Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як використовувати повільноварку

Кроки

Частина 1 з 4: Підготуйте кухню

  • Use a Crock Pot Step 1.jpg 1 Вийміть повільноварку з упаковки. Вимийте внутрішнє керамічне покриття і верхнє скло чредством для миття посуду теплою водою.
  • Use a Crock Pot Step 2.jpg 2 Встановлюючи повільноварку у себе на кухні, пам'ятаєте про те, що з неї виходить пар, тому потрібно подумати про безпеку. Переконайтеся в тому, що з усіх боків медленноварки є вільний простір, а також зверху неї, щоб під час готування пар міг вивітрюватися.
    • Медленноварка у неактивному вигляді може зберігатися в кухонній шафі. В цьому випадку вам доведеться кожен раз розчищати простір на кухні, коли знадобиться використовувати повільноварку.
  • Use a Crock Pot Step 3.jpg 3 Вибирайте повільноварку, у якої є функція "тепле", яка підтримує їжу в теплому стані, якщо ви поставили її готуватися в свою відсутність. Більш ранні моделі медленноварок можуть не мати такої функції і вимикатися відразу, як їжа приготується.
  • Use a Crock Pot Step 4.jpg 4 Прочитайте інструкцію по застосуванню. Різні види медленноварок мають різні функції та інструкції з очищення приладу.
  • Use a Crock Pot Step 5.jpg 5 Знайдіть рецепт, який вам хотілося б приготувати у своїй медленноварке.
    • Знайдіть рецепт, спеціально задуманий для медленноварки. Є кулінарні книги і рецепти онлайн, в яких згадується потрібна температура та час приготування, а також правильні пропорції інгредієнтів. Майте на увазі, що необхідно заповнити щонайменше половину медленноварки, оскільки час приготування, зазначене у рецепті, розраховане саме таким чином. Якщо у вас дуже велика медленноварка або, навпаки, маленька, то можливо вам знадобиться змінити пропорції. Велика частина рецептів задумана для обсягу від 5 до 6 кварт (4.7-5.7 л).
    • Або знайдіть звичайний рецепт приготування на плиті і адаптуйте її для медленноварки. Наприклад, вам знадобиться використовувати лише 50% рідких інгредієнтів, так як рідина з медленноварки не випаровується. Також, якщо в звичайному рецепті потрібно підсмажити або спекти що при високій температурі, то на медленноварке потрібно вибрати режим високої температури, і, відповідно, для приготування на повільному вогні, вибирайте режим низької температури. Перший час вам доведеться експериментувати з часом приготування, але, в середньому, всі страви готуються протягом 4-6 годин.
  • Частина 2 з 4: Підготуйте інгредієнти для готування

  • Use a Crock Pot Step 6.jpg 1 Підготуйте інгредієнти напередодні ввечері, якщо плануєте готування протягом робочого дня. З вечора можна порізати овочі або м'ясо і приготувати соус. З ранку можна буде швиденько все закинути в повільноварку, виставити потрібну температуру і їжа буде готуватися цілий день.
  • Use a Crock Pot Step 7.jpg 2 Якщо за рецептом страва готуватиметься більше 6 годин при низькій температурі, то поріжте овочі великими шматками. А щоб більш дрібні шматочки не сильно розварилися, додайте їх в каструлю трохи пізніше.
  • Use a Crock Pot Step 8.jpg 3 Підсмажте м'ясо до зарум'янювання перед тим, як покласти його в повільноварку. М'ясо буде більш смачним і соковитим, якщо підсмажити його з усіх сторін на розпеченій сковороді, додавши трішки оливкової олії.
    • Цей метод підходить для великих шматків ростбіфа і дрібних шматочків м'яса. Смажте його швидко і зі всіх сторін.
  • Use a Crock Pot Step 9.jpg 4 Розігрійте соус перед тим, як помістити його в повільноварку. Тоді страва приготується швидше, і соус буде як слід промешан.
    • Якщо ви підготували інгредієнти напередодні ввечері, то можете розвести готовий соус і розігріти його за хвилину в мікрохвильовій печі перед відправкою в повільноварку.
  • Use a Crock Pot Step 10.jpg 5 Для медленноварки найбільше підходять більш жирні шматки м'яса.
    • Свинячі лопатки і курячі стегенця зазвичай дешевше грудинки і відбивних. Завдяки тривалій повільної готуванні, жир просочує м'ясо, і воно виходить таким же смачним і апетитним, як і більш дорогі види м'яса.
    • Якщо готувати м'ясо з прошарками жиру, то ваша страва обов'язково буде соковитим.
  • Use a Crock Pot Step 11.jpg 6 Зменшіть пропорції трав і приправ, які ви зазвичай використовуєте. Смак приправ ще більш підсилюється при тривалому готуванні. Це особливо важливо, якщо ви адаптуєте звичайний рецепт для готування в медленноварке.
  • Частина 3 з 4: Поради по готуванні в медленноварке

