Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як законсервувати фрукти

Інгредієнти

  • 5.4 кг. фруктів (примітка: ця кількість може бути скориговано, по мірі необхідності)
  • Білий цукор
  • Лимонний сік (необхідний тільки, якщо плід має рівень рН вище, ніж 4.6)

Кроки

Метод 1 з 2: Консервування фруктів, використовуючи автоклав тиску

  • Can Fruit Step 1.jpg 1 Підготуйте плоди для консервування. Виберіть стиглі, бездоганні плоди без пом'ятості. Вимийте фрукти під прохолодною проточною водою і, якщо необхідно, обережно вичистити їх щіткою для овочів.
    • Фрукти, такі як яблука, груші і кісточкові плоди, повинні бути очищені, нарізані з вирізаною серцевиною і віддаленими насінням.
    • При необхідності, видалити стебла і листя з плодів.
  • Can Fruit Step 2.jpg 2 Почистіть 9 скляних (500 мл) банок для консервування і металеві кришки з милом і гарячою водою. Тримайте банки і кришки гарячими, поки не будете готові їх заповнити.
    • Банки і кришки можна тримати гарячими, помістивши їх догори ногами в каструлю з гарячою водою, або помити їх в посудомийній машині і тримати там, поки вони не знадобляться.
  • Can Fruit Step 3.jpg 3 Приготуйте простий цукровий сироп. Закип'ятіть воду і додайте цукор у таких пропорціях:
    • Для дуже легкого сиропу з найменшою кількістю калорій додайте 3/4 склянки (180 мл) цукру до 6 1/2 склянках (1.5 л) води.
    • Для легкого сиропу, ідеально підходить для дуже солодких фруктів, додайте 1 1/2 склянки (360 мл) цукру до 5 3/4 склянок (1.4 л) води.
    • Для сиропу середньої солодощі, ідеально відповідного для солодких яблук, вишні і ягід, додайте 2 1/4 склянки (530 мл) цукру до 5 1/4 склянках (1.2 л) води.
    • Для дуже солодкого сиропу, придатного для терпких фруктів, додайте 3 1/4 склянки (770 мл) цукру до 5 склянках (1.2 л) води.
  • Can Fruit Step 4.jpg 4 Заповніть чисті банки промитими і підготовленими фруктами. Залийте фрукти цукровим сиропом, залишаючи 2.5 див. повітряного простору у верхній частині банки. Посувайте банки, щоб пухирці повітря пішли.
    • Якщо ви хочете використовувати метод теплового закочування замість консервування сирих фруктів, додайте фрукти в цукровий сироп, доведіть до кипіння, варіть плоди 2 -3 хвилини і відразу ж заповніть банки.
    • Якщо консервуєте слабокислі фрукти з рівнем рН вище 4.6, наприклад, азіатські груші, додайте 1 ст. л. (15 мл) лимонного соку.
  • Can Fruit Step 5.jpg 5 Протріть горловини банок чистою тканиною, злегка струсніть, щоб пішли бульбашки повітря, і накрийте металевими кришками. Поставте закриті банки на решітку в автоклав тиску, наповнивши його 2.8 л. гарячої води.
    • Банки не повинні знаходитися безпосередньо на нижній частині автоклава і не повинні торкатися один одного, щоб дозволити пару вільно проходити навколо них.
  • Can Fruit Step 6.jpg 6 Надійно встановіть кришку на автоклав і доведіть воду до кипіння. Нехай пара виходить з автоклава протягом 10 хвилин перед додаванням ваги або закриття вентиляційних отворів. Через 10 хвилин закрийте отвори або поставте вага (в залежності від типу автоклава тиску, який ви використовуєте), і нехай тиск збільшується.
  • Can Fruit Step 7.jpg 7 Піддайте банки в автоклаві процесу тиску, регулюйте час процесу і тиск на основі кута піднесення і виду фруктів, які консервуєте. Почніть відлік часу, коли буде досягнуто необхідний тиск. Часто перевіряйте датчик, щоб досягнуте тиск залишалося постійним.
  • Can Fruit Step 8.jpg 8 Вимкніть вогонь і дайте тиску повернутися до 0 кПа, потім зніміть вага або відкрийте вентиль і чекайте протягом 2-х хвилин. Обережно зніміть кришку і дайте пару вийти.
  • Can Fruit Step 9.jpg 9 Зніміть банки з автоклава за допомогою підйомного пристрою і розмістіть їх на дерев'яній дошці або товстому кухонному рушник, щоб дати їм охолонути на відкритому просторі. Простір між банками має становити 2.5-5 см для циркуляції повітря.
    • Прислухайтеся до неголосного "гудящему звуку, який вказує, що кришку на банці засмоктало, і банки герметичні. Це може зайняти близько 12-ти годин.
  • Can Fruit Step 10.jpg 10 Промаркіруйте банки з назвою інгредієнтів і датою, а потім зберігайте в прохолодному, темному і сухому місці.
  • Метод 2 з 2: Консервування фруктів в автоклаві з киплячою водою

