Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як законсервувати горох

Інгредієнти

  • 9 кг. зеленого або Англійської гороху
  • Сіль для консервування (за бажанням)

Кроки

Метод 1 з 2: Консервований горох в автоклаві тиску для методу сирого консервування

  • 1 Підготуйте горох до консервування. Виберіть стиглий, яскравий зелений горошок з молодими, ніжними, солодкими насінням. Почистіть і помийте горох під прохолодною проточною водою і викиньте стручки.
  • 2 Помийте 9 скляних (500 мл) банок для консервування і металеві кришки з милом в гарячій воді. Тримайте банки і кришки гарячими, поки не будете готові їх використовувати.
    • Банки і кришки можна тримати гарячими, помістивши їх догори ногами в каструлю з гарячою водою або помити їх в посудомийній машині і тримати там, поки вони не знадобляться.
  • 3 Наповніть чисті банки промитим горохом залишаючи 2.5 див. простору у верхній частині банок. Додайте в кожну банку одну чайну ложку (5 мл) солі для консервування (за бажанням), а потім наповніть банки окропом, залишаючи при цьому 2.5 див. повітряного простору у верхній частині банок.
  • 4 Протріть горловини банок чистою тканиною, злегка струсніть, щоб пішли бульбашки повітря і накрийте металевими кришками. Поставте закриті банки на стійку в автоклав тиску, наповнивши його 2.8 л. гарячої води.
    • Банки не повинні знаходитися безпосередньо в нижній частині автоклава і не повинні торкатися один одного. Це потрібно для того, щоб пара вільно проходив навколо них.
  • 5 Надійно встановіть кришку на автоклав і доведіть воду до кипіння. Нехай пара виходить з автоклава протягом 10 хвилин перед додаванням ваги або закриття вентиляційних отворів. Через 10 хвилин закрийте отвори або поставте вага (в залежності від типу автоклава тиску, який ви використовуєте) і нехай тиск збільшується.
  • 6 Піддайте банки процесу в автоклаві тиску протягом 40 хвилин, регулюючи тиск на підставі кута піднесення висоти (див. керівництво нижче). Почніть відлік часу, коли буде досягнуто необхідний тиск. Часто перевіряйте датчик, щоб досягнуте тиск залишалося постійним.
    • Для автоклавів з круговою шкалою, встановіть тиск на рівні 75.8 кПа для висот від 0 до 610 м., 82.7 кПа для висот від 610 до 1220 м., 89.6 кПа для висот від 1220 до 1830 м., і 96.5 кПа для висот від 1830 до 2440 м.
    • Для автоклавів з вагою встановіть тиск на рівні 68.95 кПа для висот від 0 до 305 м, і 103.4 кПа для висот вище 305 метрів.
  • 7 Вимкніть вогонь і дайте тиску повернутися до 0 кПа, потім зніміть вага або відкрийте вентиль і чекайте протягом 2 хвилин. Обережно зніміть кришку і дайте вихід пару.
  • 8 Зніміть банки з автоклава за допомогою підйомного пристрою і розмістіть їх на дерев'яній дошці або товстому кухонному рушник, щоб дати їм охолонути на відкритому просторі. Простір між банками має становити 2.5-5 см, для циркуляції повітря.
    • Прислухайтеся до неголосного "гудящему звуку, який вказує на те, що кришку на банці щільно втягнув усередину і банки герметичні. Це може зайняти близько 12 годин.
  • 9 Промаркіруйте банки з назвою інгредієнтів і датою, а потім зберігайте в прохолодному, темному і сухому місці.
  • Метод 2 з 2: Консервований горох в автоклаві тиску, попередньо приготовлений

