Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як законсервувати томатний соус

Інгредієнти

  • 12 ст. л. (180 мл) оливкової олії
  • 1800 гр. свіжих помідорів
  • 4 середні цибулини, нарізані
  • 12 зубчиків часнику, нарізаного
  • 1 ст. л. (15 мл) солі
  • 1 ст. л. (15 мл) перцю
  • 1 ст. л. (15 мл) цукру
  • 1/2 склянки (125 мл) свіжого листя базиліка, нарізаних
  • 6 ст. л. (90 мл) лимонного соку

Вихід

  • 3 літра

Кроки

Метод 1 з 4: Підготовка банок

  • Can Tomato Sauce Step 1.jpg 1 Виберіть скляні банки для консервування в хорошому стані. Вам знадобиться близько трьох літрових скляних банок для консервування, в комплекті з кришкою, яка має гумове ущільнення. Двосекційні кришки - ідеальний вибір. На банках не повинно бути відколів і тріщин.
  • Can Tomato Sauce Step 2.jpg 2 Вимийте банки і кришки в гарячій мильній воді. Банки повинні бути очищені і стерилізовані, щоб вони були безпечні у використанні. Наповніть раковину гарячою водою і м'яким засобом для миття посуду. Помийте банки і промити їх гарячою водою.
  • Can Tomato Sauce Step 3.jpg 3 Прокип'ятіть банки, стерилізувати їх. Після промивання банок і кришок, ви повинні стерилізувати їх в киплячій воді. Наповніть велику каструлю водою і доведіть її до кипіння. Використовуйте щипці для консервування, щоб опустити банки і кришки у воду. Дайте їм кип'ятити 15 хвилин, потім вийміть їх щипцями.
  • Can Tomato Sauce Step 4.jpg 4 Альтернативно, помийте банки в посудомийній машині. Використовуйте цикл "стерилізації", якщо такий є у вашій посудомийній машині. Якщо ні, мийте банки, використовуючи звичайний цикл миття. Нехай банки пройдуть повний цикл полоскання, щоб на них не залишилося мила.
  • Can Tomato Sauce Step 5.jpg 5 Нехай банки висохнуть. Ви можете дозволити їм висохнути на повітрі, помістивши їх догори ногами на сушильну ґрати, або можете висушити їх вручну з допомогою чистого сухого рушника.
  • Метод 2 з 4: Підготовка помідорів

  • Can Tomato Sauce Step 6.jpg 1 Виберіть помідори високої якості. Зазвичай, помідори Циган, як правило, добре підходять для консервованого соусу, тому що вони містять менше води і створюють більш густий соус. Біфштекс, лимонний хлопчик і кращий хлопчик – сорти, які також підходять для консервованого соусу. Незалежно від використовуваного сорту, помідори повинні бути стиглими і твердими. Не використовуйте м'які помідори, на яких є вм'ятини або, які є гнилими.
  • Can Tomato Sauce Step 7.jpg 2 помідори Обдайте окропом. Закип'ятіть велику каструлю води. Занурте кожен помідор в киплячу воду на 30 - 45 секунд, перш ніж дістати їх термостійкої ложкою або щипцями.
  • Can Tomato Sauce Step 8.jpg 3 Швидко занурте помідори в миску з крижаною водою. Відразу після того, як помідори видаляються з окропу, вони повинні бути занурені в миску з крижаною водою. Це послабить шкірки помідорів, і вони легко очистяться для вашого соусу.
  • Can Tomato Sauce Step 9.jpg 4 Зніміть шкірки. У вас повинно вийти очистити шкірку, очищаючи її пальцями, але якщо ні, ви можете ковзати гладким, гострим ножем між шкіркою і м'якоттю помідора, щоб почати процес.
  • Can Tomato Sauce Step 10.jpg 5 Розріжте помідори навпіл. Видаліть плодоніжку і жорсткі частини навколо неї. Також видаліть усі підбиті, м'які ділянки на помідорі.
  • Can Tomato Sauce Step 11.jpg 6 Видаліть насіння і вичавте рідина. Утримуйте кожну половину помідора над раковиною або додаткової мискою. Злегка стисніть половину, щоб осушити її від надлишку води і видаліть більшу частину насіння. Після того, як помідори в основному сухі, ложкою очистіть насіння. Вам не потрібно видаляти всі до останнього зернятка, але ви повинні спробувати витягнути більшість з них.
  • Can Tomato Sauce Step 12.jpg 7 Злийте помідори. Покладіть половинки помідорів в друшляк, поміщений над раковиною або над великою мискою. Нехай помідори стікають протягом 15 хвилин або близько того. Видаливши якомога більше вологи, ви приготуєте набагато більш густий соус, і це також зменшить час приготування соусу.
  • Метод 3 з 4: Приготування соусу

