Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як прикрасити коктейль

Кроки

  • Garnish a Cocktail Step 1.jpg 1 Візьміть необхідні кошти для прикраси. Більшість прикрас можна зробити за допомогою фруктового ножа, але вам може стати в нагоді і ніж-декоратор, а також терка. Великі ножі стануть у нагоді, якщо потрібно нарізати великі фрукти, такі як апельсини і ананаси. Ножі-декоратори використовуються для створення спіралей і вигинів на цитрусових фруктах, а терка допомагає подрібнити такі інгредієнти, як шоколад і мускатний горіх, щоб посипати ними коктейль. Вам потрібно терка, якщо ви хочете подрібнити інгредієнти для прикраси обідка склянки. Різні прикраси можна комбінувати, тому у вас повинні бути всі необхідні інструменти для різних типів прикрас.
  • Garnish a Cocktail Step 2.jpg 2 Вирішите, який вид прикрас ви хочете зробити. Рецепт коктейлю, як правило, вимагає певних прикрас, хоча це необов'язково. Можна прикрасити коктейль по-різному в залежності від ваших уподобань, а також можна комбінувати різні прикраси. Цитрусові прикраси зазвичай підходять для коктейлів без молока або крему, хоча існують коктейлі на основі крему, які вимагають прикрас з цитрусових, наприклад, спіралей апельсина. Вишні мараскино чудово підійдуть для різних видів коктейлів, але їх не слід використовувати для таких напоїв, як традиційне мартіні. Багато прикраси є прекрасним доповненням до будь-якого інгредієнта коктейлю. Шматочок персика можна використовувати для прикраси азіатського персикового мартіні, а коктейль размополитан можна прикрасити малиною. Коктейлі з томатним соком зазвичай прикрашають шматочками лайма, лимона або петрушки. Завжди враховуйте те, як прикраса буде поєднуватися зі смаком основних інгредієнтів. Коктейлі на основі горілки зазвичай заправляють лимонним соком або соком лайма; текіла і ром добре поєднуються з лаймом, а в ром можна додати м'яту. Шоколад добре поєднується з лікером на основі шоколадного крему, а кавові боби додають в кавовий лікер. Також враховуйте загальну тематику напою. Для тропічних коктейлів використовуються тропічні фрукти, а десертні коктейлі поєднуються з печивом і шоколадом. Коктейль на основі пряного рома можна прикрасити паличкою кориці.
  • Garnish a Cocktail Step 3.jpg 3 Прикрасьте обідок склянки. Обідок склянки можна посипати такими приправами, як цукор, сіль, какао порошок, подрібнений шоколад або дрібно подрібнені крекери пшеничні або печиво. Щоб приправити обідок склянки, для початку необхідно насипати інгредієнт для прикраси в маленьку тарілочку або на піднос, а потім протерти ободом склянки чимось на зразок скибочки лимона, щоб зволожити його. Приправа пристане до зволоженою області. Потім необхідно поставити склянку на бік і вмочити обідок в приправу, прокрутивши склянку, щоб обідок покрився повністю. Також можна просто перевернути склянку догори дном і вмочити його в той чи інший інгредієнт, трохи прокрутивши його, щоб повністю покрити обідок приправою. Можна додати додаткове прикраса.
  • Garnish a Cocktail Step 4.jpg 4 Приготуйте стандартні або прості прикраси. Прикраси необхідно приготувати до змішування коктейлю. Звичайні прості прикраси для коктейлів включають вишні марачино, а також скибочки, завитки, часточки або спіралі цитрусових фруктів. Для деяких напоїв також можна використовувати оливки, коктейльний цибулю або петрушку. • Часточки прикрас зазвичай робляться шляхом розрізання фрукта по ширині. Краї фрукта викидаються, а шматочки повинні бути товщиною 0.5 див. Щоб зробити скибочки, необхідно обрізати фрукт по краях і викинути зайве, а потім розрізати фрукт на вісім скибочок. Для початку розріжте яблуко навпіл від одного краю до іншого (по довжині). Потім розріжте шматочки навпіл по довжині, щоб вийшло чотири скибочки. Після цього розріжте чотири скибочки ще на чотири частини, і у вас вийде вісім скибочок. Зробіть надріз посередині м'якоті скибочок і просуньте колечка фруктів (від краю до центру) з допомогою фруктового ножа, і після цього прикріпіть те, що у вас вийшло, до обідка склянки. Також можна покрити спіралі і скибочки фруктів цукровою пудрою. • Спіралі повинні звисати з обідка склянки. Завитки фруктів робляться шляхом згинання та скручування для того, щоб випустити сік з шкірки цитрусового фрукта і щоб надати їм певної форми. Після цієї процедури додайте завитки в напій. Завитки можна робити довжиною 2.5 см і більше, а спіралі повинні бути на кілька сантиметрів довше. Завитки і спіралі легше зробити за допомогою