Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як законсервувати буряк

Інгредієнти

  • 6 кг. буряків, будь різновиди або кольору
  • Сіль для консервування, також відома як сіль для засолу

Кроки

  • 1 Підготуйте буряк для консервування. Виберіть тверду, свіжу буряк діаметром від 2.5-5 див. Відріжте верхівку у буряків і підріжте корені, залишаючи 2.5 див. стебла і кореня, щоб зменшити втрату кольору. Вимийте і почистіть буряк щіткою для чищення овочів під прохолодною проточною водою.
  • 2 Готуйте буряк в киплячій воді протягом 15-25 хвилин, щоб розм'якшити шкіру. Вийміть буряк гарячої води, ретельно зіскоблити її шкірку ложкою або руками і відріжте коріння і стебла. Перекладіть буряк у велику миску з холодною водою, щоб зупинити процес готування.
    • Якщо буряк різного розміру, спробуйте готувати буряк однакового розміру, так як велика буряк потребуватиме більш тривалого часу приготування, щоб видалити шкірку.
  • 3 Наріжте середню і велику буряк кубиками або скибочками розміром 1.5 див. Невелику буряк можна залишити цілою.
  • 4 Помийте 9 скляних (500 мл) банок для консервування і металеві кришки з милом і гарячою водою. Тримайте банки і кришки гарячими, поки не будете готові їх використовувати.
    • Банки і кришки можна тримати гарячими, помістивши їх догори ногами в каструлю з гарячою водою або помити їх в посудомийній машині і тримати там, поки вони не знадобляться.
  • 5 Покладіть в чисті банки підготовлену буряк, залишаючи 2.5 див. простору у верхній частині банок. Додайте в кожну банку одну чайну ложку (5 мл) солі для консервування (за бажанням), а потім заповніть банки окропом, зберігаючи при цьому 2.5 див. повітряного простору у верхній частині банок.
  • 6 Протріть горловини банок чистою тканиною, злегка струсніть, щоб пішли бульбашки повітря, і накрийте металевими кришками. Поставте закриті банки на стійку в автоклав тиску, наповнивши його 2.8 л. гарячої води.
    • Банки не повинні знаходитися безпосередньо на нижній частині автоклава і не повинні торкатися один одного, щоб дозволити пару вільно проходити навколо них.
  • 7 Надійно закріпіть кришку на автоклаві і доведіть воду до кипіння. Нехай пара виходить з автоклава протягом 10 хвилин перед додаванням ваги або закриття вентиляційних отворів. Через 10 хвилин закрийте отвори або поставте вага (в залежності від типу автоклава тиску, який ви використовуєте) і нехай тиск збільшується.
  • 8 Піддайте банки обробці в автоклаві тиску протягом 30 хвилин, регулюючи тиск на підставі висоти над рівнем моря (див. керівництво нижче). Почніть відлік часу, коли буде досягнуто необхідний тиск. Часто перевіряйте датчик, щоб досягнуте тиск залишалося постійним.
    • Для автоклавів з круговою шкалою: встановіть тиск на рівні 75.8 кПа для висот від 0 до 610 м., 82.7 кПа для висот від 610 до 1220 м., 89.6 кПа для висот 1220 до 1830 м., і 96.5 кПа для висот від 1830 до 2440 м.
    • Для автоклавів з вагою: встановіть тиск на рівні 68.95 кПа для висот від 0 до 305 м, і 103.4 кПа для висот вище 305 метрів.
  • 9 Вимкніть вогонь і дайте тиску повернутися до 0 кПа, потім зніміть вага або відкрийте вентиль і чекайте протягом 2 хвилин. Обережно зніміть кришку і дайте вихід пару.
  • 10 Зніміть банки з автоклава за допомогою підйомного пристрою і розмістіть їх на дерев'яній дошці або товстому кухонному рушник, щоб дати їм охолонути на відкритому просторі. Простір між банками має становити 2.5-5 см, для циркуляції повітря.
    • Прислухайтеся до неголосного "гудящему звуку, який вказує на те, що кришку на банці засмоктало і банки герметичні. Це може зайняти близько 12 годин.
  • 11 Промаркіруйте банки з назвою інгредієнтів і датою, а потім зберігайте в прохолодному, темному і сухому місці.
  • Поради

    • Регулярно перевіряйте показання манометра на автоклаві, щоб забезпечити точні свідчення.
    • Спробуйте консервувати різні сорти буряків (кьоджа, жовту, і т. д.) для різноманітності кольорів.

    Попередження

    • Щоб уникнути ризику заразитися ботулізмом від бактеріального забруднення, що може бути небезпечним для життя, чітко дотримуйтесь інструкцій.
    • Якщо кришки на консервних банках не загерметизировались (при натискуванні на центр кришка прогинається), використовуйте буряк відразу і не зберігайте її.
    • Буряковий сік може забруднити одяг, обробні дошки і стільниці, так що не забудьте надіти фартух, накрити робочу поверхню тканиною і використовуйте обробну дошку, яку вам не шкода, якщо вона забарвиться.

    Що вам знадобиться

    • Автоклав тиску
    • 9 скляних банок по 500 мл
    • Кришки з кільцями для консервування
    • Підйомник для банок
    • Кухонні рушники
    • Обробна дошка
    • Гострий ніж
    • Кухонні ножиці
    • Велика каструля
    • Великі миски


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?