  • Can Tomato Sauce Step 13.jpg 1 Розігрійте масло у великій каструлі. Каструля повинна бути обсягом не менше 4 літрів для того, щоб приготувати всю партію відразу. Нагрійте масло на середньому вогні. Зачекайте одну або дві хвилини, перш ніж продовжити нагрівати масло відповідним чином.
  • Can Tomato Sauce Step 14.jpg 2 Додайте цибулю до гарячого масла. Готуйте його 5-10 хвилин або до злегка коричневого кольору. Часто перемішуйте, щоб сприяти рівномірному приготування їжі і зменшити подгораемость.
  • Can Tomato Sauce Step 15.jpg 3 Додайте часник, сіль і перець. Перемішайте нові інгредієнти з цибулею, поки всі рівномірно не розподілиться. Нехай суміш готується ще хвилину або дві.
  • Can Tomato Sauce Step 16.jpg 4 Додайте помідори, цукор і базилік. Добре перемішайте вміст каструлі. У зв'язку з великим обсягом помідорів, перемішування може зайняти декілька хвилин, перш ніж ви побачите, що інгредієнти змішуються рівномірно. Доведіть до кипіння.
  • Can Tomato Sauce Step 17.jpg 5 Зменшіть вогонь, і нехай суміш помідорів кипить на повільному вогні. Кип'ятіння суміші на вогні повільно 15-30 хвилин повинно бути достатньо, щоб помідори розвалилися, і вийшов не протертий соус. Хоча, можливо, вам доведеться кип'ятити соус довше, якщо ви хочете, щоб він вийшов трохи рідше. Для більш рідкого соусу, кип'ятіть вміст на повільному вогні, поки об'єм не зменшиться на одну третину. Для густого, гладкого соусу, кип'ятіть вміст на повільному вогні, поки об'єм не зменшиться наполовину.
  • Can Tomato Sauce Step 18.jpg 6 Зніміть з вогню. Після того, як соус досягне бажаної консистенції, зніміть каструлю з вогню.
  • Метод 4 з 4: Консервування соусу

  • Can Tomato Sauce Step 19.jpg 1 Покладіть воронку на шийку кожної банки. Якщо у вас немає воронок для кожної банки, ви можете використовувати одну і ту ж воронку для всіх. Просто наповніть одну банку, а потім використовуйте ту ж воронку для наповнення наступної.
  • Can Tomato Sauce Step 20.jpg 2 Налийте соус в банки. Використовуйте великий черпак, щоб зробити процес чистіше і простіше. Наповніть банки, залишивши тільки 6.35 мм вільного простору або порожнього простору у верхній частині кожної банки.
  • Can Tomato Sauce Step 21.jpg 3 Додайте лимонний сік в кожну банку. Додайте 2 ст. л. (60 мл) лимонного соку в кожну з трьох літрових банок томатного соусу, перемішайте. Лимонний сік - сильний природний консервант і він буде зберігати томатний соус більш ефективно від псування.
  • Can Tomato Sauce Step 22.jpg 4 Закрутіть кришки на банках. Переконайтеся, що кришки щільно закріплені, але не затягуйте їх надмірно, так як це може призвести до того, що кришки вистрілять. Витріть надлишки томатного соусу чистою, сухою серветкою.
  • Can Tomato Sauce Step 23.jpg 5 Поставте банки всередину автоклава з киплячою водою. Переконайтеся, що вони добре розташовані так, щоб вони не ковзали навколо або не вдарялися одна об одну. Наповніть автоклав достатньою кількістю води, щоб повністю покрити банки, принаймні, на 2.5 див. Доведіть воду до кипіння, перш ніж почати відлік часу.
    • Крім того, можна використовувати чисту каструлю, щоб закип'ятити банки також добре. Однак, можливо, вам доведеться покласти грати або кухонне рушник на дно каструлі, щоб запобігти банки від ковзання.
  • Can Tomato Sauce Step 24.jpg 6 Накрийте автоклав і кип'ятіть до тих пір, поки банки не запечатаются. Кількість часу, який потрібно, щоб кип'ятити банки буде змінюватись в залежності від висоти, на якій ви живете.
    • Кип'ятіть протягом 40 хвилин, якщо ви на висотах 305 м або менше.
    • Кип'ятіть протягом 45 хвилин, якщо ви на висотах 305 - 915 м.
    • Кип'ятіть протягом 50 хвилин, якщо ви на висотах 915 м.-1.8 км.
    • Кип'ятіть протягом 55 хвилин, якщо ви на висотах понад 1.8 км.
  • Can Tomato Sauce Step 25.jpg 7 Вийміть банки щипцями для банок. Дайте їм висохнути і охолонути місці без протягів протягом однієї ночі. Не чіпайте банки, коли вони охолоджуються.
  • Can Tomato Sauce Step 26.jpg 8 Перевірте герметичність. Натисніть на центр кожної кришки. Якщо кришки не рухаються, банки герметичні. Якщо кришки рухаються вгору і вниз або було чути бавовна, банки не герметичні. Вам потрібно буде розігріти вміст банки, перш ніж знову намагатися законсервувати її.
  • Попередження

    • Не використовуйте металеві банки, щоб консервувати томатний соус. Кислотність в помідорах може викликати окислення металу в соусі і спровокувати виділення потенційно небезпечної хімічної речовини, званого бісфенол. Використовуйте тільки скляні консервні банки, щоб консервувати соус.
    • Не намагайтеся просто повторно консервувати соус, якщо банки не запечатались в перший раз. Для того, щоб переконатися, що вміст безпечне, його потрібно довести до кипіння ще раз. Крім того, ви можете зберігати томатний соус в холодильнику і використовувати його протягом тижня, замість повторного проходження процесу.
    • Починайте з чистими матеріалами. Бактерії з брудних матеріалів можуть потрапити в соус, виростаючи в щось огидне, в той час, коли соус варто.

    Що вам знадобиться

    • Три літрові скляні банки для консервування з кришками
    • Велика каструля
    • Щипці для банок
    • Автоклав
    • Миска з крижаною водою
    • Чисті рушники
    • Гострий ніж
    • Воронка для банок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?