Як законсервувати яблучне пюре

Кроки

  • 1 Дістаньте яблука.
  • 2 Придбайте матеріали для консервування (див. список нижче).
  • Метод 1 з 8: Підготуйте робочу зону на кухні

  • 1 Звільніть не менше 3 метрів робочого простору. Буде потрібно, принаймні, на 90 см з обох сторін раковини і ще крім цього.
  • 2 Ретельно протріть або, можливо, навіть продезінфеціруйте звільнену область. Яблучне пюре буде повністю готове, коли ви будете вільні, так що не дуже хвилюйтеся про "чистку".
  • 3 Покладіть чисті рушники на робочі зони. Соковиті яблука і сік швидше за все проллється, як би обережні ви не були, так що краще бути готовим. Буде добре, якщо покласти рушник під обробну дошку, рушник на місце, де будуть заповнюватися банки, і рушник на гарячі банки (використовуючи його як досить велику "гарячу прокладку").
  • 4 Підготуйте своє робоче місце. Вам будуть потрібні місця для нарізання яблук, наповнення банок, і охолодження банок (приблизно за 90 см на кожну зону).
  • 5 Підготуйте кухонну плиту, попередньо очистивши її. Приготуйтеся почистити її знову, коли закінчите консервування.
  • Метод 2 з 8: Підготуйте яблука

  • ApplePrep1_998.JPG 1 Вимийте яблука в чистій воді. Не використовуйте мило, так як це згодом позначиться на смаку пюре. Мета миття - видалення бруду, листя і т. д. з плодів.
  • ApplePrep5_634.JPG 2 Розріжте яблука на чотири частини. Не витрачайте час на видалення плодоніжок, серцевин, насіння і т. д. Друшляк впорається з ними пізніше, а шкірка містить не тільки багато поживних речовин, але (при використанні червоних яблук) дасть пюре гарний колір, який буде сильно відрізнятися від кольору покупного пюре. А зараз просто зосередьтеся на розрізанні яблук на однакові шматки для приготування на пару.
  • ApplePrep2_196.JPG 3 Налийте півчашки води на дно казанка, який використовуєте для приготування яблук. Це запобіжить підгорання яблук, і вони пропарити. Деякі яблука соковитіше, ніж інші, і можна не додавати воду ... але треба буде поекспериментувати з різними сортами яблук, щоб знати, скільки води додати, щоб отримати хорошу консистенцію.
  • ApplePrep3_842.JPG 4 Заповніть казанок четвертинками яблук.
  • 5 Поставте баняк на плиту, накрийте кришкою і включіть пальник на повну.
  • ApplePrep9cooked_973.JPG 6 Готуйте яблука, поки вони не розваряться. Яблука повинні легко перетворюватися в "пюре" при дотику. Якщо яблука ще гумові, нехай ще готуються. Нічого страшного якщо ви переваріть яблука, але якщо не доварите, то їх буде значно важче перетирати.
  • Метод 3 з 8: Встановіть друшляк

  • 1 Виберіть друшляк.

    • Старомодний ручної друшляк. Він схожий на перфорований конус з дерев'яним товкачем. Цей друшляк вимагає ручної роботи більше, ніж інші доступні друшляки. Ви кладете яблука і продавлюєте їх через отвори.
    • Харчова млин. Вона схожа на каструлю з перфорованим дном і мішалкою з ручкою, яка повертається. щоб видавлювати їжу через ґрати. Це теж досить трудомістке заняття. Помістіть млин над контейнером для пюре, покладіть яблука всередину і видавлюйте приготовані яблука через отвори. Плодоніжки, насіння і шкіра залишаться в млині, так що потрібно буде робити це партіями, які періодично видаляючи насіння і т. д.
    • Сито Викторио. Він закріплюється на столі. Ви кладете яблука у верхню воронку і проворачиваете ручку, щоб яблука проходили по спіралі через довгий, конічний друшляк. Яблучне пюре виходить з сітчастого фільтра; Насіння, плодоніжки і шкірка виходять через отвір на кінці. Вам знадобляться два контейнера ... один для пюре, один для яблучних відходів.
    • Насадка-фільтр до кухонного комбайну (показаний на фотографіях) працює також як сито Викторио, але комбайн сам забезпечує провертання, тим самим звільняючи вас від фізичної роботи.
  • 2 Пропустіть приготовані яблука через сито. Поставте два контейнера під випускні отвори. Один для пюре, один для плодоніжок/ насіння і т. д.
  • 3 За бажанням, додайте цукор або спеції в пюре.
  • 4 Добре перемішайте.
  • Метод 4 з 8: Підготовка банок

  • 1 Переконайтеся, що горлечко банки гладке, без щербинок або тріщин.
  • 2 Стерилізуйте банки, використовуючи один з наступних способів:

    • Переверніть їх і поставте в автоклав з киплячою водою. Дайте банкам кипіти/паритися протягом 10 хвилин.
    • Покладіть порожні банки на полицю в духовку, включіть її на 250 градусів, і залиште їх просмажиться протягом 10 хвилин.
    • Налийте 3 див. води в кожну банку і грійте в мікрохвильовці протягом 4-5 хвилин.
  • 3 Вийміть банки і розмістіть їх на рушниках.
  • Метод 5 з 8: Наповнення банок

