Відповіді на всі випадки життя прямо на цьому сайті

Як притупити смакові відчуття

Кроки

  • Dull Your Taste Buds Step 1.jpg 1 Видихайте. Ваші смакові сосочки розпізнають лише шість смаків: солодкий, солоний, гіркий, кислий, розумом («приємний смак») і, що дивно, смак кальцію.[1]. Решта сприймається з допомогою носа. Якщо ви можете не вдихати запах їжі, ви не відчуєте істотну частину її смаку.[2] Якщо вас не особливо турбує думка оточуючих, можете закрити ніс прищіпкою з тим же результатом.[3]
  • Dull Your Taste Buds Step 2.jpg 2 Випийте холодної води. Напевно ви помічали, що смак будь-якої рідини в гарячому вигляді відрізняється від її смаку в холодному вигляді. Чому? Адже рідина одна і та ж. Фактично, холод притупляє чутливість неба, знижує насиченість смаку.[4] Якщо можете — випийте склянку крижаної води безпосередньо перед тим, як пити або є щось неприємне. Ще краще, якщо несмачний напій або їжу можна охолодити перед вживанням.
  • Dull Your Taste Buds Step 3.jpg 3 Випийте міцного алкоголю. Напої з високим вмістом алкоголю (наприклад, горілка або нерозбавлений віскі) анестезируют ніс і припікають мову. [5]
  • 4 Використовуйте м'ятний ополіскувач для рота. Наберіть в рот м'ятного екстракту, так щоб він покрив поверхню мови. Трохи потримайте в роті, виплюньте і прополощіть рот. Протягом наступної години від ваших смакових сосочків ніякої користі не буде.
  • Dull Your Taste Buds Step 4.jpg 5 Визначте смакові зони вашої мови. Певні зони мови більш чутливі до певним смакам, але смакові відчуття у кожної людини суто індивідуальні.[6] Ви можете розібратися, як влаштований мову, змочіть ватяну паличку в рідині, що представляє певний смак (наприклад, лимонний сік для кислого або цукровий сироп для солодкого), доторкаючись до різних точок мовою і помічаючи, які смаки "фіксує" та чи інша зона.[7] Знаючи до яким смакам чутливий мову, ви можете уникнути деяких смаків, не даючи їжі контактувати з певними зонами мови.
  • Dull Your Taste Buds Step 5.jpg 6 Скористайтесь коктейльною трубочкою. Якщо смак, якого ви намагаєтеся уникнути знаходиться в рідині, скористайтесь соломинкою, щоб рідина не потрапила на мову. Так, фактично цей прийом не притуплює смакові відчуття — він просто виключає смакові сосочки з процесу прийому рідини. Постарайтеся, щоб рідина потрапляла відразу в горло, не розливаючись по порожнини рота.
  • Dull Your Taste Buds Step 6.jpg 7 Спробуйте "магічний фрукт".[8] Ця африканська ягода вступає в хімічну реакцію з смаковими сосочками і вам все здається солодким на смак.
  • Dull Your Taste Buds Step 7.jpg 8 Висушіть рот. Всі смакові відчуття засновані на хімії. Смак їжі залежить від того, як вона реагує зі слиною в роті. Відповідно, якщо ви висушіть рот за допомогою паперового рушника, ви можете звести смакові відчуття майже до нуля. Але, не забувайте, що слина в роті виділяється постійно, тому їжте відразу ж після висушування рота!
  • Dull Your Taste Buds Step 8.jpg 9 Тренуйтеся. Спробуйте їсти несмачну їжу або пити рідини з їжею, яку ви любите. Здебільшого цей спосіб використовується для рідин. Потренуйтеся з водою — наберіть в рот ковток води і швидко сглотните. Так смак менше затримається на вашій мові, і хоча смак залишиться неприємним, він пройде швидше, ніж при інших способах.
  • Поради

    • Якщо те, що ви їсте, лише незвично для вас — будьте неупереджені. Під час їжі не думайте, що це бридко або несмачно. Спробуйте максимально зосередитися на смаку їжі і переконайте себе, що вона смачна. Ви будете здивовані, наскільки сильно все залежить від вашого настрою. Навіть деякі ваші улюблені страви можуть почати подобатися вам лише згодом.
    • Змиріться з тим, що дорослим доводиться робити речі, які вони робити не хочуть — наприклад, пробувати певну їжу лише з ввічливості. Ваше життя буде набагато простіше, якщо в деяких ситуаціях ви будете робити ввічливо і по-дорослому.

    Попередження

    • Якщо ви приймаєте медикаменти, переконайтеся, що їх можна поєднувати з алкоголем, перш ніж використовувати описаний спосіб. І вже точно не пийте занадто багато.
    • Якщо п'єте холодну воду — остерігайтеся головного болю від холоду (холодової мігрені)!
    • Якщо якесь блюдо на смак зовсім неважливе, постарайтеся не образити кухаря. Замість цього, дайте дружню пораду (наприклад, «Відмінна хлопець репа, але може не варто додавати в неї винний оцет?»). Кухарі хочуть зробити свої страви як можна смачніше і їм подобається, якщо люди вносять свої пропозиції!

    Джерела і посилання

  • ^ http://www.livescience.com/animals/080820-acs-calcium-taste.html
  • ^ http://www.mothernature.com/Library/Bookshelf/Books/16/222.cfm
  • ^ http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20071116022306AA7L4oC
  • ^ http://blog.khymos.org/2007/06/03/new-perspectives-on-whisky-and-water/
  • ^ http://www.scotchwhisky.com/english/tasting/how_to/tasproc.htm
  • ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Taste
  • ^ http://madelynfernstrom.ivillage.com/health/2008/07/the_new_taste_bud_1.html
  • ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Miracle_fruit


  • Додати коментар
    Ваше ім'я:  
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

    2+2*2=?