ножа-декоратора. Спробуйте зробити завитки, провівши ножем-декоратором по довжині лимона (або іншого цитрусового фрукта); спіралі можна зробити, провівши ножем-декоратором по колу лимона. • Завитки і спіралі також можна зробити, розрізавши шкірку цитрусового фрукта на смужки за допомогою фруктового ножа. В такі прикраси, як вишні, коктейльні оливки і цибулю можна вставити зубочистку і прикріпити до обідка склянки. Або можна просто кинути їх у напій і залишити на дні склянки, особливо якщо напій прозорий. Якщо ви хочете використовувати кілька видів фруктів прикраси одного коктейлю, краще всього просмикнути в них зубочистку. • Для того, щоб прикраса була простим, але привабливим, додайте м'яту на обідок склянки або в сам напій. Коричні палички легко прикріпити до обідка склянки або вертикально поставити в напій.
  • Garnish a Cocktail Step 5.jpg 5 Приготуйте більш складне або екзотичне прикраса. За допомогою зубочистки для скріплення різних фруктів зробіть «прапорці» або «човники». Прапорці прикріплюються до обідка склянки, якщо покласти фрукти поверх один одного. Човники зазвичай не прикріплюють до обідка склянки, а частково поміщають в напій. Але прикраса-човник можна прикріпити і до обідка склянки з допомогою зубочистки. Човники з апельсина і вишні роблять, кладучи вишню посередині апельсинової часточки і злегка згинаючи скибочку навколо вишні, зразок тако. Зубочистку просмикують крізь скибочку апельсина і вишні, щоб скибочку залишався зігнутим як човник. Використовуйте прикраса-човник для ігристих коктейлів. Не очищайте фрукти перед нарізанням для приготування таких прикрас, як колечка. Полуницю і інші фрукти можна вмочити в розтоплений шоколад і помістити на край склянки.
    • Щоб зробити полуницю в шоколаді, якою можна прикрасити обідок склянки, необхідно спочатку розтопити трохи шоколаду, а потім акуратно умокнуть полуницю в шоколад і почекати, поки стече зайва шоколад. Шоколад треба остудити, щоб він злегка застиг, так щоб він не стікав у склянку. Викладіть полуницю на пергаментний або восковий папір на деякий час або підвісьте її вертикально, так, щоб шоколад рівномірно стек з полуниці і повністю її покрив. Коли шоколад затвердіє, але все ще буде рідким, зробіть вертикальний надріз у підстави полуниці в шоколаді і помістіть її на край склянки. Якщо шоколад повністю застиг, він може потріскатися і разломаться при надрізанні полуниці і прикріплення її до обідка склянки. Полуницю потрібно прикріплювати до порожнього склянці перед тим, як налити в нього напій. Постарайтеся для початку остудити склянку і/або полуницю, так щоб шоколад застиг швидше.Garnish a Cocktail Step 6.jpg
  • Garnish a Cocktail Step 6.jpg 6 Прикрасьте готовий коктейль. Відразу після приготування коктейлю, прикрасьте його так, як написано в рецепті, або на ваш власний смак.
    • Присипте коктейль какао порошком або подрібненої корицею. Додайте пікантності з допомогою таких інгредієнтів, як чорний шоколад, мускатний горіх або свіжі цитрусові фрукти, подрібнивши їх і приправивши ними коктейль. Коктейлі на основі гарячої кави або гарячого шоколаду, такі як ірландська кава з кремом або гарячий шоколад «чорний ліс» можна прикрасити збитими вершками або подрібненим шоколадом, какао порошком або вишнею марасчино.
    • Ви також можете залишити прикраса плавати на поверхні коктейлю. Для цього можна використовувати кавові зерна, якщо ви готуєте гристі коктейлі. Також це можна зробити за допомогою цитрусових спіральок або тонких кружечків фруктів (яблуко) для прикраси різних інших видів коктейлю.
  • Garnish a Cocktail Intro.jpg 7 Готово.
  • Поради

    • Завжди готуйте прикраси заздалегідь до приготування коктейлю.
    • Завжди використовуйте свіжі чисті інгредієнти для прикрас, так як прикраси – це теж їжа, і вони також призначені для вживання в їжу.
    • Існує безліч рецептів різних видів коктейлів, і вибір прикраси залежить від рецепту коктейлю.
    • Попрактикуйтесь у приготуванні прикрас до того, як вирішите зробити сам коктейль.

    Попередження

    • Будь-який вид використовуваного ножа повинен бути гострим. Тупий ніж принесе більше шкоди, ніж користі.
    • При неправильному використанні ножі та інші засоби для приготування прикрас можуть поранити вас.

    Що вам знадобиться

    • Інструменти для прикрас (терка, фруктовий ніж та ніж-декоратор для цитрусових спіральок)
    • Різні прикраси (в залежності від напою) – вишні марасчино, цитрусові фрукти тощо.


    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?