  • 1 Поставте воронку в банку. Можете використовувати інші методи для наповнення, але воронка дозволяє уникнути безладу, який буде, якщо використовувати ложки, глечики, мірні чашки і т. д.
  • 2 Налийте або розкладіть свежевыжатое яблучне пюре в банки.
  • 3 Залиште "запас" в банках. Заповніть тільки до "виступу" банки, щоб врахувати збільшення вмісту під час приготування.
  • 4 Перевірте кожну банку, щоб було чисте горлечко, без пюре або частинок м'якоті на ній. Зітріть яблучні залишки з горлечка банки до накриття кришкою.
  • 5 Покладіть нову невживану закаточну кришку на банку.
  • 6 Тримайте кришку на місці за допомогою кільця.
  • 7 Закатаю, але не перестарайтеся. Треба дати пару вийти під час приготування, але з іншого боку банку повинна стати герметичною, коли банку охолоне.
  • Метод 6 з 8: Готування

  • Canner1_870.JPG 1 Помістіть підставку в автоклав.
  • 2 Поставте наповнені і закриті банки, на підставку в автоклав.
  • 3 Опустіть наповнені банки в гарячу воду за допомогою ручок на підставці.
  • 4 Поставте кришку на автоклав і кип'ятіть півлітрові банки 15 хвилин, а літрові банки не менш 20 хвилин. Якщо у вас банки іншого об'єму, подивіться час в книгах по консервації. Протягом цього часу вміст пропастеризуется.
  • 5 Зніміть кришку автоклава і підніміть банки з допомогою ручок.
  • 6 Дайте банкам злегка охолонути перш, ніж щипцями для банок дістанете їх з автоклава і розмістіть на столі, покритої рушником.
  • 7 Дайте банкам охолодитися. Ви повинні почути, як кришка на банку закриється з невеликим клацанням. Кришки засмоктує вниз за охолодженого повітря всередині банки, створюючи вакуум.
  • 8 Зніміть кільце банки після того, як банку герметизировалась і видаліть фруктові залишки зовні банки.
  • 9 Охолодіть негерметизированные банки яблучного пюре, щоб вони не зіпсувалися. З'їжте їх як можна швидше або повторно прокип'ятіть з новими кришками і кільцями, щоб герметизувати їх.
    • Деякі кухарі перевертають негерметизированную банку догори дном (з кришкою), щоб законсервувати ще тепле яблучне пюре. Це зігріває гумку на кришці і цього достатньо, щоб герметизувати банку.
  • 10 Зберігайте закриті банки в прохолодному, сухому місці протягом декількох років.
  • Метод 7 з 8: Прибирання

  • 1 Ретельно вимийте весь посуд. Немає нічого неприємніше (або складніший), ніж видаляти торішнє яблучне пюре з обладнання, коли ви збираєтеся робити це знову в наступному році.
  • 2 Використовуйте щітку, щоб видалити всі яблучні залишки з друшляка.
  • 3 Виперіть рушники окремо від іншої білизни, так як яблучний залишок може залишити плями на світлому одязі.
  • 4 Очистіть стільницю плиту і ще раз.
  • 5 Вимийте підлогу шваброю. Варені четвертинки яблук мають неприємну звичку "стрибати" на підлогу в невідповідний час. Пізніше можна наступити на них ногою, що може привести в замішання, в кращому випадку.
  • Метод 8 з 8: Завершення

  • 1 Насолоджуйтеся смачним і корисним саморобним яблучним пюре з млинцями, вафлями, або самим по собі.
  • Поради

    • Виправте проблему негерметичній банки шляхом перевірки, в першу чергу, на наявність тріщин або сміття. Закрийте кришку, повторне стерилізують вміст і, герметизують.
    • Можете перевернути негерметичную банку догори дном (кільце і кришка раніше на місці), що дозволить ще гарячого яблучного пюре увійти в контакт з гумовим ущільненням і розм'якшити його. Це також створює тиск на кришку, так що вона буде щільніше притиснутий до гумці.
    • Банки з законсервованим домашнім яблучним пюре – це приємні подарунки. Просто зав'язати бант на шийці банки і подаруйте.
    • Приклейте наліпку на кришку, купіть порожні наклейки в офісному магазині розміром 3 на 4 див. Можна розмалювати їх маркерами.
    • Можна використовувати машинку для видалення серцевини/ломтерезку, щоб видалити серцевину і швидко нарізати яблука.
    • Якщо банку з яблучним пюре не загерметизировалась, зберігайте його в холодильнику і з'їжте протягом тижня. Їжа безпечна для вживання (в майбутньому), якщо були стерилізовані банки і щільно закриті поки ще дуже гарячі.
    • Якщо банку не герметизується, то найбільш імовірними винуватцями є: надколи або тріщини на банку або кришка погано прилягає до банку, горлечко банки не було протерті перед закриттям кришкою.
    • Якщо хочете, можете додати яблучне пюре спеції, такі як кориця або запашний перець, коли додаєте цукор.

    Попередження

    • Це робота, пов'язана з киплячою гарячою їжею ... дотримуйтесь відповідні запобіжні заходи, щоб уникнути опіків.
    • Довго стерилізують ємності і пастеризують (наповнені банки). Саме ці два кроки забезпечать пюре тривале зберігання.
    • Не їжте яблучне пюре, яке погано пахне або на якому є цвіль, (це вказує на те, що банки були не щільно закриті при приготуванні або не досить довго готувалися).

    Що вам знадобиться

    • Автоклав з підставкою і кришкою
    • Щипці для банки
    • Казанок для кип'ятіння яблук
    • Банки для консервування
    • Кришки для консервування (відповідні розміром банки)
    • Кільця, кришки для консервування (також відповідні банку)
    • Рушники
    • Плита
    • Обробна дошка
    • Ніж
    • Доступ до раковині
    • Яблука
    • Цукор (за бажанням)
    • Кориця (за бажанням)


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?