  • 1 Підготуйте горох до консервування. Виберіть стиглий, яскравий зелений горошок з молодими, ніжними, солодкими насінням. Почистіть і помийте горох під прохолодною проточною водою, і викиньте стручки.
  • 2 Насипте горох у велику каструлю і залийте водою. Доведіть воду до кипіння і варіть горох 2 -3 хвилини.
    • Не переварюйте горох, щоб вона не розварилася.
  • 3 Помийте 9 скляних (500 мл) банок для консервування і металеві кришки з милом і гарячою водою. Тримайте банки і кришки гарячими, поки не будете готові їх використовувати.
    • Банки і кришки можна тримати гарячими, помістивши їх догори ногами в каструлю з гарячою водою або помити їх в посудомийній машині і тримати там, поки вони не знадобляться.
  • 4 Наповніть чисті банки гарячим горохом і залийте відваром, залишаючи 2.5 див. простору у верхній частині банок. Додайте в кожну банку одну чайну ложку (5 мл) солі для консервування (за бажанням).
  • 5 Протріть горловини банок чистою тканиною, злегка струсніть, щоб пішли бульбашки повітря і накрийте металевими кришками. Поставте закриті банки на стійку в автоклав тиску, наповнивши його 2.8 л. гарячої води.
    • Банки не повинні знаходитися безпосередньо на нижній частині автоклава і не повинні торкатися один одного. Це потрібно для того, щоб пара вільно проходив навколо них.
  • 6 Надійно встановіть кришку на автоклав і доведіть воду до кипіння. Нехай пара виходить з автоклава протягом 10 хвилин перед додаванням ваги або закриття вентиляційних отворів. Через 10 хвилин закрийте отвори або поставте вага (в залежності від типу автоклава тиску, який ви використовуєте), і нехай тиск збільшується.
  • 7 Піддайте банки процесу в автоклаві тиску протягом 40 хвилин, регулюючи тиск на підставі кута піднесення висоти (див. керівництво нижче). Почніть відлік часу, коли буде досягнуто необхідний тиск. Часто перевіряйте датчик, щоб досягнуте тиск залишалося постійним.
    • Для автоклавів з круговою шкалою, встановлено тиск на рівні 75.8 кПа для висот від 0 до 610 м., 82.7 кПа для висот від 610 до 1220 м., 89.6 кПа для висот від 1220 до 1830 м., і 96.5 кПа для висот від 1830 до 2440 м.
    • Для автоклавів з вагою встановіть тиск на рівні 68.95 кПа для висот від 0 до 305 м, і 103.4 кПа для висот вище 305 метрів.
  • 8 Вимкніть вогонь і дайте тиску повернутися до 0 кПа, потім зніміть вага або відкрийте вентиль і чекайте протягом 2 хвилин. Обережно зніміть кришку і дайте вихід пару.
  • 9 Зніміть банки з автоклава за допомогою підйомного пристрою і розмістіть їх на дерев'яній дошці або товстому кухонному рушник, щоб дати їм охолонути на відкритому просторі. Простір між банками має становити 2.5-5 см, для циркуляції повітря.
    • Прислухайтеся до неголосного "гудящему звуку, який вказує на те, що кришку на банці щільно втягнув усередину і банки герметичні. Це може зайняти близько 12 годин.
  • 10 Промаркіруйте банки з назвою інгредієнтів і датою, а потім зберігайте в прохолодному, темному і сухому місці.
  • Поради

    • Цукровий горох і китайські їстівні стручки гороху краще зберігаються при заморожуванні, ніж при консервуванні.
    • Регулярно перевіряйте манометр на автоклаві, щоб забезпечити точні свідчення.

    Попередження

    • Щоб уникнути ризику заразитися ботулізмом від бактеріального забруднення, що може бути небезпечним для життя, чітко дотримуйтесь інструкцій.
    • Якщо кришки на консервних банках не загерметизировались (при натискуванні на центр, кришка прогинається), використовуйте горох відразу і не зберігайте його.
    • Якщо горох пахне кислим або неприємно, коли ви відкриваєте банки, відразу викиньте його.

    Що вам знадобиться

    • Автоклав тиску
    • 9 скляних банок по 500 мл
    • Кришки з кільцями для консервування
    • Підйомник для банок
    • Кухонні рушники
    • Обробна дошка
    • Гострий ніж
    • Кухонні ножиці
    • Велика каструля
    • Великі миски

    Джерела і посилання



    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?