  • Can Fruit Step 11.jpg 1 Підготуйте плоди для консервування. Виберіть стиглі бездоганні плоди без пом'ятості. Вимийте плоди під прохолодною проточною водою і, якщо необхідно, обережно вичистити їх щіткою для овочів.
    • Фрукти, такі як яблука, груші і кісточкові плоди повинні бути очищені, нарізані з вирізаною серцевиною і віддаленими насінням.
    • При необхідності, видалити стебла і листя з плодів.
  • Can Fruit Step 12.jpg 2 Почистіть 9 скляних (500 мл) банок для консервування і металеві кришки з милом і гарячою водою. Тримайте банки і кришки гарячими, поки не будете готові їх заповнити.
    • Банки і кришки можна тримати гарячими, помістивши їх догори ногами в каструлю з гарячою водою, або помити їх в посудомийній машині і тримати там, поки вони не знадобляться.
  • Can Fruit Step 13.jpg 3 Приготуйте простий цукровий сироп. Закип'ятіть воду і додайте цукор у таких пропорціях:
    • Для дуже легкого сиропу з найменшою кількістю калорій додайте 3/4 склянки (180 мл) цукру до 6 1/2 склянках (1.5 л) води.
    • Для легкого сиропу, ідеально підходить для дуже солодких фруктів, додайте 1 1/2 склянки (360 мл) цукру до 5 3/4 склянок (1.4 л) води.
    • Для сиропу середньої солодощі, ідеально відповідного для солодких яблук, вишні і ягід, додайте 2 1/4 склянки (530 мл) цукру до 5 1/4 склянках (1.2 л) води.
    • Для дуже солодкого сиропу, придатного для терпких фруктів, додайте 3 1/4 склянки (770 мл) цукру до 5 склянках (1.2 л) води.
  • Can Fruit Step 14.jpg 4 Заповніть чисті банки промитими і підготовленими фруктами. Залийте фрукти цукровим сиропом, залишаючи 2.5 див. повітряного простору у верхній частині банки. Посувайте банки, щоб пухирці повітря пішли.
    • Якщо ви хочете використовувати метод теплового закочування, замість консервування сирих фруктів, додайте фрукти в цукровий сироп, доведіть до кипіння, варіть плоди 2 -3 хвилини і відразу ж заповніть банки.
    • Якщо консервуєте слабокислі фрукти з рівнем рН вище 4.6, наприклад, азіатські груші, додайте 1 ст. л. (15 мл) лимонного соку.
  • Can Fruit Step 15.jpg 5 Протріть горловини банок чистою тканиною, злегка струсніть, щоб пішли бульбашки повітря, і накрийте металевими кришками. Поставте закриті банки на решітку в автоклав з киплячою водою, додайте гарячої води, щоб вона була вище верху банки на 5 див.
    • Банки не повинні знаходитися безпосередньо на нижній частині автоклава і не повинні торкатися один одного, щоб дозволити пару вільно проходити навколо них.
  • Can Fruit Step 16.jpg 6 Надійно встановіть кришку на автоклав і доведіть воду до кипіння. Піддайте процесу банки в автоклаві з киплячою водою, регулюйте час процесу на основі кута піднесення і виду фруктів, які ви консервуєте. Почніть відлік часу, коли вода закипить.
    • Додайте додаткову киплячу воду, якщо рівень води знизиться на більше ніж 5 см від верху кришок.
    • Нехай сильно кипить протягом усього часу обробки (зазвичай 20 -30 хвилин).
  • Can Fruit Step 17.jpg 7 Зніміть банки з автоклава за допомогою підйомного пристрою і розмістіть їх на дерев'яній дошці або товстому кухонному рушник, щоб дати їм охолонути на відкритому просторі. Простір між банками має становити 2.5-5 см для циркуляції повітря.
    • Прислухайтеся до неголосного "гудящему звуку, який вказує, що кришку на банці засмоктало, і банки герметичні. Це може зайняти від 12 до 24 годин.
  • Can Fruit Step 18.jpg 8 Промаркіруйте банки з назвою інгредієнтів і датою, а потім зберігайте в прохолодному, темному і сухому місці.
  • Поради

    • Експериментуйте з більш легкими фруктовими сиропами, якщо хочете зменшити кількість калорій у консервованих овочах.

    Попередження

    • Щоб уникнути ризику заразитися ботулізмом від бактеріального забруднення, що може бути небезпечним для життя, чітко дотримуйтесь інструкцій.
    • Якщо кришки на консервних банках не загерметизировались (при натискуванні в центрі кришка прогинається вниз), використовуйте плоди відразу і не зберігайте їх.
    • Якщо плоди пахнуть кислим, коли ви відкриваєте банки, відразу викиньте їх.
    • Використовуйте тільки ті банки і кришки, які спеціально продаються для консервування, і уникайте повторного використання банок від інших продуктів, таких як арахісове масло або томатний соус, так як ці банки можуть не витримати високу температуру обробки, і вони продаються без ущільнювачів на кришках.
    • Не використовуйте консервні кришки повторно, так як вони не будуть герметизувати. Нові кришки можна придбати окремо від банок.

    Що вам знадобиться

    • Автоклав тиску
    • Автоклав з киплячою водою
    • 9 скляних банок по 500 мл
    • Кришки з кільцями для консервування
    • Підйомник для банок
    • Кухонні рушники
    • Обробна дошка
    • Гострий ніж
    • Кухонні ножиці
    • Велика каструля
    • Великі миски
    • Щітка для овочів

    Джерела і посилання



    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?