  • Use a Crock Pot Step 12.jpg 1 Ви можете використовувати повільноварку, щоб соуси, супи і закуски залишалися підігрітими для гостей. Встановіть режим низької температури і тоді страва залишиться теплим, щоб гості могли підходити і пригощатися.
  • Use a Crock Pot Step 13.jpg 2 Почніть з рекомендованого в рецепті часу готування, а потім поступово пристосуватися.
  • Use a Crock Pot Step 14.jpg 3 Якщо страва вже готове, але ви ще не готові подавати на стіл, увімкніть функцію "тепле" для підтримки їжі в теплому стані.
  • Use a Crock Pot Step 15.jpg 4 Постарайтеся не відкривати кришку під час приготування, якщо залишилося більше півгодини до закінчення, так як це трохи остудить вміст і страва буде готуватися довше.
    • Деякі експерти вважають, що якщо відкрити кришку під час приготування м'яса, то бактерії потраплять на кухонні прилади, столи і пол. Адже оскільки медленноварка готує при низькій температурі, то продукти, такі як курка, свинина або риба, не встигають досить нагрітися, щоб знищити ці бактерії.
  • Use a Crock Pot Step 16.jpg 5 Вимкніть повільноварку з мережі після використання. Перш ніж помити її, дочекайтеся, щоб вона повністю охолола.
  • Частина 4 з 4: Як помити повільноварку

  • Use a Crock Pot Step 17.jpg 1 Вийміть з медленноварки залишки їжі, як тільки вони охолонуть, і помістіть їх в невеликий пластиковий контейнер.
    • Якщо у вашої медленноварки є знімна керамічна ємність, витягніть її з нагрівальної каструлі, щоб охолодити. Помістіть її на плиту.
    • Якщо ж внутрішня ємність медленноварки незнімна, то ви повинні переконатися, що прилад вимкнений з мережі і повністю охолоджений перш, ніж приступати до миття медленноварки водою.
  • Use a Crock Pot Step 18.jpg 2 Вимийте повільноварку з милом і теплою водою. Мити її досить легко. Якщо частинки їжі присохли до стінок, замочіть повільноварку в теплій мильній воді на 5-10 хвилин.
    • Знімні керамічні ємності можна мити в посудомийній машині.
    • Якщо у вас знову і знову виникають проблеми з присохлими частинками їжі, то можливо ви готуєте їжу занадто довго.
    • Не використовуйте жорсткі губки для миття медленноварки, оскільки вони можуть пошкодити її поверхню.
  • Use a Crock Pot Step 19.jpg 3 Протріть нагрівальну каструлю відрізком м'якої тканини, змоченим в теплій мильній воді. Потім витріть насухо.
  • Use a Crock Pot Step 20.jpg 4 Усуньте плями від води розчином оцту. Потім витріть насухо, щоб плями знову не з'явилися.
  • Use a Crock Pot Intro.jpg 5 Все зроблено.
  • Попередження

    • Не готуйте заморожене м'ясо в медленноварке. Воно навряд чи прогріється вище 140 градусів за Фаренгейтом (60 градусів за Цельсієм). М'ясо, приготоване при температурі від 40 до 140 градусів за Фаренгейтом, містить шкідливі харчові бактерії.
    • Не мийте гарячу кришку або гарячу керамічну ємність медленноварки холодною водою, тому що вони не витримують великих коливань температур.

    Що вам знадобиться

    • Засіб для миття посуду
    • Вода
    • Інструкція по застосуванню
    • Великі шматки овочів
    • Жирні шматки м'яса
    • Сковорода для підрум'янення
    • Рецепти для готування в медленноварке
    • М'яка тканина
    • Оцет
    • Посудомийна машина




    Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?