. Обережно зніміть кришку і дайте вихід пару.
  • 10 Зніміть банки з автоклава за допомогою підйомного пристрою і розмістіть їх на дерев'яній дошці або товстому кухонному рушник, щоб дати їм охолонути на відкритому просторі. Простір між банками має становити 2.5-5 см, для циркуляції повітря.
    • Прислухайтеся до неголосного "гудящему звуку, який вказує на те, що кришку на банці засмоктало і банки герметичні. Це може зайняти близько 12 годин.
  • 11 Промаркіруйте банки з назвою інгредієнтів і датою, а потім зберігайте в прохолодному, темному і сухому місці.
  • Поради

    • Кукурудза, яка тільки що була зірвана і яка є менш солодкою і стиглої, ніж кукурудза, яку ви їсте в качанах, як правило, підтримує більше жовте забарвлення і твердість за рахунок переробки.
    • Регулярно перевіряйте манометр на автоклаві, щоб забезпечити точні свідчення.

    Попередження

    • Щоб уникнути ризику зараження ботулізмом від бактеріального забруднення, що може бути небезпечним для життя, чітко дотримуйтесь інструкцій.
    • Якщо кришки на консервних банках не загерметизировались (при натискуванні на центр кришка прогинається), використовувати кукурудзу відразу і не зберігайте її.
    • Якщо кукурудза пахне кислим або неприємно, коли ви відкриваєте банки, відразу викиньте її.

    Що вам знадобиться

    • Автоклав тиску
    • 9 скляних банок по 500 мл
    • Кришки з кільцями для консервування
    • Підйомник для банок
    • Кухонні рушники
    • Обробна дошка
    • Гострий ніж
    • Кухонні ножиці
    • Велика каструля
    • Великі миски
    • Маленька миска


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?