Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як законсервувати сальсу

Кроки

Цей рецепт консервування дає приблизно 3 літри томатної сальси. Важливо зберегти співвідношення помідорів до оцту, щоб гарантувати збереження сальси належним чином.

Метод 1 з 2: Приготування сальси

  • Can Salsa Step 1 preview.jpg 1 Знайдіть інгредієнти. Переконайтеся в тому, що овочі, які ви використовуєте, дозріли, і на них немає плям або вм'ятин. Вам знадобиться:
    • 2.3 кг. помідорів
    • 450 гр. нарізаних консервованих зелених перців чілі
    • 2 халапеньо, відібраних і нарізаних (якщо ви хочете дуже гостру сальсу, додайте ще два халапеньо)
    • 2 склянки нарізаного білого лука
    • 3 зубчики часнику, подрібненого
    • 1 стакан білого оцту
    • 1/2 склянки нарізаної кінзи
    • 2 ч. л. солі
    • 1 ч. л. цукру
  • Can Salsa Step 2 preview.jpg 2 Підготуйте помідори. Консервована томатна сальса краще всього на смак, коли помідори очищені. Щоб очистити помідори, використовуйте наступний метод:
    • Видаліть корінці з помідорів і промийте їх.
    • Використовуйте гострий ніж, щоб різати "х" на обох сторонах кожного помідора.
    • Поставте велику каструлю з водою на плиту і доведіть її до кипіння.
    • Бланшируйте помідори, опускаючи їх в киплячу воду на 30 секунд.
    • Вийміть помідори, дайте їм охолонути і очистити шкіру, починаючи з "х". Вона повинна відразу піти.
    • Обережно, щоб зберегти соки, використовуйте ніж, щоб вирізати серцевину з помідорів.
    • Наріжте помідори і відкладіть їх у миску з їх соком.
  • Can Salsa Step 3 preview.jpg 3 Покладіть всі інгредієнти у велику сталеву каструлю. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і нехай сальса кипить. Спробуйте на сальсу на спеції, і додайте більше, якщо це необхідно.
  • Can Salsa Step 4 preview.jpg 4 Готуйте сальсу. Використовуйте термометр, щоб переконатися, що вона досягає температури 80 °С. Ця температура вбиває будь-які ферменти або бактерії, які в іншому випадку можуть зіпсувати вашу консервовану сальсу.
  • Метод 2 з 2: Консервування сальси

  • Can Salsa Step 5 preview.jpg 1 Розлийте сальсу по чистим банкам для консервування. Наповніть банки, не доливаючи 0.5 см. до горлечка. Використовуйте лійку, щоб герметична прокладка між банкою і кришкою залишалася чистою.
    • Перед початком консервування можна помити скляні банки для консервування, використовуючи цикл гарячої води в посудомийній машині. Для дезінфекції, покладіть кришки в киплячу воду на пару хвилин.
    • Якщо ви пролили сальсу на обід банок, протріть його паперовим рушником, перш ніж продовжувати консервування.
  • Can Salsa Step 6 preview.jpg 2 Покладіть кришки на банки з сальсою. Закрутіть кільця на кришках, щоб вони залишалися на місці. В цей момент не затягуйте кришки дуже сильно, так як повітря необхідний, щоб перейти до наступного етапу процесу консервування.
  • Can Salsa Step 7 preview.jpg 3 Поставте банки у велику каструлю. Наповніть каструлю водою, поки вона не покриє банку на 5 див. Увімкніть пальник на високу потужність і доведіть воду до кипіння.
    • Якщо ви живете низько над рівнем моря, кип'ятіть, банки протягом 15 хвилин.
    • Якщо ви живете високо над рівнем моря, кип'ятіть, банки протягом 25 хвилин.
  • Can Salsa Step 8 preview.jpg 4 Обережно вийміть банки з води. Дайте їм повністю охолонути. Кришки будуть видавати звуки, у той час як вони охолоджуються і герметизуються.
  • Can Salsa Step 9 preview.jpg 5 Перевірте герметичність, натиснувши на кришки. Якщо кришка видала бавовна, коли ви натиснули і відпустили, можливо, вона не була належним чином запечатана. Ви можете поставити незапечатані банки в холодильник, щоб відразу їх використати, або законсервувати їх знову.
  • Can Salsa Step 10 preview.jpg 6 Готово.
  • Поради

    • Якщо ви використовуєте перець халапеньйо під час приготування і консервації сальси, надягайте рукавички, коли працюєте з ним. Масла, які знаходяться в перці, можуть залишатися на шкірі навіть після миття, і випадково потрапити в очі, ніс чи рот. Масла перцю можуть викликати неприємний опік.

    Попередження

    • Знайдіть хороший рецепт, щоб переконатися, що рівень кислоти в сальсі, яку ви консервуєте, достатній для запобігання ранньої псування.
    • Використовуйте 500 мл або менші банки. Час обробки не розраховується для великих банок.
    • Неправильно закатана консервована сальса зіпсується, тому дуже важливо перевірити ущільнення після консервації.
    • Не намагайтеся охолодити приготовані банки силою, з допомогою вентилятора або холодним протягом.

    Що вам знадобиться

    • Рецепт сальси
    • Інгредієнти для сальси
    • 500 мл. банки для консервування
    • Консервні кришки
    • Велика каструля
    • Воронка
    • Ложка
    • Великий черпак
    • Захоплювальний пристрій для банок


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?