Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як законсервувати цибулю

Інгредієнти

  • 9 кг. цибулі
  • Сіль для консервування (за бажанням)

Кроки

  • Can Onions Step 1.jpg 1 Підготуйте цибулю для консервування. Виберіть тверді, сухі і бездоганні цибулини. Очистіть і видаліть зовнішню оболонку, відріжте верхівки і підстави коренів. Вимийте цибулю щіткою для овочів під прохолодною проточною водою, щоб видалити бруд.
  • Can Onions Step 2.jpg 2 Наріжте цибулю на часточки шириною 0.65 див.
    • Якщо цибулина 2.5 см або менше, ви можете залишити її цілою.
  • Can Onions Step 3.jpg 3 Залийте цибулю гарячою водою у великій каструлі. Доведіть до кипіння протягом 5 хвилин і зніміть з вогню.
  • Can Onions Step 4.jpg 4 Помийте 9 скляних (500 мл) банок для консервування і металеві кришки з милом і гарячою водою. Тримайте банки і кришки гарячими, поки не будете готові використовувати їх.
    • Банки і кришки можна тримати гарячими, помістивши їх догори ногами в каструлю з гарячою водою або помити їх в посудомийній машині і тримати там, поки вони не знадобляться.
  • Can Onions Step 5.jpg 5 Покладіть в чисті банки підготовлений цибулю, залишаючи 2.5 див. простору зверху. Додайте одну чайну ложку (5 мл) солі для консервування в кожну банку (за бажанням), а потім заповніть банки окропом, який залишився після приготування цибулі, зберігаючи при цьому 2.5 див. повітряного простору у верхній частині банки.
  • Can Onions Step 6.jpg 6 Протріть горловини банок чистою тканиною, злегка струсніть, щоб пішли бульбашки повітря і накрийте металевими кришками. Поставте закриті банки на стійку в автоклав тиску, наповнивши його 2.8 л. гарячої води.
    • Банки не повинні знаходитися безпосередньо на нижній частині автоклава і не повинні торкатися один одного, щоб дозволити пару вільно проходити навколо них.
  • Can Onions Step 7.jpg 7 Надійно встановіть кришку на автоклав і доведіть воду до кипіння. Нехай пара виходить з автоклава протягом 10 хвилин перед додаванням ваги або закриття вентиляційних отворів. Через 10 хвилин закрийте отвори або поставте вага (в залежності від типу автоклава тиску, який ви використовуєте) і нехай тиск збільшується.
  • Can Onions Step 8.jpg 8 Піддайте банки процесу тиску в автоклаві протягом 40 хвилин, регулюючи тиск на підставі кута піднесення висоти (див. керівництво нижче). Почніть відлік часу, коли буде досягнуто необхідний тиск. Часто перевіряйте датчик, щоб досягнуте тиск залишалося постійним.
    • Для автоклавів з круговою шкалою встановіть тиск на рівні 75.8 кПа для висот від 0 до 610 м., 82.7 кПа для висот від 610 до 1220 м., 89.6 кПа для висот 1220 до 1830 м., і 96.5 кПа для 1830 до 2440 м.
    • Для автоклавів з вагою встановіть тиск на рівні 68.95 кПа для висот від 0 до 305 м і 103.4 кПа для висот понад 305 метрів.
  • Can Onions Step 9.jpg 9 Вимкніть вогонь і дайте тиску повернутися до 0 кПа, потім зніміть вага або відкрийте вентиль і чекайте протягом 2 хвилин. Обережно зніміть кришку і дайте пару вийти.
  • Can Onions Step 10.jpg 10 Зніміть банки з автоклава за допомогою підйомного пристрою і розмістіть їх на дерев'яній дошці або товстому кухонному рушник, щоб дати їм охолонути на відкритому просторі. Простір між банками має становити 2.5-5 см для циркуляції повітря.
    • Прислухайтеся до неголосного "гудящему звуку, який вказує, що кришку на банці засмоктало і банки герметичні. Це може зайняти близько 12-ти годин.
  • Can Onions Step 11.jpg 11 Промаркіруйте банки з назвою інгредієнтів і датою, а потім зберігайте в прохолодному, темному і сухому місці.
  • Поради

    • Спробуйте консервувати різні сорти цибулі, в тому числі жовтий, червоний, солодку видалию.
    • Перевіряйте показання манометра регулярно, щоб переконатися в точності показань.

    Попередження

    • Щоб уникнути ризику заразитися ботулізмом від бактеріального забруднення, що може бути надзвичайно небезпечним для життя, чітко дотримуйтесь інструкцій.
    • Якщо кришки на консервних банках не загерметизировались (при натискуванні на центр кришки вона прогинається), використовуйте цибулю відразу і не зберігайте його.
    • Якщо цибуля пахне кислим або іншим неприємним запахом, коли ви відкриваєте банки, відразу викиньте його.

    Що вам знадобиться

    • Автоклав тиску
    • 9 скляних банок по 500 мл
    • Кришки для консервування з кільцями
    • Підйомник для банок
    • Кухонні рушники
    • Обробна дошка
    • Гострий ніж
    • Кухонні ножиці
    • Велика каструля
    • Великі миски
    • Маленька миска

    Джерела і посилання



    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?